In jurul orei 14,15 GMT, barilul "light sweet crude" (WTI) pentru livrarile in ianuarie pierdea 1,67 dolari, la 54,24 dolari, niveluri nemaivazute din mai 2009 pe New York Mercantile Exchange (Nymex).
Indicele IMM calculat de HSBC - inca provizoriu, luna decembrie nefiind incheiata - s-a stabilit la 49,5 fata de 50,0 in noiembrie.
O cifra mai mare de 50 indica o expansiune a activitatii manufacturiere, in timp ce un nivel inferior arata o contractie. Activitatea celei de-a doua economii mondiale se confrunta cu o deteriorare, a subliniat banca.
China este cel mai mare consumator de energie din lume si al doilea cel mai mare consumator de petrol, dupa Statele Unite. Agentia americana de informatii asupra energiei aprecia ca Beijingul ar putea deveni in 2014 cel mai mare importator de petrol, in fata Statelor Unite.
SUA si-au redus importurile de petrol pe fondul boom-ului petrolului de sist si a majorarii puternice a productiei interne. Chiar daca SUA nu isi exporta titeiul, productia americana se adauga la excedentul de oferta care afecteaza in prezent pietele, fortand fostii sai furnizori sa gaseasca alte piete.
Agentia de stiri HotNews