Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Pamflet
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11726
De la 07 Ianuarie 2003
122871793

Baroneasa Marin strivită de greutatea acuzaţiilor subalternilor

  • 12 July 2010, 23:00
Nici nu s-au stins bine ecourile ultimei serii de acuzaţii apărute în “Jurnalul de dimineaţă” la adresa directoarei Maria Marin, cea numită atât de semnificativ de subalterni “baroneasa” datorită modului despotic în care se comportă şi a felului în care consideră Oficiul Judeţean de Poştă propria moşie, că am şi început să primim noi şi noi sesizări din interiorul instituţiei, alături de noi comentarii referitoare la conţinutul materialelor publicate.
De data aceasta, la adresa şefei OJP Botoşani sunt formulate acuzaţii extrem de grave, susţinute de amănunte revelatoare, semn că cei care ni s-au adresat cunosc foarte bine problemele instituţiei, documentându-se foarte bine înainte de a ni adresa. În zilele care urmează vom lua toate aceste afirmaţii pe rând, nu înainte de a le verifica temeinic, căci, pentru prima dată în sesizările pe această temă, ne sunt indicate persoane de contact, de pe întregul teritoriu al judeţului, disponibile să furnizeze şi relaţii.
Vom începe noua serie de articole dedicate “activităţii profesionale” ale “boronesei” Marin cu câteva comentarii primite din interiorul sistemului după apariţia ultimelor noastre materiale. “Vă felicit pentru coloana vertebrală şi pentru curajul de care daţi dovadă în a scrie despre “baroneasa Marin” dar nu trebuie să loviţi în factori căci ei sunt nişte simpli lucrători, ordinele vin de sus, de la cea numită “baroneasa”, aşa cum bine îi spuneţi. Poştaşii primesc ordin să facă planul la publicaţii de presă şi prestaţii poştale. Dar cum poate un factor de ţară, care este plătit din realizări să facă planul care i se impune? Cu ce tupeu să mai ceară bani de abonamente când în zona noastră pensiile sunt atât de mici? Sunt destule lucruri putrede la OJP Botoşani şi nu numai”, ne scrie unul dintre factorii poştali din judeţ care speră că se va face odată şi odată dreptate.
În acelaşi context aproape, un alt corespondent al nostru ne atenţionează asupra faptului că “nu prin a descoperi nişte nereguli în sarcina unor factori (de exemplu la O.P. Corni) scoateţi în evidenţă gravele nereguli puse în sarcina doamnei Marin, ci dimpotrivă, îi creaţi un paravan de care se foloseşte cu vârf şi îndesat. Scriind despre neregulile factorului de la Corni sau despre alte cazuri similare, înseamnă a le semna sentinţa acestora. Ea va lua o hotărâre decisivă, aruncându-vă obraznic în faţă că este receptivă la semnalele presei. Ori, în continuare, în şedinţele de analiză, ameninţă factorii pentru nerealizări de venituri, speriindu-i cu pierderea locurilor de muncă în timp ce la unele birouri unii salariaţi huzuresc”.
A treia şi ce mai competentă informare am primit-o din partea unor angajaţi ai instituţiei care, în afara faptului că urmăresc în detaliu anchetele pe care le facem, ţin să le completeze cu amănunte suplimentare şi cu observaţii personale. “Angajarea femeii de serviciu de care a-ţi pomenit, Olguţa Zamfirescu, a fost pe durată determinată, ca înlocuitor, fără ca postul să fie anunţat la Forţele de Muncă. La apariţia postului de cartator, iniţial s-a organizat un concurs închis cu obligaţia ca, concurenţii să aibă diplomă de cartator, ori această diplomă nu o are nici un salariat în domeniu pentru că nu se fac cursuri de calificare în acest domeniu. Prin urmare nu s-a prezentat nimeni la concurs datorită condiţiilor impuse. Această condiţie a fost cerută de directoarea Marin intenţionat, pentru a avea motiv să se organizeze un concurs deschis, la care să participe şi femeia de serviciu, care de fapt este neam (verişoară) cu avocatul Eugen Marin, soţul şefei OJP, din localitatea Stânceşti. Acesta avea doar o lună de serviciu ca înlocuitor, deşi pe postul respectiv lucrase o altă oficiantă angajată definitiv, dar care “întâmplător” a obţinut o notă mai mică de serviciu (lucrarea femeii de serviciu fiind refăcută ulterior)”, ni se explică “misterul” desfăşurării mult comentatului concurs de cartator
. În continuare sunt enumerate şi alte exemple, semnificative credem noi, pentru modul abuziv în care OJP Botoşani efectuează angajări, aparent prin DRP Iaşi dar în realitate prin Maria Marin, alias “doamna Maricica”. “Agentului poştal de la Agenţia Mândreşti, tată a 11 copii, i s-a desfăcut contractul de muncă pentru o greşeală minoră de exploatare (o citaţie nedistribuită), în locul acestuia fiind angajată nepoata lui Eugen Marin, din aceeaşi localitate. Oficianta Florigieta, care este de asemenea rudă cu “domnul Eugen”, a fost promovată din funcţia de factor poştal în cea de oficiant după o perioadă relativ scurtă în funcţia de factor. O lucrătoare de la TC a fost numită la ghişeul exterior al OP BT 2 deoarece o rudă a acesteia este angajat ca poliţist. O oficiantă de la OP BT 1 din judeţul Suceava a fost numită în funcţie fără a avea măcar mutaţie în judeţul Botoşani. Mult mai grav este cazul numitului Agavriloaie Georgel care, în luna noiembrie 2003, a fost pus să bată tabla pe acoperişul OP Dorohoi 1 la o temperatură de –21 de grade C, împreună cu un tinichigiu de la Vaslui. Deoarece acesta, ca să se încălzească, a servit o ţuică fiartă, i s-a desfăcut contractul de muncă. La fel, mecanicii Guluţanu Valerian şi Luchian Ion, care lucrau de peste 30 de ani ca meseriaşi, au fost făcuţi factori poştali. Aceştia, nefiind obişnuiţi cu număratul banilor pentru achitări, au plecat “singuri”, nu li s-a desfăcut contractul de muncă!”, mai menţionează subalternii directoarei.
Finalul (primei părţi, reţineţi!) a ultimei corespondenţe care ne-a fost adresată, se referă la modul de comportament al “celor care stau în permanenţă cu capul plecat, slugarnicii, care au şi soţiile în aceeaşi unitate şi deci beneficiază de două rânduri de salarii, două rânduri de tichete de masă, două rânduri de premii de Paşti, Crăciun, Ziua Copilului, deşi alţii nu au ce mânca. O parte dintre aceştia sunt: Dumitru Măciucă şi soţia sa Măciucă V, diriginte, respectiv oficiantă. Ispir Constantin cu soţia sa, care fiind şi dirigintele OPDC are sarcină să cenzureze şi corespondenţa destinată dumneavoastră (mai ales corespondenţa simplă, care nu se înregistrează). Ştir Nelu, care împreună cu soţia sa au fost aduşi de la OPRM Săveni pentru că le cântă la evenimente şi distracţii şefilor (nunţi, cumetrii, zile onomastice, etc). Liderul de sindicat Casian Prisacariu, care este sponsorul principal al distracţiilor organizate de OJP, bineînţeles din banii sindicatului. Revizorul Mihai Moroşanu, care pe lângă soţie mai are angajaţi şi doi copii, ca să fie tacâmul complet, şi care este şi cumătru cu doamna Maricica. Ar mai trebui amintiţi şi soţii Mihai şi Rodica Lecu, cei care fac legea la OPRM Dorohoi ca şi Ionel Leucă de la OPRM Săveni”.
Edificator şi fără comentarii! Şi asta în condiţiile în care comentariile pe care le citiţi, venite, după cum se poate vedea, din partea unor persoane extrem de bine informate, reprezintă doar vârful aisbergului activităţii şefei OJP Botoşani. Ceea ce este cu adevărat frumos, abia de acum încolo urmează. Vom reveni! (Gabi GOMBOŞ)
JD 7.04.2005

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Reacţia nlondeli
Păţania lui Lucullus
Edu ridicat la rang de ţap ispăşitor
Filmuleţ cu scandalul de la Borzeşti
Cultura inculţilor
Ioan Rotundu
Program Tv SOMAX, marţi, 13 iulie 2010
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog