Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Ultima oră
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12113
De la 07 Ianuarie 2003
122897762

Baroneasa teroristă vrea din nou şefă la Poştă

  • 25 April 2010, 23:00
Aflată de ani de zile în fruntea Poştei Botoşani, Maria Marin, supranumită baroana şi femeia cu o mie de feţe (foto: Marin cuprinzând amical o poştăriţă) , a introdus în instituţie o atmosferă de teroare, fiind înregistrate şi cazuri de sinucideri. Abuzurile sale au făcut obiectul multor pagini din Publicaţiile Jurnalul, ani la rând, dar după fiecare dezvăluire a noastră Marin a rămas pe poziţie, cei din conducerea Companiei Poştei Române acceptând-o pentru că ea ştia când şi cui trebuie să dea, ce să dea şi să le execute ordinele cu un exces de zel greu de întâlnit la o fiinţă umană raţională.
Nici cei din conducerea Regionalei de Poştă Iaşi n-au dorit ca în fruntea Poştei de la Botoşani să fie adusă o persoană capabilă de un manageriat cu faţă umană, ei fiind pur şi simplu obligaţi de persoane din Compania Naţională de Poştă s-o lase pe Marin în pace şi linişte. Nici când noi am înaintat conducerii Poştei, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţie şi am cerut clarificări cu privire la lipsa lor de reacţie la dezvăluirile noastre, cei vizaţi nu s-au ostenit să ia măsurile cuvenite. Aşa că, la Botoşani, Maria Marin continua să-şi facă de cap iar angajaţii Poştei să trăiască într-o teroare greu de imaginat.
Abia după intrarea la guvernare a PDL s-a reuşit ca Marin să fie înlăturată de la conducerea Poştei. Ce-i drept, schimbarea sa din funcţie n-a fost o decizie uşor de îndeplinit. A fost nevoie de venirea la Botoşani a şefilor de la Regionala Iaşi şi de intervenţia prefectului de Botoşani ca Marin să iasă din biroul de director. Nici detronată, ea n-a renunţat la a-i ameninţa pe salariaţi şi a-i umili în fel şi chip. Chiar şi pe noul director, Mihai Ştefan, l-a desconsiderat şi sabotat în activitate. Încă din primele zile de la numire. Ştefan îşi avea biroul undeva sub casa scărilor, iar Marin continua să facă legea din biroul de director, până ce prefectul Roman a intervenit şi a făcut ordine.
Schimbată din funcţie, Marin nu şi-a muiat colţii. Dimpotrivă, a iniţiat o întreagă strategie de blocare a activităţii noii conduceri şi să reclame la conducerea Companiei Naţionale de Poştă că la Botoşani activitatea se îndreaptă spre dezastru.
Când directorul Regionalei Iaşi a venit la Botoşani să verifice starea de fapt, a constatat că lucrurile merg din bine în mai bine, că salariaţii sunt mulţumiţi de noul director, că atmosfera de lucru este una umană, civilizată şi că problemele sesizate de Marin nu se confirmă. Chemată în biroul directorului Ştefan Mihai să i se aducă la cunoştinţă concluziile controlului, în zece minute de dialog Marin a trecut printr-o întreagă suită de stări sufleteşti. De la râs, la plâns, de la plâns la ameninţări şi iar la râs. Numai că directorul Regionalei Iaşi, un tânăr de perspectivă, nu s-a lăsat amăgit de jocul său teatral şi i-a atras atenţia că dacă nu va colabora cu noua conducere şi nu se va lecui de a mai ameninţa şi teroriza salariaţii, va fi trimisă acasă. Văzând că strategia cu care a obţinut ani la rând rezultate nu mai dă roade, Maria Marin s-a liniştit în biroul său.
De câteva zile însă, iar şi-a arătat colţii. Compania Naţională Poşta Română SA a scos la concurs postul de Director Operaţional Judeţean, concurs care va avea loc în zilele de 28 – 30 aprilie 2010. Marin vrea musai să ocupe acest post. Aşa că a reluat terorismul asupra salariaţilor. Aceştia sunt sunaţi zilnic ca să-i susţină candidatura. Cu mult fariseism, întâi îi ia cu frumosul, cu „tu eşti sora mea” sau „tu eşti fratele meu” şi „trebuie să ne ajutăm unii pe alţii”., Pentru că salariaţii au prins curaj să i se opună, ea a trecut din nou la ameninţări. Aşa că le transmite salariaţilor că ea şi-a aranjat la Companie ocuparea postului şi le va arăta ea după aceea. Iar oamenii, ştiind ce viaţă au dus sub conducerea sa, se tem că aceasta va reveni din nou în fruntea instituţiei.
Nici liderii de sindicat n-au scăpat de ameninţările lui Marin, deşi aceştia şi-au făcut cruce când au aflat că Marin a fost schimbată din funcţia de director. Vineri, săptămâna trecută, am încercat să am un dialog cu actualul director Mihai Ştefan, dar acesta a refuzat orice discuţie, invocând faptul că numai cei de la Companie pot da relaţii presei. Cred că Marin a reuşit să-l înspăimânte şi pe Ştefan. Şi cum să nu reuşească, când are la „mapa profesională” astfel de realizări:

„Mapa profesională” a Mariei Marin
Iată cam ce cuprinde „mapa profesională” a Mariei Marin, aşa cum a prezentat-o public şi Publicaţiile Jurnalul. .Un început al terorismului său asupra salariaţilor Poştei ar putea fi data de 17 august 2004. Premierul Năstase a venit la Botoşani, în campanie electorală. La Leorda a avut o întâlnire cu pensionarii, care s-au plâns că pensia le este mică iar poştaşii îi obligă să cumpere detergenţi, ţigări, hârtie igienică şi multe altele.
Premierul a dispus un control la Poşta Botoşani. Dar Marin a ieşit basma curată, plasând toată vina pe seama lui Gheorghe Găitan, poştaş la Albeşti, găsitr singurul vinovat din tot judeţul Botoşani că i-a obligat pe pensionari să cumpere produse din pensia lor mică. Lui Găitan i s-a desfăcut contractul de muncă. Măsura n-a rezolvat fondul problemei, poştaşii fiind obligaţi în continuare de Marin să vândă produsele. Şi ştiţi de ce? Produsele erau ale unei firme a vicepreşedintelui Companiei Naţionale de Poştă, iar Marin voia să fie fruntaşă în vânzările firmei. Şi a fost. Pe seama pensiei bătrânilor. Noi l-am „somat” pe Mihai Darie, la acea vreme consilierul personal al lui Năstase, să ne explice de ce nu s-a rezolvat corect reclamaţia pensionarilor. Nici în ziua de astăzi n-am primit vreun răspuns. Ba da, am primit ameninţări de la Marin că ne arată ea cine este.
Am cerut scris şi Conducerii Comapniei Naţionale de Poştă să ne confirme ale cui sunt ţigările, detergenţii şi hârtia igienică vândută de poştaşi. Tăcere totală. Aşa că la Botoşani Marin a continuat liniştită să-i terorizeze pe lucrătorii Poştei, spre folosul său şi a şefilor săi. Nu ne-am descurajat şi am continuat investigaţiile în judeţ. De la Suliţa şi Hlipiceni poştaşii au recunoscut că sunt obligaţi de Marin să vândă ţigări şi detergenţi la pensionari şi că au normă lunară de vânzări. Citind în Jurnalul de dimineaţă dovezile noastre asupra vinovăţiei sale, Marin mai că n-a turbat. A chemat la ordin pe toţii salariaţii şi le-a transmis că dacă mai dau relaţii celor de la Jurnalul le desface contractul de muncă. Nici purtătoarea de cuvânt n-a mai avut voie de dialog cu noi.
Cu toate presiunile sale, noi am obţinut alte probe incriminatorii la adresa lui Marin. Am primit primele reclamaţii de la sindicat care confirmau că şase angajaţi ai Poştei s-au sinucis, nerezistând modului sălbatic în care se comporta Marin cu ei. Reuşim să dovedim şi un fals comis de Marin în desfacerea contractului de muncă la un poştaş. Poştaşul a câştigat procesul iar Marin a trebuit să-i plăptească salariul din urmă, nu din banii săi cum ar fi fost normal, ci din ai instituţiei..
Drept răzbunare, Marin interzice poştaşilor să mai încheie abonamente la Jurnalul de dimineaţă şi să ne mai vândă ziarul. Totodată interzice salariaţilor Poştei de a citi Jurnalul de dimineaţă, care a continuat să fie citit pe secret. Şi au avut ce citi angajaţii! Pentru că am prezentat dovezi despre condiţiile lor de muncă insalubre, despre cum a făcut Marin unele angajări pe post de femeie de serviciu ca apoi să le promoveze până la nivel de diriginte de oficiu, eludând astfel legea, cum şi-a creat în instituţie o reţea de rudenie care s-o sprijine la nevoie şi prin care să controleze orice mişcare a salariaţilor.

Călcâiul lui Ahile
Oricât am scris noi, tot pe-a lui Marin a ieşit. Relaţiile sale la nivelul Companiei Naţionale de Poştă şi a Regionalei Iaşi şi-au spus cuvântul. Oricâte controale au venit la Poşta Botoşani, oricâte deficienţe s-au constatat în activitatea lui Marin, aceasta a fost de neclintit din funcţia de director Călcâiul lui Ahile avea să-l descopere PDL-ul, care a schimbat conducerea de la nivelul Companiei Naţionale de Poştă Română şi a Regionalei Iaşi. Numai aşa a putut fi schimbată şi Marin de la Botoşani.
Acum Marin vrea din nou şefă. Se zvoneşte că şi-ar fi găsit pe la Bucureşti un „amic” printre cei din noua conducere numită de PDL. Sperăm să-i aflăm numele şi să-l facem public. Până la concurs, poate că preşedintele PDL Botoşani, Cătălin Flutur, va lua atitudine şi nu va permite revenirea lui Marin pe un post de conducere. Cred că atâta lucru merită angajaţii instituţiei Poştei, mai ales că luarea unei astfel de decizii nu necesită consum financiar. Ar fi o intervenţie înţeleaptă şi în favoarea PDL, mai ales că în afară de ură publică acest partid nu mai are parte şi de bucurii.
Ioan Rotundu


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Oftica elevilor
Horoscop
Un singur partid al AIE nu este controlat de ruşi
„Armata rusă a tras în soldaţii noştri în timpul conflictului de pe Nistru...”
50.000 de firme ale românilor în Italia
De la „cocoş” în România, la porumbei in Italia
ANI are în lucru dosarele a peste 100 de parlamentari, "un sfert din Parlament"
Pentru mine relaţia cu Băsescu a fost o mare deziluzie, o mare decepţie
Banca a profitat de criză pentru a realiza profituri considerabile
Medalie de aur la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva
Relansarea economică este mai puternică decât estimările iniţiale - G20
Dublă lovitură
Ioan Rotundu
Conducere cu permisul suspendat şi uz de fals la Todireni
Peste douăzeci de spanioli vin să sondeze infrastructura botoşăneană
Arta sub igrasie
Proasta târgului!
Angajaţii de la protecţia Copilului au salarii cu 30% mai mici
Patru disponibilizări la fiecare sută de angajaţi bugetari
Ministrul Educaţiei, cap de afiş la casele de pariuri
În loc de bani, infecţiile nosocomiale vor fi tratate cu controale
În loc de bani, infecţiile nosocomiale vor fi tratate cu controale
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog