Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
16045
De la 07 Ianuarie 2003
76795461

Barroso catre Cameron: Libera circulaţie este un principiu fundamental al UE

  • 27 November 2013, 23:00
Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, i-a spus premierului britanic David Cameron, intr-o convorbire la telefon, ca libera circulatie este un principiu fundamental al Tratatelor Uniunii Europene, insa executivul european este constient si de provocarile pe care dreptul la libera circulatie le pot crea.
Potrivit unui comunicat emis, miercuri, de CE, Cameron l-a informat telefonic marti pe Barroso privind intentiile sale privind legislatia in domeniul liberei circulatii in Marea Britanie. "Prim-ministrul David Cameron m-a informat telefonic ieri despre intentiile sale privind legislatia in domeniul liberei circulatii. Am subliniat faptul ca libera circulatie este un principiu fundamental al Tratatelor, principiu care trebuie respectat. In acelasi timp am luat nota de faptul ca Marea Britanie doreste sa se asigure ca masurile propuse vor respecta legislatia Uniunii Europene", a spus presedintele Comisiei, citat de comunicat.
"Dreptul la libera circulatie este unul dintre cele mai pretuite drepturi de catre cetatenii Uniunii Europene. Exista dovezi clare despre beneficiile sale economice; suntem insa constienti si de provocarile pe care dreptul la libera circulatie le poate crea, in special pentru comunitatile si serviciile locale", a mai spus liderul european.
Porivit acestuia, Comisia va fi in masura sa comenteze doar dupa ce va primi propunerile legislative ale Marii Britanii.
De asemenea, Barroso a mentionat ca reglementarile Uniunii Europene includ deja o serie de masuri pentru prevenirea abuzurilor pe care le-ar putea face beneficiarii dreptului la libera circulatie in UE si la ajutoare sociale.
In context, seful Comisiei a reamintit ca executivul european a prezentat luni, 25 noiembrie, o comunicare si un plan in cinci puncte "menit sa previna" abuzul de libera circulatie in UE. Reamintim ca premierul Marii Britanii, David Cameron, a anuntat o reducere drastica a "turismului pentru beneficii", spunand ca imigrantii UE nu vor mai putea sa aiba pretentii la sprijin din partea platitorilor de taxe pe termen nelimitat.
Cameron a declarat ca britanicii sunt "profund ingrijorati" de nivelurile de migratie din Bulgaria si Romania, pentru care se vor ridica restrictiile pe piata muncii incepand cu 2014. El a pus sub semnul intrebarii si principiul libertatii de circulatie in cadrul UE, precizand ca acest drept nu poate fi "neconditionat".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Generalul Macovei şi Eminescu
Proiect de lege halucinant
Preşedintele Traian Băsescu l-a primit la Cotroceni pe premierul chinez
România nu va uita niciodată poziţia guvernului chinez in 1968
Noaptea reducerilor la Uvertura Mall
Flămânzenii desfiinţeaz㠄realizările” primarului Dan Oloeriu
Botoşani/ Flămânzi: ”Cazul Teodorescu”, un precedent periculos jecmănirea domeniului public
libertatea de vot a consilierilor în interesul cetăţeanului îngrădită de judecători
Victor Ponta cere să sfie închidă gura presei băsiste
ieri s-au deblocat 1000 posturi în Sănătate
Ucraina va aştepta cele mai bune condiţii pentru asocierea cu UE
premierul ucrainean: Pregătirile pentru un acord continuă
Comisia ministerului Sănătăţii a început verificările la Spitalul de Urgenta Ploieşti
după ce un chirurg a semnalat probleme grave
Pensiile pe luna decembrie vor fi plătite în avans
Ponta vrea botniţă presei băsiste
Ioan Rotundu
Va accepta UE umilinţa la care a supus-o Ponta la Bucureşti?
Ioan Rotundu
Posibila extindere a raportului MCV pe combaterea crimei organizate
John Kerry, vizita oficiala la Chişinău, pentru a discuta despre eventuala integrare europeană a Moldovei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă