Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22532
De la 07 Ianuarie 2003
122882599

Basarabia, osul care i-a ramas in gat Rusiei in relatia cu Romania

  • 20 August 2010, 23:00
Declaratia recenta facuta de şeful comisiei pentru afaceri externe a Dumei ruse, Konstantin Kosacev cum ca „România are relaţii diplomatice complicate cu restul lumii din cauza Republicii Moldova...”, arata adevarata problema care macina relatiile ruso-romane.
Rusia vrea cu orice pret, utililizand viitoarele alegeri din Basarabia, sa revina in forta la Chisinau.
Declaratiile oficialilor rusi, dublate de operatiunile antiromanesti din presa occidentala dar si operatiunea „Grecu”, demonstreaza, fara echivoc, razboiul deschis care exista in acest moment intre Rusia si Romania.
Rusia ajutata de agentii sai de la Chisinau, vrea intoarcerea in trecut si continuarea „moldovenizarii” staliniste a celor trei milioane de romani de dincolo de Prut.
Romania, la randul sau si in mod legitim, vrea aducerea acasa, in spatiul romanesc si european, a Basarabiei si a romanilor de acolo.
Intalnirile recente ale lui Traian Basescu cu Mihai Ghimpu si cu Vlad Filat arata interesul major si legitim al Bucurestiului. Ramane de vazut daca discutiile vor aduce si solutii, sau daca interlocutorii se vor tine de cuvant.
La fel de hotarate sunt si semnalele Moscovei. Amenintarile Externelor de la Moscova, ca urmare a raspunsului dat de Romania operatiunii „Grecu”, orchestrata de FSB, dar si declaratiile usor isterice ale şefului comisiei pentru afaceri externe a Dumei ruse, Konstantin Kosacev, arata determinarea Rusiei de a pune din nou piciorul pe grumazul Basarabiei.
Declaratia lui Kosacev citata de Newsin, demonstreaza clar ce o doare pe Rusia : „România are relaţii diplomatice complicate cu restul lumii din cauza Republicii Moldova, pe care România, cel puţin prin actualul ei preşedinte, nu o consideră un stat suveran şi nici măcar nu a trecut la recunoaşterea formală a graniţei dintre România şi RM, în ciuda faptului că formal este vorba despre graniţa externă a UE, nu numai graniţa naţională a României”.
Declaratia arata si faptul ca Moscova are la Chisinau, chiar in Alianta pentru Integrare Europeana, o intreaga coloana a cincea care cerea cu putin timp in urma, exact ce il doare acum pe Kosacev, adica semnarea unui tratat de frontiera! Este deajuns sa privesti in urma si sa constati cine din AIE era preocupat si invoca respectivul tratat, pentru a face o lista cu acea coloana a cincea.
Parca pentru a confirma ca Rusia a fost in spatele campaniei de presa privind acordarea cetateniei romane basarabenilor, Kosacev invoca faptul ca România are acum o serie de probleme cu partenerii ei din UE, legate de faptul că România contribuie acum într-o proporţie foarte mare la migraţia ilegală.
„În afară de rromi, este vorba și de reprezentanţii altor popoare, care preferă să se mute în România în număr mare pentru a fi mai aproape de Occident”, constata oficialul rus, referindu-se la acordarea cetăţeniei române locuitorilor din Basarabia.
Cert este ca dincolo de Prut se va juca soarta a trei milioane de romani, iar Romania nu are dreptul sa piarda. Va trebui sa-si utilizeze toate atuurile date de faptul ca este membru al UE si NATO, dar cu siguranta va trebui sa-si mobilizeze exemplar propriile resurse.
Vom vedea daca va reusi cu atat mai mult cu cat loviturile Rusiei se vor resimti atat la Chisinau si la Bucuresti dar si la Berlin sau Bruxelles.
Eugen Popescu
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tv SOMAX, sâmbătă 22 august şi duminică 23 august
August 23, sărbătoarea noastră dragă
sau cum s-au agitat steagurile în fundul lui Feodorov
Bancul zilei: Alcoolul şi soacra
Cazul Grecu „ar putea acoperi un agent rus infiltrat în cadrul serviciilor de informaţii române”
În plină criză economică sindicatele mai leagă o piatră de moară economiei
majorarea salariului minim la 750 ler
Zece senatori PDL, aşteptaţi să demisioneze
Refuză să retragă moneda cu patriarhul Miron Cristea
Niolas, ţiganul de la Elysee
Organismului nostru îi place sexul
Gherla, celula 56, un „bandit” mai puţin!!!
Parcare subterană în centrul Botoşanilor în circa doi ani
cu bani de la Elena Udrea
Ţurcanu se răscoală împotriva birului impus de Crin Antonescu
Ţurcanu nu mai vrea prostituţie politică în PNL
Luni se întrerupe apa la robinete
La Protecţia Copilului se moşeşte funcţia de director economic
CAS Botoşani stă bine la colectările de fonduri
Botoşănenii caută nod în papură operatorilor de telefonie mobilă
doar pentru a-şi rezilia contractele în favoarea altor operatori
Inspectorii sanitari ţin la secret o unitate alimentară închisă
Inspectorii sanitari ţin la secret o unitate alimentară închisă
S-au înghesuit să-i vadă Udrea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog