Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3339
De la 07 Ianuarie 2003
122888988

Băsescu: „Decizia CCR care face din ministrul Justiției un șef al președintelui României este inacceptabilă.

  • Dacă mâine devine Dăncilă ministrul Justiției?”
  • 17 June 2018, 23:00
Traian Băsescu susține că decizia CCR privind revocarea procurorilor șefi este „inacceptabilă”, iar legea trebuie modificată astfel încât să se revină la „dubla cheie” în numirea și revocarea la acest nivel.
„Astăzi justiția are nivelul ei de independență, dar și nivelul ei de erori și uneori abuzuri. Legislația trebuie modificată în așa fel încât abuzurile să nu mai fie posibile, în așa fel încât un procuror care falsifică probe să fie tras la răspundere, dar nu trebuie puși sub control politic nici procurorii, nici judecătorii.
Avem de dat o bătălie teribilă pentru ca numirile de procurori să nu revină din nou la partide. Decizia CCR care face din ministrul Justiției un șef al președintelui României este inacceptabilă și prin lege trebuie să restabilim cheia dublă la numirea procurorilor. Nu se poate să fie lăsată pe mâna unui om politic numirea și revocarea procurorilor. Pentru că acel om politic este sub controlul partidului. Azi e Tudorel Toader ministrul Justiției, dar dacă mâine devine Dăncilă ministrul Justiției?”, a spus Băsescu.
Fostul președinte a adăugat că „lucrurile pot evolua extrem de rapid și extrem de negativ”.
„O să ne trezim cu procurori numiți de Dragnea. O să ne trezim cu faptul că atunci când unui om politic i se face un dosar o să vină Dragnea și spune: schimbă-l pe procurorul șef pentru că nu a avut grijă ca omul meu de la Cucuieți să nu fie anchetat””, a mai spus el.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Vacanţa italienilor
Horoscop zilnic 18.06.2018
Deputat Budăi, comunicatul unde-i?
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 15.06.2018
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii Scoala Populara de arte
L Koveşi, între agonie şi extaz
Ioan Rotundu
Răspunsul CJ la protestul celor din Răuseni
o făcătură prost concepută
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog