Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8582
De la 07 Ianuarie 2003
122580521

Băsescu a dat liber la urmărirea penală împotriva lui Videanu şi Silaghi

  • 8 September 2013, 23:00
Presedintele Traian Basescu a transmis duminica ministrului Justitiei cererea de urmarire penala in cazul lui Adriean Videranu, fost ministru al Economiei, precum si cererea de urmarire penala in cazul lui Ovidiu Silaghi, in urma solicitarilor in acest sens din partea Procurorului General, informeaza doua comunicate ale Administratiei Prezidentiale.
"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a transmis duminica, 8 septembrie a.c., ministrului Justitiei, domnul Robert-Marius Cazanciuc, cererea de urmarire penala pentru domnul Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, pentru a se proceda conform legii, avand in vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie din data de 2 septembrie 2013 privind formularea cererii de urmarire penala fata de domnul Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, in raport cu dispozitiile Art. 109 alin. (2) Teza Intai din Constitutia Romaniei, republicata, Art. 12 si Art. 18 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, republicata, avand in vedere si Decizia Curtii Constitutionale nr. 270/2008", precizeaza comunicatul.
"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a transmis duminica, 8 septembrie a.c., ministrului Justitiei, domnul Robert-Marius Cazanciuc, cererea de urmarire penala pentru domnul Ovidiu-Ioan Silaghi, fost ministru al Transporturilor, pentru a se proceda conform legii, avand in vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie din data de 6 septembrie 2013 privind formularea cererii de urmarire penala fata de domnul Ovidiu-Ioan Silaghi, fost ministru al Transporturilor in perioada mai - decembrie 2012, in raport cu dispozitiile Art. 109 alin. (2) Teza Intai din Constitutia Romaniei, republicata, Art. 12 si Art. 18 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, republicata, avand in vedere si Decizia Curtii Constitutionale nr. 270/2008", se arata in cel de-al doilea comunicat. Totodata, presedintele Romaniei a instiintat si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, pe numele caruia DIICOT a cerut luni aviz pentru inceperea urmaririi penale pentru "complot si subminarea economiei nationale", a fost interceptat de procurori in timp ce vorbea cu omul de afaceri Ioan Niculae, pe care este acuzat ca l-a favorizat. Procurorii au interceptat negocieri intre Adriean Videanu si Ioan Niculae, pe tema modului in care Niculae si combinatul sau sa obtina gaz mai ieftin. Potrivit procurorilor, Interagro nu avea voie sa primeasca gaz mai ieftin pentru ca avea datorii si nu era eligibil.
DIICOT i-a cerut, luni, procurorului general sa sesizeze Senatul, respectiv seful statului cu cereri de incepere a urmaririi impotriva fostilor ministri ai Economiei Varujan Vosganian si Adriean Videanu, acuzati ca l-ar fi sprijinit pe Ioan Niculae si ar fi folosit Romgaz in interesul Interagro.
Procurorii sustin ca, in perioada in care au fost ministri ai Economiei, Varujan Vosganian si Adriean Videanu ar fi aprobat si sustinut in Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae si ar fi folosit unitatea nationala de interes strategic SNGN Romgaz in interesul privat al firmei omului de afaceri, SC Interagro SA, producand un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.
Procurorul general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie a solicitat, vineri, presedintelui aviz pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenta.
"In conformitate cu dispozitiile art. 109 alin. 2 din Constitutia Romaniei si art. 12 si 19 din Legea nr. 115/1999 republicata, privind responsabilitatea ministeriala, precum si ale Deciziei Curtii Constitutionale nr. 270/2008, Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat Presedintelui Romaniei declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de Silaghi Ovidiu Ioan, fost ministru al Transporturilor, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta in forma continuata", se arata intr-un comunicat de presa al PICCJ, potrivit Mediafax. Procurorii DNA il acuza pe Silaghi ca ar fi luat mita 200.000 de euro de la afaceristul Nelu Iordache (arestat deja in alt dosar) pentru a nu-i rezilia contractele aflate in curs.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Ce verifică bărbatul după un accident auto
Au intrat fraudulos in Palatul Buckingham şi au încercat să jefuiască
Patriarhul Kirill, huiduit la Chişinău
Criza din Siria: SUA nu se angajează să aştepte raportul ONU
Lumea lu' Rotundu: Comoara dispărută
Siria: Imagini video cu victimele atacului din 21 august au fost arătate congresmenilor americani
Ponta nu uita,
Va veni şi vremea ta!
Ioan Rotundu
Puturoşii satelor au tupeu
Ioan Rotundu
Din ciclul „Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”
buruianul de pe strada Pod de Piatr
Botoşani: Ce-a fost mai întâi în Rotunda: biserica sau gunoiul?
Ioan Rotundu
Centrul Vechi riscă să rămână abandonat de afacerişti
Auditul de la Locativa îl vizează de fapt pe Cătălin Flutur
Hoţ la spital
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog