Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Comentarii
Religie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11471
De la 07 Ianuarie 2003
122583410

Băsescu atrage atenţia că în primării conduse de maghiari românii sunt epuraţi

  • 12 February 2009, 23:00
In cadrul discursului tinut la ceremonia de depunere a juramantului de investitura in functia de viceprim-ministru, ministru al Administratiei si Internelor, Presedintele Traian Basescu a pus lucrurile la punct in problema schimbarilor de la nivelul institutiilor descentralizate din judetele Harghita si Covasna sugerand ca schimbarile trebuie sa tina seama de profesionalism si nu de etnie. Basescu a atras insa atentia ca « in primariile detinute de primari cetateni romani minoritari maghiari, adesea se produce un proces de epurare a cetatenilor romani care nu sunt etnici maghiari »
«...Mi-as mai dori mult ca electoratul maghiar sa nu aiba impresia ca nefiind UDMR-ul la guvernare aceasta zona, aceasta minoritate a fost abandonata. Poate este timpul ca Guvernul sa faca demonstratia ca poate fi un bun aparator al intereselor minoritatii maghiare, chiar daca UDMR-ul nu este la guvernare. Si asta inseamna sa dati atentie infrastructurilor, in mod deosebit Covasna si Harghita, inseamna sa dati atentie modului cum sunt repartizati sefii de descentralizate in teritoriu. Aici insa fac o observatie, si nu o fac din motivatii politice, ci dintr-o profunda cunoastere a realitatii. Sunt politicieni ai UDMR-ului care au utilizat institutiile descentralizate ca pe propriile mosii. Aceasta realitate nu poate sa dea dreptul politicienilor UDMR sa instige acum impotriva Guvernului, ca ar intentiona, deci se fac procese de intentie, se strang oameni pentru ca Guvernul ar intentiona sa schimbe vreun cetatean roman, care detine functii de conducere in Covasna si Harghita.
Deci rugamintea mea la Guvern este sa schimbe tot ce trebuie schimbat si e necorespunzator si sa nu faca deosebire intre etnici maghiari si romani. Toti sunt cetateni romani.
Va mai atentionez asupra unui lucru legat exact de aceste doua judete. In primariile detinute de primari cetateni romani minoritari maghiari, adesea se produce un proces de epurare a cetatenilor romani care nu sunt etnici maghiari. Intre aceste lucruri trebuie sa gasiti un echilibru si trebuie rezolvate lucrurile cu intelepciune. Si in acelasi timp, plecand de la realitatea profunda a articolului 1 al Constitutiei Romaniei, pe care si liderii UDMR si UCM trebuie sa le respecte. Romania este stat national unitar, suveran, independent. Nu putem vorbi de autonomie teritoriala. Si acest lucru trebuie explicat ori de cate ori este nevoie...»
Afirmatiile corecte ale sefului statului, confirmate de numeroasele semnale de presa si luari de pozitie ale Forului Civic al Romanilor din Harghita si Covasna, au generat o adevarata isterie la un post de televiziune unde tot felul de papagali de presa sau loseri politici de tip Ciorbea, au incercat, ajutati de doi asa zis moderatori, sa desfinteze afirmatiile lui Traian Basescu, confirmand practic ceea ce seful statului a spus, tot aseara, despre o anumita parte a presei si despre ce este in spatele ei.
In cadrul aceluiasi discurs tinut la depunerea juramantului de noul ministru de interne, seful statului atragea atentia asupra modului cum anumite mijloace mass-media reflecta realitatile romanesti si care sunt interesele din spatele acestei reflectari.
« Mai fac o observatie, stiu ca voi starni furtuni de suparare, dar in momentul de fata se produce un fenomen exagerat, acela de discreditare a statului. Si il fac detinatori de mari trusturi de presa intr-o singura idee: nu autoritatea statului este cea care trebuie respectata, ci noi, mogulii, fara sa ne intrebam daca am dobandit trusturi de presa luand bani de la FNI, de la Crescent sau de prin alta parte. Vreau sa tineti cont ca aceasta politica este evidenta, o politica de discreditare deliberata a autoritatilor statului. Si aveti obligatia sa luptati prin fapte si prin realitati impotriva acestei politici duse de trusturi de presa. Acestea sunt realitatile in care ne miscam, in care Guvernul actioneaza.
Va cer inca o data ca niciun demnitar de sub dumneavoastra, de sub Guvern sa nu fie desemnat pe influentele unor oameni care nu sunt in politica. Accept si este normal ca demnitarii sa fie sustinuti de oameni din partidele castigatoare. Dar niciodata desemnati pe interese din afara partidului sau din afara partidelor politice. Acest lucru este daunator. Iar oamenii numiti trebuie sa reprezinte responsabilitatea asumata de catre partide si nu influenta a unor domni care s-au obisnuit sa influenteze deciziile », a precizat Basescu.
(Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor XXX
(Ioan Rotundu)
Ţigări în valoare de 4.000 lei confiscate de poliţiştii de frontieră
Horoscop
Mica publicitate
Comunicat de presă IJU
Secuii din Harghita n-au urmat îndemnul UDMR de a protesta împotriva statului român
Romanii din Ucraina ar putea trece mai uşor în Ţara Mamă
Ungaria scandalizată descoperă că are o "problemă ţigănească"
Focul din Australia nu s-a oprit şi este echivalentul a 500 de bombe atomice
Bruxellul, ţintă a spionajului rusesc
România, printre cele mai religioase ţări europene
Cine minte oare în situaţia exploatării platoului continental din Marea Neagră?
Acţiune omagială la biserica Sf. Parascheva
Ce apreciază Băsescu la Boc
Românul şi bodega
Fariseii tot farisei rămân, indiferent de partid
Ioan Rotundu
Drumarii umblă cu şopârle, voronenii cu reclamaţii
Ţâbuleac se simte nesatisfăcut de sancţiunile aplicate vinovaţilor
Revoltat pe taxa pusă pe apa de ploaie
Ţâbuleac este hotărât să strice planurile Ministerului Sănătăţii
Afrăsinei se familiarizează cu munca de subprefect
Sporurile profesorilor stau în votul consilierilor locali pentru buget
Dacă vor face economii la consumabile, vor trezi atenţia inspectorilor sanitari
Spitalul judeţean este sufocat cu internaţi şi de… criză de medici
Firma de asigurări Interamerican este total neserioasă
Şi ministrul Bazac are mania programelor de screening
IJU avertizează asupra pericolului de inundaţii
Cote de atenţie pe mai multe cursuri de apă
Comunicat de presă IJU
- 13.02.200, ora 14.30 -
Comunicat de presă IJU
- 13.02.200, ora 14.30 -
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog