Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
16520
De la 07 Ianuarie 2003
78417329

Basescu şi Barroso - Ponta se vor întâlni la Bruxelles

  • 7 September 2012, 23:00
Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, are prevazuta, in 14 septembrie, o intalnire cu presedintele Traian Basescu, informeaza Mediafax. Intalnirea dintre Jose Manuel Barroso si Traian Basescu este prevazuta in programul oficial al presedintelui CE, pentru ziua de 14 septembrie.
Cel mai probabil, intalnirea va avea loc la Bruxelles. Acesta ar fi prima vizita externa a lui Traian Basescu de la revenirea la Palatul Cotroceni.
Si premierul Victor Ponta urmeaza sa aiba o intrevedere cu Jose Manuel Barroso in 17 septembrie, potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax. Conform surselor, intalnirea ar urma sa aiba loc la Bruxelles.
Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat vineri, intr-un discurs sustinut la o reuniune de la Florenta a Biroului grupului parlamentar al PPE, ca este mandru de rolul jucat de UE si de Comisie in "reinstaurarea statului de drept" in Romania.
"Avem discursul despre 'mai multa Europa', dar este nevoie si de o Europa mai buna, o Europa bazata pe valori. Si de aceea, de exemplu, este de o importanta decisiva ca in UE toate tarile membre sa respecte statul de drept si valorile democratice ale unei societati pluraliste si libere. Tocmai de aceea vreau sa spun ca sunt foarte bucuros si mandru de rolul pe care Uniunea Europeana si Comisia Europeana il joaca in problemele aparute in Romania", a afirmat Barroso, in referirea la Romania din discursul sau.
De asemenea, el a aratat ca in urma actiunilor UE si Comisiei Europene a fost posibila evitarea "schimbarilor nedemocratice" si "reinstaurarea statului de drept" in Romania.
"Datorita UE si Comisiei Europene a fost posibil sa evitam schimbarile nedemocratice din Romania si trebuie sa fim mandri de acest lucru, pentru ca am fost in stare sa reinstauram statul de drept intr-o tara care este membra a Uniunii noastre", a mai afirmat Barroso.
Presedintele Traian Basescu a transmis, joi, o scrisoare "liderilor europeni si aliatilor transatlantici care s-au pronuntat in favoarea Romaniei in timpul crizei politice din aceasta vara", multumindu-le pentru sprijinul acordat institutiilor statului roman.
Parlamentul European va dezbate in 12 septembrie situatia politica din Romania, dupa ce asculta pozitiile exprimate de CE si de presedintia Consiliului UE.
Agenţia de presă HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Tăria credinţei
Şefii PSD Botoşani decapitează organizaţiile cu rezultate slabe la referendum
Costică Macaleţi vrea din nou parlamentar
Portariuc s-a supărat pe presă ca văcarul pe sat
„ Nu acceptăm traseişti”, spun fără echivoc social-democraţii de la municipiu
Portariuc vrea secretizarea informaţiei publice
Botoşani: Scandal care zguduie administraţia botoşăneană
etnobotanice sub masca îngrăşămintelor de flori
Râpele sub cer închis
“S-au făcut nişte greşeli”
Botoşani: Spitalul Judeţean este chemat la bară de un fost pacient
Directorii de şcoli trăiesc o mare dramă
Controale ale MS fără consecinţe practice
Îl invită pe Victor Ponta la dezbaterea situaţiei politice din România
Sunt mândru de rolul pe care CE l-a jucat în reinstaurarea statului de drept în România
Procuroare si fanfaroane
România ar putea ieşi din nou pe pieţele internaţionale în acest an
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă