Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
39900
De la 07 Ianuarie 2003
103388173

Bătaia de joc practicată de angajaţii Nova Apaserv la adresa abonaţilor

  • Ioan Rotundu
  • 19 June 2022, 13:16
Despre dispreţul pe care conducerea şi angajaţii societăţii Nova Apaserv SA Botoşani îl manifestă faţă de abonaţii la reţeaua publică de furnizarea apei s-a scris frecvent în publicaţia de faţă. Cu toate acestea, nimic nu s-a schimbat în atitudinea managerială a conducerii societăţii.
Aş spune chiar că acest dispreţ s-a accentuat de când în fruntea societăţii a fost pus de către socialista Doina Federovici, în dubla sa calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani şi PSD, supusul lor politic Liviu Ştefan (foto), nepotul şi mai socialistului primar de Vorona, profesorul Aurel Ştefan.
Actuala conducere continuă spolierea societăţii, aşa cum au procedat li cele anterioare, prin majorarea sfidătoare a salariilor şi proasta întreţinere şi funcţionare a reţelei de distribuirea apei, prin majorarea preţului apei şi scăderea dramatică a calităţii serviciilor, opririle frecvente de distribuţie a apei fiind la pachet cu efectuarea unor reparaţii de mântuială.
La sfârşitul săptămânii ce tocmai a trecut, am primit zeci de reclamaţii de la sătenii din Rădeni, comuna Frumuşica, cum că au sau branşat la reţeaua de apă publică dar mult râvnitul lichid se încăpăţinează să nu vină pe conducte.
M-a deplasat în zonă şi am descoperit lucruri uimitoare. L-am căutat pe fostul primar Costel Rădeanu, cel sub a cărui mandat s-a executat reţeaua de apă publică în comună, şi l-am întrebat ce se întâmplă de gospodăriile branşate la reţea nu primesc apă.
„Reţeaua se află în administrarea societăţii Nova Apaserv Botoşani. Oamenii au depus cerere de branşare la primărie, iar actualul primar, Corneliu Bălăşanu, le-am depus la societatea din Botoşani. S-au efectuat branşările, s-au efectuat probele care au atestat că reţeaua este funcţională, s-a efectuat proba şi de către ISU pentru a constata alimentarea cu apă a hidranţilor, dar de ce Nova Apaserv nu dă drumul la apă, întrebaţi-i pe ei” – mi-a explicat fostul primar.
Şi în oraşul Flămânzi situaţia de la Rădeni se repetă. Fostul primar Constantin Pitorac este branşat la reţea de peste 3 luni şi nici acum nu are acces la apă. „Conform condiţiilor societăţii, de la branşare trebuia ca în termen de 30 de zile să dea drumul la apă. Au trecut 3 luni de zile şi eu tot nu am apă de la reţeaua publică” – mi-a explicat şi Constantin Pitorac.
De la cei cu care am stat de vorbă am aflat şi care ar fi tărăşenia de localnicii nou branşaţi din comuna Frumuşica şi oraşul Flămânzi. Pe această zonă, de distribuţia apei răspunde Constantin
Aonofriesei, angajat al societăţii şi care administrează rezervoarele de distribuţia apei situate în locaţia numită „La Ţiganca”. Acesta distribuie apa după cum primeşte dispoziţie de la sediul societăţii din Botoşani.
Mai există şi un alt angajat al societăţii, unul despre care mi s-a spus că este angajat pe linie politică. Este vorba de consilierul orăşenesc PNL Petru Panait, un fel de cititori de contoare şi încasarea facturilor. Oamenii spun că acesta, din raţiuni politice ce numai el şi şefii lui le cunosc, blochează furnizarea apei la anumiţi cetăţeni.
„Este o canalie de om angajată politic şi-¬şi bate joc de noi” – este portretul public al lui Panait. Am cerut şi un punct de vedere al conducerii societăţii Nova Apaserv. Când îl voi primi, îl voi face public.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 20 – 26.06.2022
Bancul săptămânii: Evreul şi prostituata
Cacealmaua lui Heiuş privind impozitarea „şmecherilor”
Ioan Rotundu
Pitorac şi barca pandemiei
Ioan Rotundu
Primăria Mihai Eminescu - Comunicat de presă
“Ameninţările” lui Macaleţi puse în practică de Federovici
Ioan Rotundu
La pomul lăudat Vatra să nu te duci cu maşina, doar cu sacoşa
Ioan Rotundu
Festivalul "Floare Albastră" - istoric
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă