Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Economic
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21820
De la 07 Ianuarie 2003
122881887

"Bataie" pe fondurile europene pentru fermierii romani

  • 2 March 2017, 23:00
Fermierii din Romania au depus, in perioada 15 decembrie 2016 - 28 februarie 2017, in total 740 de proiecte inclusiv de mici afaceri agricole, care sa fie finantate cu fondurile europene din cadrul Submasurii 4.1 - "Investitii in exploatatii agricole" a Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, potrivit datelr oficiale transmise miercuri de Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).
Valoarea toala a acestor proiecte, atat pentru sectorul vegetal, cat si pentru cel zootehnic este de peste 330 milioane de euro. Sesiunea de primire a proiectelor, aferenta sM 4.1 s-a incheiat inainte de termenul limita deoarece s-a atins, si chiar depasit, plafonul de 200% (300 milioane de euro) din alocarea stabilita (150 milioane de euro).
Fermierii si cooperativele aricole au putut cere fonduri nerambursabile cu valori maxime de 100.000 Euro, 500.000 euro, 2 milioane euro, cu intensitate a finantarii nerambusabile de maximum 30% sau 50%, in functie de proiect si de tipul solicitantului. (mai multe amanunte AICI).
De asemenea, in perioada 16 decembrie 2016 - 28 februarie 2017, au fost depuse pentru finantare 52 de proiecte de investitii prin submasura (sM) 16.4 "Sprijin acordat pentru cooperare orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare in sectorul agricol".
Fondurile nerambursabile solicitate on-line prin sM 16.4 sunt in valoare de aproximativ 5 milioane de euro.
Totodata, prin intermediul sM 16.4a "Sprijin acordat pentru cooperare orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare in sectorul pomicol", AFIR a primit 14 solicitari de finantare in valoare de peste 1,3 milioane de euro.
Alocarea bugetara pentru sesiunea desfasurata in intervalul 16 decembrie 2016 ¬ 28 februarie 2017 a fost de 4 milioane de euro pentru ambele submasuri de finantare (sM 16.4 si sM 16.4a).
Aceste sesiuni de depunere de proiecte s-au incheiat.
In schimb, sesiunea de primire a proiectelor in cadrul Schemei pentru micii fermieri (sM 6.5) ramane activa pana la data de 15 mai 2017, ora 16.00.
Alocarea bugetara stabilita pentru submasura 6.5 este de 112,3 milioane de euro. Prin sM 6.5 se incurajeaza comasarea terenurilor agricole pentru cresterea productivitatii sectorului agricol.
Consolidarea exploatatiilor agricole va permite accesul la finantari europene pentru investitii mai multor solicitanti si, totodata, va asigura un venit mai mare micilor fermieri care isi transfera exploatatia.
Solicitantii de fonduri europene nerambursabile din arealul ITI (Investitii Teritoriale Integrate) Delta Dunarii, au la dispozitie alocari distincte in valoare totala de peste 19 milioane de euro pentru finantarea proiectelor de investitii prin submasurile 4.2 "Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor agricole", 4.2a "Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor pomicole" si 6.1 "Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri" din PNDR 2020.
Sesiunea de primire a proiectelor de finantare pentru zona ITI Delta Dunarii se desfasoara in perioada 13 februarie - 12 noiembrie 2017, ora 16.00.
Depunerea proiectelor se poate face on-line, in sistemul de pe site-ul AFIR (afir.info) , dupa crearea unui cont de user cu parola.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Poliţistul ofensat
Horoscopul zilei de 3.03.2017
Mai multe filiale ALDE vor organizarea Congresului partidului cat mai repede.
"Nimeni nu are sanse in fata lui Calin Popescu-Tariceanu"
Fermierii romani vor putea beneficia de garantii de stat de pana la 80% pentru cumpararea de terenuri
PNL cere Guvernului 15 milioane de lei pentru Monumentul Marii Uniri din Alba Iulia
Vlad Voiculescu despre respingerea ordonantei privind depolitizarea managementului din spitale:
Mi-e rusine de Senatul tarii mele
Am avut o discutie cu presedintele Iohannis inainte de a-mi depune candidatura la presedintia PNL
Pentru a scapa de trolli, un site norvegian isi obliga cititorii sa citeasca articolele inainte de a comenta
Kremlinul afirma ca nu a fost la curent cu intalnirile dintre actualul procuror general al SUA si ambasadorul rus
, dar "este treaba unui ambasador sa aiba cat mai multe intalniri"
Romania Libera: 10 ofiteri candideaza pentru functia de prim-adjunct al directorului SRI
Printre ei, generalii Adrian Ciocirlan si Dan Capsuna
Declaratie ilara a ministrului agriculturii despre subventii:
Pentru mine ziua de 31 martie este exacta, sarcina de asemenea. Sper ca la 31 martie sa avem numai situatii neclare
PSD si ALDE iau in calcul numirea lui Daniel Barbu, fostul ministru al Culturii, la conducerea Autorităţii Electorale Permanente
Botoşani: De pe urma vizitei ministrului Răzvan Cuc ne-am ales cu „flori de cuc”
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog