Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
42217
De la 07 Ianuarie 2003
97519496

Bătrână de 85 de ani ameninţată de Telekom cu strivirea casei

  • Ioan Rotundu
  • 19 July 2018, 23:00
Elena Hliban are vârsta de 85 de ani şi locuieşte în satul Agafton, comuna Curteşti, casa sa fiind situată la intrarea în sat dinspre Botoşani. În urma polilor abundente mai mulţi stâlpi de telefonie proprietate a companiei Telekom, pentru că s-a slăbit fundamentul, sunt în prag de prăbuşire. Un astfel de stâlp se află şi în faţa casei Elenei Hliban.
În urmă cu 3 săptămâni stâlpul s-a inclinat peste gard şi acoperişul casei şi dacă nu s-a prăbuşit încă este că se menţine în cablul ce-l leagă de ceilalţi stâlpi.
Femeia este singură, fiica sa fiind la muncă în Italia. L-a anunţat pe primarul comunei Curteşti, Maricel Anton. Acesta a înaintat o adresă către compania Telekom şi le-a făcut cunoscută situaţia în care se află bătrâna. Numai că de la companie n-a dat nimeni nici un semn de viaţă.
Bătrâna şi-a anunţat fiica în Italia, iar aceasta m-a contactat pentru a oferi o mână de ajutor. „Bună seara, mă scuzaţi că mi-am permis să vă scriu. Sunt Doncilă Lăcrămioara din Agafton. Am o problemă pe care nu ştiu efectiv cum să o rezolv. Eu sunt în Italia ,la Agafton este mama mea care are 85 de ani. Pe data de 28 iunie, când a fost furtună cu ploaie torenţiala , un stâlp de la telefoane, care aparţine de TELECOM , s-a lăsat intr-o parte in spre gardul meu şi casă. Îl mai ţine cablul de la reţeaua de telefoane. Am dat telefon domului primar,al comunei Curteşti de trei ori săptămâna trecuta. Mi s-a spus ca au făcut adresă din parte primăriei la TELECOM,şi vor veni luni. Un verişor de al meu a dat telefon de nenumărate ori şi încă nu a venit nimeni să rezolve problema. Vă rog dacă mă puteţi ajuta .Vă mulţumesc!”
Joi, 19 iulie, m-am deplasat la faţa şocului. Acasă era bătrâna Elena Hliban, disperată că stâlpul continuă să se lase peste casă. Un vecin a pus o proptea la stâlp, dar propteaua este fragilă şi nu va rezista mult timp. De altfel se poate vedea şi din fotografie care este situaţia la momentul de faţă, o situaţie ce nu prevesteşte nimic bun.
Necazul cel mare e nicio autoritate publică nu vrea să intervină, deşi stâlpul este amplasat pe teren public, pe motiv că reţeaua de telefonie este una privată. Este adevărat că statul garantează şi ocroteşte proprietatea privată, dar în cazul de faţă este vorba de o situaţie fortuită şi care pune în pericol vieţi omeneşti.
Dacă stâlpul se va prăbuşi peste casă la ceas de noapte iar acoperişul se va prăbuşi peste bătrâna din casă, cui revine răspunderea în acest caz? Revine primarului Maricel Anton care, prin lege, este obligat să intervină prin angajaţii ISU de la primărie sau să ceară ajutorul celor de la ISU Botoşani. Fiind vorba de un caz de forţă majoră, nu se poate invoca încălcarea dreptului de proprietate.
În ce priveşte compania Telekom, aceasta continuă să-şi bată joc de abonaţi şi de reţeaua de cablu pentru telefonie fixă. Am pr5ezentat cazul sătenilor din Buhăceni, din Cândeşti, care au ajuns bătaia de joc a celor de la Telekom luni întregi. Situaţia de la Cândeşti nici acum nu este rezolvată, deşi a trecut mai bine de un an
Am solicitat Lilienei Mincă, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor să intervină la companie şi să aplice sancţiunile de rigoare. În afară că s-a ofuscat şi m-a acuzat că o stresez şi că o acuz nefondat că este în cârdăşie cu compania Telekom, n-a întreprins niciun alt demers pentru a aplica legea.
Stâlpul stă să cadă şi poate produce victime omeneşti. De vreme nu le pasă autorităţilor române, de ce le-are păsa nemţilor de la Telekom?

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 9 - 15 iulie 2018
Când priveşti de pe Măgura Ibăneştilor
Ioan Rotundu
Bancul săptămânii: De ce nu e bine să te compari cu Iisus
Vasile Blaga i-a convocat pe liderii din aripa PDL pentru a decide asupra susținerii lui Ludovic Orban
LLumea lu' Rotundu: Centenarul Unjirii - Ibăneşti
Cântec joc şi voi bună pe şesul Copălăului
Ioan Rotundu
Germania îl avertizează pe Trump că își va pierde aliații în cazul unui acord unilateral cu Rusia
Adoptarea unei ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea va duce la noi tensiuni sociale.
Îi recomand premierului Dăncilă să nu își asocieze numele cu un astfel de act normativ
Raluca Stâncescu, un inculpat periculos aflat doar sub control judiciar
Ioan Rotundu
Iohannis a chemat-o pe Dăncilă la Cotroceni.
Întâlnirea va avea loc miercuri, 18 iulie
Duminică, 5 august, slujbă de sfinţire a Schitului de maici Crăiniceni
- schitul va avea hramul Sf. Ioan Iacob Hozevitul născut în localitate şi decedat la 5 august 1960
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Inăneşti II
Cum a ajuns un sărac lipit pământului să aibă maşină de lux
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă