Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
10069
De la 07 Ianuarie 2003
78340306
Berlusconi:

Am o mare admiraţie faţă de curajul Guvernului român de a lua măsuri de austeritate

  • 30 May 2011, 23:00
"Sprijinim intrarea Romaniei in spatiul Schengen cu conditia ca acest lucru sa se intample in cursul acestui an", a declarat premierul italian Silvio Berlusconi cu ocazia intrevederii de la Palatul Victoria cu premierul Emil Boc. "Am dorit din tot sufletul ca Romania sa devina unul dintre membrii Uniunii Europene. Suntem alaturi de dumneavoastra pentru ca dumneavoastra sa fiti membru al Uniunii Europene in procent de 100%", a precizat Berlusconi.
Acesta a mai spus ca romanii care muncesc in Italia sunt foarte apreciati, iar problemele de acum doi ani "sunt de domeniul trecutului". "Astazi vorbim despre 1.200.000- 1.300.000 de cetateni romani care lucreaza in Italia. Sunt foarte apreciate ca persoane de incredere si ca persoane care muncesc serios si, practic, acea situatie care a aparut acum doi ani este deja de domeniul trecutului", a afirmat Berlusconi.
Boc spera ca piata muncii din Italia va fi liberalizata in curand
In curand, piata muncii ar putea fi deschisa in totalitate pentru romani, crede Emil Boc. "Am abordat cu premierul Berlusconi problema eliminarii restrictiilor pentru muncitorii romani care sunt in Italia. Speram ca in perioada urmatoare sa fie eliminate ultimele restrictii care vizeaza cetatenii romani care lucreaza in Italia, astfel incat cetatenii romani sa beneficieze de aceleasi drepturi de care beneficiaza si ceilalti cetateni europeni.
Acum exista cam pentru 60% din domenii piata muncii liberalizata, urmeaza ca pentru restul de 40% sa se realizeze o liberalizare a pietei fortei de munca in perioada urmatoare", a declarat premierul Emil Boc.
Admiratia lui Berlusconi fata de masurile lui Boc
Premierul italian si-a exprimat "o mare admiratie" pentru masurile de austeritate luate de Guvernul roman. Cuvintele de admiratie ale lui Berlusconi:
Pot sa va spun ca avem o mare admiratie fata de Guvernul si presedintele dumneavoastra pentru felul in care ati reactionat in fata crizei asumandu-va cu curaj masuri foarte grele si nepopulare: reducerea cu 25% a salariilor, daca nu ma insel, reducerea cu 15% a angajatilor din administratia publica, cresterea TVA.
Practic este nevoie de mult curaj pentru a depasi aceste decizii. Imi doresc ca poporul dumneavoastra sa inteleaga ca acestea erau masuri absolut indispensabile si ca in perioada care va urma pana la viitoarele alegeri veti beneficia de aprecieri din partea tuturor care vor intelege necesitatea acestor masuri luate.
Trebuie sa va marturisesc ca in Italia nu am avut curajul sa fac acelasi lucru.
Am tinut sa il felicit pe domnul prim-ministru, astazi, pentru modul in care guvernul roman a adoptat niste masuri foarte dificile, dure, pentru a stavili pierderile in domeniul bugetar. Fireste, unele dintre aceste masuri nu sunt deloc populare.
Am apreciat aceasta masura de reducere a personalului bugetar, de reducere cu 25% a salariilor in institutiile publice, de a mari varsta de pensionare, de a spori TVA de la 19% la 24% si de a reduce alocarile pentru institutiile locale. Sunt masuri absolut nepopulare, dar ele au fost necesare si din cauza cererilor provenite din partea UE si a FMI.
Aceste masuri, fireste, presupun si o scadere a popularitatii guvernului. Noi suntem convinsi ca, in cele din urma, populatia va intelege ca aceste masuri au fost necesare si ca aceste masuri vor avea efecte pozitive pentru tara si pentru insisi cetatenii ei.
In afara de a-mi exprima admiratia fata de curajul Guvernului roman, felicit in modul cel mai calduros si sper ca economia sa se poata redresa si toate aceste masuri sa poata ramane absolut valide, pana cand cetatenii vor intelege ca au un premier foarte bun, care a infaptuit masuri atat de dificile, dar in interesul cetatenilor tarii. Berlusconi a mai spus ca exista peste 16.000 de firme italiene in Romania.
"Schimbul comercial cu Romania este foarte ridicat, atinge peste 10 miliarde de euro, sunt peste 16.000 de intreprinderi italiene care opereaza in Romania cu peste 800.000 de lucratori. Se inregistreaza si o foarte buna colaborare in ceea ce priveste prezenta in Romania a intreprinzatorilor care lucreaza in domeniul infrastructurii si intentionam sa avansam si in ceea ce priveste schimbul turistic dintre cele doua tari", a spus premierul italian.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Crescătoarea de cocoşei
Tânăr dispărut în apele râului Prut căutat de pompieri
Iincendii şi iar incendii
INFORMARE DE PRESĂ – APIA Botoşani
Caricatura zilei
ANI a solicitat confiscarea sumei de 45.355 euro din averea unui poliţist
Ungaria nu va renunţa la taxa pe bănci
însă o va reduce la jumătate din 2013
UE ar putea bloca plata ultimei transe din împrumutul acordat Greciei
Taxa auto la maşinile înmatriculate în România şi înainte de 2007
Când spiritul de grup întunecă judecata
Dacă va fi blocată în Parlament, legea minorităţilor va fi adoptată prin asumare
Daca nu vor fi restructurări, salariile din MAI vor fi reduse în medie cu 30% din decembrie
Traian Băsescu pierde procesul cu Mugurel Surupăceanu
Senatul a respins proiectul de lege prin care Guvernul este abilitat să emită ordonanţe
Ticăloşia este molipsitoare
Ioan Rotundu
Deputaţii au adoptat pe articole legea privind alegerea primarilor dintr-un singur tur
Lumea lu’ Rotundu – Lumea gunoaielor
Ovidiu Portartiuc explică programul economic al USL
Lacul de nuferi nu-i de nasul Consiliului Judeţean!
Consilierii judeţeni ne-au scumpit apa
Prefectul continuă a se răfui cu Asociaţia Moldoovis
Din iunie, naşteri sub apă la Maternitatea Botoşani
Reclamaţii pe seama publicităţii agresive
Despre detaşările în interesul serviciului la IŞLJ Botoşani
AJOFM Botoşani vrea întâlnire lunară şomeri-angajatori
Eminescu, umilit în prag de comemorare a morţii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă