Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14341
De la 07 Ianuarie 2003
112836187

Bestiarul extremiştilor europeni

  • 27 May 2008, 23:00
Cu voie si sprijin de la "organe", Romania a nascut un avorton al democratiei: Partidul Civic Maghiar. Dupa ce au incercat in van sa pacaleasca Partidul Popular European prin euroinformatorul Laszlo Tokes, agitatorii autonomiei teritoriale s-au aciuat intr-o vizuina a extremistilor din Parlamentul European : "Alianta Libera Europeana". Acum, din prostia dezinformatorilor presedintelui tarii, cand de la Bruxelles, cand de la Budapesta, bumerangul PCM ne vine inapoi direct in cap. Asa-zisa "Alianta Libera" numai europeana nu e: ea a fost constituita inca din 1981 ca o celula de baza a formatiunilor para-politice dedicate "regionalismului integral", presul sub care sunt ascunse autonomiile teritoriale pe criterii etnice.
"Europa Libera" a ALE este practic o Uniune Europeana peste care a trecut Acceleratul, lasand-o intr-o balta de sange, cu grave leziuni craniene, coloana sectionata si multiple fracturi. Harta Europei autonomiilor promovata de Alianta extremistilor a fost prezentata de presa franceza, ultragiata. Pe ea figureaza, inca din 2004, atat "Tinutul secuiesc", botezat aiurea "Erdely", cat si o "Transilvanie independenta". Reprezentantii ALE s-au facut remarcati si in trecut, la Strasbourg si Bruxelles, prin actiuni anti-romanesti umflate cu pompa prostiei. Pentru sustinerea aberatiilor lui Sabin Gherman si ale Smarandei Enache - "saturatii de Romania" -, autonomistii ALE au sustinut o conferinta de presa la Parlamentul European in care militau pentru introducerea "limbii transilvanene" in scolile si universitatile din Romania si condamnau "asuprirea" minoritatilor de toate genurile si sexele. Astfel de iesiri, desi aberante, se inscriu intr-o serie care ramane din nefericire tatuata in memoria parlamentarilor europeni, prea ocupati ca sa mai verifice realitatea afirmatiilor. O parte a presei de la Bucuresti, care parca si-ar fi cusut ochelarii de cal direct pe creier, se face si ea ca nu observa atacurile in valuri la care este supusa majoritatea normala a tarii.
Adunatura In care a intrat si vajnicul autointitulat "reprezentant european al maghiarimii din intreg bazinul carpatic" - l-am numit pe Laszlo Tokes - cuprinde anarhisti filo-kaghebisti si pedofili filo-teroristi. Cohn-Bendit, de exemplu, "ecologistul" verde-rosu de la '68 care a schimbat tarile pe care le reprezinta la PE precum ciorapii murdari, s-a impus ca un lider al extremei stangi si un apropiat al teroristului german Hans-Joachim Klein. Cercetat pentru asta de procuratura din Frankfurt, el a mai fost acuzat in trecut si de pedofilie, dupa ce si-a descris in cartea sa, "Marele Bazar", "aventurile" sexuale dintre el si persoane minore.
Menajeria extremistilor din PE merge de la activistii politici ai ETA la cei ai guparii rusofone "Interfront" din statele baltice sau ai "miscarii pacifiste" pentru Dezarmare Nucleara din Marea Britanie, structuri cercetate adeseori pentru legaturile subterane cu KGB. Proiectele Aliantei extremistilor europeni se pupa - neintamplator - exact cu programul politicilor pasilor marunti dar acizi ai "societatii civile" din Romania: de la legalizarea casatoriilor homosexuale si dreptul de a adopta copii la visul dezintegrarii Europei prin separatisme de tot felul, Kosovo fiind exemplul mult-aplaudat.
Desi teoretic n-ar avea de ce sa se impreuneze, planurile pseudo-europenilor de pe la Bruxelles se intrepatrund insa cu cele ale dreptei de la Budapesta, reprezentata activ de "Garda Maghiara" si Fidesz-ul lui Viktor Orban. Pelerinul autonomist tocmai a batut electoral plaiurile mioritice exprimandu-si destul de imperativ doleantele. In opinia lui Orban, in viata comunitatii maghiare din Romania s-au petrecut trei evenimente "fundamentale" in ultimii ani, si anume: organizarea referendumului intern pentru autonomia teritoriala, intrarea episcopului reformat Tokes Laszlo in Parlamentul European si infiintarea PCM. Dar acestea constituie doar platforma de actiune. Recent, tot liderul Fidesz a facut un apel mai putin mediatizat la "unitate" in randul formatiunilor minoritatii maghiare din Romania, considerata vitala pentru obtinerea autonomiei pe criterii etnice in Transilvania. Joaca de-a uliul cel grof si porumbeii pacii secuiesti s-a sfarsit. Ce va face Romania? (Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CXXIII)
(Ioan Rotundu)
Ministrul Nicolaescu a fost generos în laude
Cum au fost lecuiţi de grevă distribuitorii de medicamente
A rezistat ispitei banului
Ioan Rotundu
Pe amatorii dornici de extinderi ilegale îi paşte închisoarea
Numele revoluţionarilor care vor primi hectarul de teren
Centrul de Agrement de la Cornişa va fi gata peste doi ani
WC –uri ecologice pentru uz public
În trei zile Bulevard „Eminescu” va fi redat circulaţiei
Este drăguţă, are 30 de ani şi vă face o invitaţie
Ţărăniştii vă invită la vot
Program Tele'M Botoşani miercuri, 28 mai
Are o maşină care seamănă cu Speedy Gonzales
40.000 de euro pentru un forum inutil
Ar putea fi şi David Kramer omul ruşilor?!
Horoscop
Logică avocăţească
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă