Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Reportaje
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
16610
De la 07 Ianuarie 2003
108702194

Bilanţ înecat în mâl şi scurgeri de ape

  • 2 July 2010, 23:00
Nu numai la Chiţoveni au existat probleme cauzate de ploile abundente căzute în perioada 27-29 iunie. În cartierul Cordun au fost inundate 47 de locuinţe iar în Prisacani încă 12 locuinţe, numărul caselor din Flămânzi afectate de inundaţii ajungând astfel la 59. În medie, casele amintite au suferit stricăciuni de 15%, dar au existat şi 3 locuinţe la care au căzut câţiva pereţi, ba chiar, în cazul uneia, şi ambele sobe. Nu au scăpat fără probleme nici principalele poduri din oraş.
La podul Alexii, cel mai nou dintre toate, rampele de acces au fost „săpate” efectiv de ape pe o lungime de 25 de metri şi pe o adâncime de 35 de centimetri. La podul Chiţoveni, umpluturile culei (joncţiunile dintre pod şi drum) au fost luate de ape, la fel şi materialul pietros de pe rampele de acces, pe o lungime de 60 de metri şi o profunzime de 25 de centimetri. Nici podul Boroleanu nu a scăpat furiei apelor, unde materialul pietros şi pământul au fost risipite în totalitate, la fel ca şi rampelele de acces, afectate, pe o lungime de 100 de metri, de o eroziune profundă de 30 de centimetri. În plus, toate cele 38 de podeţe tubulare din oraş au fost colmatate.
Porţiuni întregi de drumuri săteşti şi comunale au fost, de asemenea, serios deteriorate. Pe drumul comunal DC47 (Prisacani) materialul pietros de întreţinere a fost luat de apele provenite de la precipitaţii în proporţie de 60%, pe două porţiuni, situate la 1.500 de metri una de cealaltă, una de 200 de metri şi alta de 500 de metri. Şi mai deteriorat a fost drumul sătesc DS44 Crihana unde ploile căzute din belşug, cumulate cu revărsarea pârâului Tulburea, au provocat dispariţia materialului pietros în proporţie de 80% pe o lungime de circa 800 de metri. Au mai fost serios deteriorate, tot prin pierderea materialului pietros luat de ape, Strada 1907 (pe distanţa de 750 de metri), Strada Vasile Viciriuc (pe o lungime de 300 de metri) şi strada Pintilie (pe circa 300 de metri).
„În cartierul Cordun, unde circa 75 de fântâni au fost scoase din uz, s-a trecut la decolmatarea şi igienizarea acestora, acelaşi lucru fiind făcut, în paralel, şi în localităţile Prisacani şi Poiana. Totodată se lucrează din plin la podul Boroleanu care, în cel mult două zile, va fi redat circulaţiei”, ne-a spus Nicolae Bâldea, şeful compartimentului pentru Situaţii de Urgenţă Flămânzi. Prezent, timp de aproape patru zile, în locurile cu probleme, primarul Constantin Pitorac a constatat cu părere de rău, c㠄există situaţii în care oamenii nu sunt solidari”, şi că uneori „nu sunt conştienţi de pericolul la care se supun”, ca în cazul cetăţeanului care, aventurându-se să treacă râul Miletin, era cât pe ce să fie luat de ape cu tot cu cal şi căruţă. (BPF)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Românul şi avantajele damei de companie
Preşedintele PSD Botoşani îl acuză pe Emil Boc de lentoare în acţiune
Ajutoare liberale pentru sinistraţi
Preşedintele Traian Băsescu a făcut o vizită fulger în Dorohoi
Consilier, vechi reclamagiu, obligat să suporte rezultatele năzdrăvăniilor fiului minor
Poliţişti împotriva apelor, alături de localnici şi primari
Apele s-au retras, problemele continuă
CAS ne limitează şi vizitele la medic
Şcolile îşi fac planuri financiare pe seama elevilor chiulangii
Profesorii iar ameninţă că pleacă din sistem. Cine-i mai crede?
Medicii sancţionaţi n-au de gând să plătească amenzile
Program Tv SOMAX
C O M U N I C A T D E P R E S Ă - ISU
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă