Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4614
De la 07 Ianuarie 2003
122890263

Bilantul atacului cu bomba de la Ankara: 95 de morti si 246 de raniti

  • Atacatorii au folosit bombe cu TNT si bile metalice
  • 11 October 2015, 23:00
Bilantul dublului atentat comis sambata in apropierea garii centrale din Ankara, inaintea unui miting pentru pace, a ajuns la 95 de morti si 246 de raniti, a anuntat sambata noaptea Biroul premierului turc, citat de agentia Anadolu, potrivit Mediafax. Potrivit unui comunicat difuzat de Centrul de coordonare din cadrul Biroului premierului, 48 de raniti se afla in continuare la terapie intensiva. Dintre persoanele decedate, 52 au fost identificate, a precizat comunicatul.
Anterior, premierul Ahmet Davutoglu a anuntat trei zile de doliu national pentru victimele atentatului. Desi identitatea autorilor nu este cunoscuta, Davutoglu a precizat ca exista "indicii puternice" ca exploziile de la Ankara au fost cauzate de doi kamikaze.
Oficiali din domeniul securitatii au declarat pentru Anadolu, sub protectia anonimatului, ca atacul a fost comis de doi kamikaze care au folosit bombe cu TNT si bile metalice.
Acestia au adaugat ca metoda folosita de atacatori si cantitatea de explozibil seamana cu atentatul de la Suruc, din 20 iulie. Zeci de oameni au fost ucisi in orasul din sudul Turciei, cand o bomba a explodat in timpul unei reuniuni a activistilor pro-kurzi.
Politia a anuntat ca a gasit fragmente din cadavrele presupusilor autori ai atacului de sambata si incearca sa-i identifice. Autoritatile verifica de asemenea imaginile inregistrate de camerele de supraveghere.
Procurorul sef din Ankara a anuntat ca a fost demarata o ancheta, condusa de cinci procurori.
Acesta este atentatul cu cele mai multe victime din istoria moderna a Turciei si deocamdata nu a fost revendicat de nicio grupare. Aproximativ 14.000 de persoane s-ar fi aflat in zona in momentul exploziilor.
Atacul a fost comis in timp ce numeroase persoane se adunasera in fata garii pentru a participa la o manifestatie in Piata Sihhiye, din apropiere. Participantii la miting, organizat de Confederatia Sindicatelor din Sectorul Public (KESK) si mai multe ONG-uri, cereau incetarea conflictului dintre organizatia terorista PKK si statul turc.
Circulatia trenurilor prin gara centrala a fost perturbata de explozii, a anuntat Compania feroviara turca. Mai multe geamuri ale garii au fost sparte de forta deflagratiei.
Atentatul a avut loc cu trei saptamani inaintea alegerilor legislative anticipate de la 1 noiembrie, convocate dupa ce partidele parlamentare nu au reusit sa formeze un Guvern in urma alegerilor generale de la 7 iunie.
Atacul a fost condamnat de lideri din toata lumea, iar mai multe sindicate din Turcia au anuntat o greva de trei zile in semn de protest.
Sambata seara, au avut loc demonstratii in mai multe orase din Turcia, inclusiv la Istanbul, Izmir si Eskisehir.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cretinismul religios
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Poliţistul şi jocul de societate
Horoscopul zilei de 12.10.2015
Orasul din Romania care a fost ruinat de grupari criminale, in complicitate cu politicienii
Semnalul de alarma venit din SUA
Peste 150 de pelerini au avut nevoie de ingrijiri medicale
dupa ce au asteptat ore in sir sa atinga moastele Sfintei Parascheva
Mii de oameni au iesit in strada la Ankara, un omagiu adus victimelor dar si un protest fata de regim - "Erdogan criminal!"
"Demisia guvernului!"/ Armata turca lanseaza lovituri aeriene asupra unor obiective kurde din Irak si Turcia
Şase incendii în ultimele 24 de ore
Reţeta zilei: Tocană de legume pentru iarnă
Botoşani/Păltiniş: Dan Decebal Chitic, magicianul acordeonului
Ioan Rotundu
Panaramă social-democrată cu damf de puşcărie
Ioan Rotundu
Pericolul pupatului de icoane
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog