Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16936
De la 07 Ianuarie 2003
122877003

Birocraţia care sufocă Franţa

  • 1244 de agenţii guvernamentale, loc pentru bugetarii daţi afară din ministere
  • 18 September 2012, 23:00
Atunci cand un guvern nu ia nici o decizie, el creeaza o comisie sau o structura parastatala, dincolo de normele de buna gestiune impuse de stat. Rezultatul? La finalul anului 2010 in Franta existau 1244 de "agentii" guvernamentale, potrivit unui raport realizat de Inspectoratul General al Finantelor (IGF), scrie Le Figaro. Guvernul socialist Ayrault vrea sa faca acum debirocratizarea acestor agentii prin fuziuni si regrupari. Cum?
Printr-un proces care la randul lui pare extrem de birocratic: ministerele de linie vor face propuneri catre Ministerul Finantelor, care la randul sau va discuta cu Ministerul pentru Reforma Statului, urmand ca Guvernul sa ia apoi decizia finala. Unele dintre acestea sunt foarte cunoscute: Centrul de ocupare a fortei de munca, muzee, universitati. Altele sunt mai putin cunoscute, ca Fondul national de promovare si comunicare cu caracter national pentru artizanat. Slab inventariate si putin controlate de stat, aceste agentii se disting printr-o gestionare destul de costisitoare.
Potrivit raportului IGF, numarul angajatilor in agentii a crescut cu 6,1% intre 2007 si 2012. In acelasi timp, numarul angajatilor din ministere a scazut cu 6%, ceea ce lasa suspiciunea unui joc de vase comunicante prin care bugetarii dati afara din ministere isi gasesc loc de munca in agentiile guvernamentale, scrie Le Figaro.
Totodata, personalul agentiilor este platit in medie cu 5% mai mult decat functionarii de stat.v Documentul subliniaza de asemenea ca salariile mari ale managerilor: in jur de 123.000 de euro pe an, pe un esantion de 250 de agentii.
Aceste agentii apasa greu pe finantele publice. Bugetul lor (65 miliarde de euro) este superior celui al Educatiei (62 miliarde). In 2010, guvernul de dreapta Fillon a inceput sa restranga aceste structuri, impunandu-le o reducere cu 1,5% a numarului de salariati si plafonarea taxelor pe care le percep, astfel incat excedentul sa revina bugetului de stat. v Guvernul socialist Ayrault vrea sa extinda aceste eforturi in vederea reducerii efectivului salariatilor cu 2,5%, si a cheltuielilor de functionare cu 7% prin fuziuni si regrupari. Pana la sfarsitul saptamanii, ministerele vor trimite la Bercy (Ministerul de Finante francez) propunerile lor pe acest subiect. Ministerul de finante va lucra apoi cu ministerul Reformei Statului pentru a implementa restructurarile.
Agenţia de ştiri hotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Scrisoare de dragoste
Nicolae Negru: După Marşul Unirii
21 din cele 27 de ţări UE au deficite excesive
USL-ul scoate muncitorii în stradă
după Oltchim şi Câmpia Turztii anunţă proteste Metrorex şi RATB
Monica Macovei l-a dat în judecată pe Dan Şova
Şova va trebui să facă dovada că tatăl Monicăi a fost "general de securitate"
Maestrul aburelii
Dan Tapalagă
Criza politică din România a blocat aderarea la Schengen
principalii oponenti - Germania, Olanda şi Belgia
Demagogia şi incompetenţa USL afectează direct Botoşaniul
Minerale şi pietre zodiacale la Muzeul Judeţean Botoşani
Infrastructură de calitate în zona transfrontalieră
Flutur crede că în PDL mai sunt traseişti politici
Botoşani: Preşedintele CJ pune monopol pe deciziile consiliilor locale
Huncă se spală pe mâni de sancţionarea profesorilor aflaţi în culpă
Tinerii şomeri sunt invitaţi la angajare
Cadrele didactice rămase fără loc de muncă s-au plâns sindicatului
Ţurcani i-a lăsat pe medicii de familie fără cabinete
cică fiind proprietar, face ce vrea cu respectivele spaţii
Împăratul Ţurcanu îşi cârmuieşte moşia
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog