Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
30929
De la 07 Ianuarie 2003
81692304

Birocraţia pune bolnavii internaţi la plata spitalizării

  • 14 September 2008, 23:00
Deşi s-au prezentat în spitale cu adeverinţe de beneficiari de ajutoare sociale la Legea venitului minim garantat, mai mulţi bolnavi din judeţ au fost puşi la plata serviciilor medicale de care au beneficiat. Şi asta după ce adeverinţele au fost verificate, prin consultarea bazei de date cu asiguraţi, de la instituţia judeţeană de asigurări de sănătate.
Adeverinţele, obţinute de câţiva bolnavi de la primării s-au dovedit a nu le fi de nici un folos celor care s-au prezentat cu ele la spitale pentru că persoanele respective nu figurau în declaraţiile primite de la primării. „Am depistat cazuri în care primăriile au eliberat adeverinţe unor oameni că sunt asiguraţi, ca beneficiari de venit minim garantat, şi în realitate acei oameni nu erau asiguraţi. Astfel de adeverinţe pot fi considerate falsuri. Sunt falsuri în acte. Este posibil ca greşeala să fie în declaraţiile de la primării. Dar şi asta este o problemă. Oamenii, în loc să îşi vadă de sănătate sunt purtaţi pe drumuri după adeverinţe, pentru că primăriile nu întocmesc corect declaraţiile”, a menţionat Carmen Nicolau, directorul interimar al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Botoşani.
Reprezentanţii acestei instituţii susţin că în ciuda numeroaselor intervenţii pe la primării, pentru depunerea la timp a declaraţiilor cu persoanele care sunt asigurate de sănătate, fie întârzie să le prezinte la timp, fie sunt completate eronat. Pentru a-i ajuta pe sătenii fără asigurare de sănătate să nu plătească cheltuielile de spitalizare, de la unele primării li se eliberează adeverinţe de asigurat care se dovedesc fără nici o valoare. Falsele adeverinţe sunt depistate însă destul de uşor.
În ce priveşte întârzierea depunerii declaraţiilor cu asiguraţii, nu doar primăriile sunt cele care întârzie depunerea acestor acte lăsându-şi fără asigurare angajaţii. Chiar şi instituţiile care au atribuţii de a controla primăriile în privinţa depunerii la timp a declaraţiilor cu asiguraţii se înregistrează uneori cu întârzieri, angajaţii constatând atunci când au nevoie de servicii medicale că nu pot face dovada că îşi plătesc la timp contribuţia. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Birocraţia şi indolenţa îi ţine la uşa apartamentelor
Studenţii botoşăneni preferă să facă afaceri în prestări servicii
A încercat să se sinucidă pentru... banii de alocaţie
Buhăianu îşi sperie adversarii
el crede că merită un al doilea mandat de deputat
Prins cu pistolul... în sac
O nevăzătoare din Botoşani la Congresul Orbilor Esperantişti
Indicatoarele rutiere au mare lipici la hoţi
Eric Braeden a jucat tenis cu Ilie Năstase
Gaura Neagra a apărut în Galaxia noastră
cercetătorii sunt stupefiaţi
Horoscop
Isteţime pe probleme de sex
Visul lui Patriciu
Replica lui Iliescu
Cu păsărica goală... la Vacanţa Mare
Meşter care se pricepe la toate
„Steaua fără nume” rezistă!
Ioan Rotundu
Culmea prostiei la români
a luat credit de la bancă să cumpere un colier Bvlgari fals
Comentariul comentariilor (CLXL)
(Ioan Rotundu)
Program Tele'M Botoşani luni, 15 septembrie
Tuberculoza nu iartă
Ţurcanu a pus gând rău producătorilor şi comercianţilor
De la anul, donatorii de sânge nu vor mai primi niciun fel de recompense
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă