Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8026 lei
1 USD = 4.4462 lei


Număr accesări
Astăzi:
14473
De la 07 Ianuarie 2003
73907040

Bisericile se unesc împotriva traficului de fiinţe umane

  • 6 October 2009, 23:00
Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România - AIDRom, în cooperare cu Caritas Bucureşti organizează, pe 8 octombrie a. c., la Palatul Patriarhiei Române, conferinţa internaţional㠄Consolidarea Acţiunilor Ecumenice Împotriva Dinamicii Contemporane a Fenomenului Traficului de Persoane, transmite Prompt Media citata de Romanian Global News.
Prevenirea şi combaterea traficului de persoane continuă să rămână o prioritate pe agenda de lucru mondială şi a Uniunii Europene, iar diversitatea formelor sale de manifestare impune găsirea de noi modalităţi de abordare a acestui fenomen din perspectiva eforturilor pentru prevenirea şi combaterea cât mai eficientă a acestuia.
Bisericile creştine din Europa şi din întreaga lume au reacţionat împotriva acestui flagel încă din anul 2000, odată cu lansarea campaniei "Bisericile spun NU traficului de fiinţe umane", iniţiată de Conferinţa Bisericilor Europene - CEC, campanie în care AIDRom şi Biserica Ortodoxă Română au avut un rol important. Începând din anul 2002, AIDRom a dezvoltat un program de instruire şi consiliere pentru prevenirea traficului de fiinţe umane (SENS). Activităţile s-au desfăşurat în colaborare cu Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, Asociaţia Caritas Bucureşti şi organizaţia ADPARE - Asociaţia pentru Dezvoltarea Practicilor Alternative de Reintegrare şi Educaţie.
Conferinţa urmăreşte să evalueze munca depusă până acum de către membrii platformei internaţionale COATNET şi să stabilească acţiuni comune de prevenire şi combatere a traficului de fiinţe umane, ţinând cont de situaţiile specifice, naţionale. Conferinţa va reuni 40 de participanţi, membrii ai reţelei atât din ţările Uniunii Europene cât şi din Europa de Est, Asia şi Africa. Reprezentanţi CAT (Acţiunea Creştină şi Lucru în Reţea împotriva Traficului de Fiinţe Umane), precum şi experţi din România sunt de asemenea invitaţi să participe la acest eveniment. Acest eveniment va fi urmat de un seminar destinat în exclusivitate reprezentanţilor organizaţiilor membre COATNET. Pe 9 şi 10 octombrie a. c., aceştia se vor reuni pentru a dezbate o gama larga de subiecte aflate pe agenda de lucru, începând cu strategia 2010-2011, schimb de bune practici şi organizarea de campanii comune.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


A accidentat un copil şi l-a dus la cabinetul şcolii
Ce mai fură botoşăneanul?
Biserica „Cuvioasa Parascheva” se pregăteşte de sărbătoare
Interesele antiromâneşti ale Ucrainei în Republica Moldova
Vlad Filat, a anunţat că Istoria Românilor va reveni în şcoli
Gogoaşa „integrării" europene a Moldovei
Prima tentativa de alegere a Preşedintelui, la Chişinău, pe 23 sau 26 octombrie
Autorităţile slovace reţin permisele de conducere cetăţenilor romani
care nu achită amenzile
Unde ne sunt arhitecţii ?...
Sarea în bucate
Gluma prost înţeleasă a secretarei Florica
Horoscop
Condamnare fără rost
Invitaţie
Igienizarea cursurilor de apă, rezolvată pe raza localităţii Flămânzi
Rebeliune în PNL?
Cu onoarea reparată, Negrescu face din nou loc Adei Macovei
Ana Bărculeţ stă cu geamantanul la uşă
Farmaciştii care nu deschid ochii, deschid punga
Virozele cresc consumul de medicamente
Calendarul bacului, schimbat din nou
Mitul Mustaţă s-a destrămat
Ioan Rotundu
Program TELE'M, miercuri, 7 octombrie
Protecţia Copilului există, dar se teme de bătaie
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă