Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16933
De la 07 Ianuarie 2003
122877000

Black Sea Oil & Gas a descoperit in Marea Neagra intre 10 si 20 de miliarde de metri cubi de gaze

  • 17 February 2017, 23:00
Compania Black Sea Oil and Gas (BSOG) a descoperit in Marea Neagra romaneasca intre 10 si 20 de miliarde de metri cubi de gaze naturale, iar investitiile pana la inceperea productiei, in anul 2019, ar putea ajunge la 500 de milioane de dolari, a declarat, pentru AGERPRES, Mark Beacom, directorul general al companiei.
Acesta estimeaza ca proiectul va produce aproximativ 10% din consumul Romaniei timp de cinci ani.
"Investitiile totale ale consortiului la aceasta concesiune se ridica in prezent la aproximativ 200 de milioane de dolari SUA. Este dificil sa estimam suma totala care urmeaza sa fie investita pana la punerea in productie, deoarece aceasta ar putea include si investitiile ulterioare ca urmare a unor descoperiri viitoare. Totalul ar putea ajunge, eventual, la 500 de milioane de dolari SUA", a aratat Beacom.
El a mai spus ca rezervele totale de gaze depind de rezultatele forajelor viitoare, care s-ar putea putea adauga la resursele deja identificate la zacamintele Ana si Doina, iar in total ar putea varia intre 10 miliarde si 20 miliarde metri cubi.
"In prezent, Proiectul de Dezvoltare Gaze Midia din sectorul romanesc al Marii Negre se afla in faza de pregatire in vederea aprobarii. Daca BSOG obtine aprobarea la sfarsitul anului 2017, atunci, dupa finalizarea lucrarilor de constructii estimate sa dureze doi ani, punerea in productie a zacamintelor se va realiza in anul 2019", a completat Beacom.
El a subliniat insa ca realizarea proiectului depinde de actiunile Guvernului si ale Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE).
"Cu toate acestea, in vederea obtinerii aprobarilor necesare, exista o serie de chestiuni in materie de legislatie, care trebuie solutionate de Guvern si de ANRE. Exista posibilitatea ca orice amanare in adoptarea acestor dispozitii legislative sa determine intarzierea sau chiar anularea proiectului", a mai spus oficialul BSOG.
Autoritatile intentioneaza de mai multi ani sa modifice legislatia privind redeventele petroliere, care au ramas aceleasi din 2004, de la privatizarea Petrom. Ultimele variante de discutie includeau plata unor redevente diferite pentru perimetrele offshore (maritime). Totodata, ministrul Finantelor, Viorel Stefan, declara la inceputul anului ca se doreste introducerea unui impozit suplimentar de 20% pentru resursele care nu sunt procesate in tara.
Declaratiile lui Mark Beacom vin dupa ce, miercuri, presedintele ANRE, Niculae Havrilet afirma ca productia de gaze in Marea Neagra va incepe la mijlocul anului viitor, moment in care Romania va deveni si exportator de gaze.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 18.02.2017
Banul zilei: Dilema olteanului
Compusi organici, descoperiti pe planeta pitica Ceres de sonda spatiala Dawn
Diosi, OTP Bank: In ultimul trimestru al anului, ne-am putea astepta la masuri drastice luate de Stat
- fie va amana la plata unele facturi, fie va opri investitiile
Razboi in filiala PSD Iasi: 56 de primari au semnat o scrisoare deschisa catre Dragnea impotriva lui Mihai Chirica
Primarul de Iasi acuza ca unele semnaturi sunt false
Marian Petrache (PNL), la DNA. Liberalul este acuzat de santaj la adresa unui fost primar din Jilava
DNA: Statul a fost deposedat in Timisoara de 967 de imobile in perioada 1996-2015, paguba este de 40 mil. euro
PSD pregateste contraatacul la legile Justitiei.
Intre timp, Frica se instaleaza in societate
Ministrul de Externe al Finlandei: "Este contrar intereselor Romaniei faptul ca noul guvern a inceput sa faca pasi inapoi
si a cautat sa dezmembreze legislatia referitoare la coruptie"
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 17.02.2017
Gusturile „intelectuale” ale deputatei Tamara Ciofu
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog