Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
779
De la 07 Ianuarie 2003
108730465

Blocul ruină, demolat şi transformat în piatră pentru drumuri

  • 10 December 2009, 23:00
La sfârşitul săptămânii trecute, locuitorii oraşului Flămânzi au putut asista la un „eveniment istoric”, demolarea blocului de garsoniere D1+D2, rămas o ruină după ce, în 2001, la solicitarea preotului Pavel Cornaci, care obţinuse aprobarea Consiliului Local Flămânzi pentru a construi pe terenul aferent acestuia o biserică, s-a încercat demolarea clădirii prin implozie, fără a se reuşi însă acest lucru. Imaginea monstruoasei construcţii, care, pe un sfert dărâmată, a rămas fără tot ce au putut sustrage „harnicii” locuitori din zonă, a supravieţuit amintirii despre formidabila explozie, realizată de nişte pirotehnişti fără experienţă, a cărui suflu a făcut zob geamurile, balcoanele şi sticlăria tuturor apartamentelor din apropiere.
Nimic nu s-a mai pomenit despre „blocul” în cauză până în 2007 când, prin semnarea unui act discutabil, fostul primar Micuţaru l-a făcut aproape cadou consilierului său personal, Eugen Creţu. Pretextând că nimeni nu este interesat de construcţie, fostul primar a vândut, teoretic, imobilul pe câteva mii de dolari, dar de la consilerul său nu a încasat decât două tranşe de bani, ceva mai mult de 1.000 de euro.
Desemnat în 2008 primar al localităţii Flămânzi, fostul consilier Constantin Pitorac s-a adresat instanţei, solicitând, pe baza discutabilului act de vânzare-cumpărare semnat între fostul primar şi consilierul său personal, reintrarea clădirii în patrimoniul Consiliului Local Flămânzi pentru construirea, pe terenul aferent acesteia, a unui mic cartier de locuinţe sociale. După mai multe înfăţişări incandescente, urmate, mai mereu, de provocări din partea părţii considerate vătămate, Eugen Creţu a pierdut dreptul de proprietate a imobilului, printr-o decizie definitivă şi irevocabilă emisă în octombrie 2009 de Curtea de Apel Suceava.
Două luni mai târziu, primarul Constantin Pitorac a reuşit să-şi vadă visul cu ochii: distrugerea completă şi transformarea în bolovani şi pietriş a fostului bloc de garsoniere D1+D2. „Am demonstrat că demolarea s-a putut face fără cheltuieli prea mari, sub 15.000 de euro, şi nu cu câteva sute de mii, cum se estimase într-o discutabilă expertiză anterioară. Mai mult, prin economia făcută, piatra rezultată de la demolări urmând să fie pusă pe drumurile din Flămânzi fără cheltuieli prea mari, am coborât şi mai mult cheltuielile pentru demolare, undeva în jurul cifrei de 5.000 de euro”, ne-a spus primarul Constantin Pitorac.
Forfecarea şi tocarea blocului ruină a fost făcută de o echipă de specialişti din Suceava, care a venit la cu un utilaj enorm, pentru transportul căruia la Flămânzi s-a solicitat aprobarea Companiei Drumuri Naţionale. „Abia a sosit utilajul în oraş şi specialiştii s-au şi apucat de treabă. Nici eu n-am crezut că în mai puţin de 48 de ore blocul va fi la pământ”, a mai afirmat primarul de Flămânzi care, în cursul zilei de miercuri, a semnat şi ordinul de plată prin care i s-au înapoiat fostului consilier personal al primarului „banii daţi pe bloc, în jur de 40 de milioane lei vechi, minus cheltuielile de judecată”.
Evenimentul a provocat o nouă reacţie furibundă a consilierului personal al fostului primar care, folosind pretexte puerile, declară tuturor celor care doresc să-l asculte că va strânge semnături pentru demiterea actualului primar, devenit între timp duşmanul său personal. Vom reveni asupra subiectului. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Nu vrea înapoi şef, vrea doar banii pe salariu
Florin Ţurcanu nu scapă de judecată
PSD îi ia calul diasporei
Mandat de executare a închisorii pus în aplicare
Zeci de mii de ţigarete confiscate la Mihăileni
Program TELE'M Botoşani, vineri, 11 decembrie
Două morţi suspecte într-o singură zi
Diminuarea lefurilor, aplicată diferenţiat în învăţământ
Salariaţii Laboratorului de analize îşi caută de lucru
Protest anunţat în săptămâna Crăciunului
Campania Geoană: Culisele internaţionale
Realitatea TV si Antena l-au făcut preşedinte pe Geoană
pentru 11 ore iar pe Băsescu pentru 5 ani
Să vă fie ruşine!
Horoscop
Curiozitate sexuală
Concert de colinde la biserica ortodoxă română din New Westminster
Gata cu vrajba!
Casca de protecţie
Sensul giratoriu la Dorohoi a calmat nervii şoferilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă