Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4475
De la 07 Ianuarie 2003
108335651
Boc:

Ponta şi Antonescu, ultimii dinozauri populişti din UE

  • soluţiile lor de a promite marea cu sarea nu mai sunt promovate nicăieri în lume
  • 9 October 2011, 23:00
Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat sambata la Pitesti ca Victor Ponta si Crin Antonescu "au ramas ultimii dinozauri populisti din Uniunea Europeana", sustinand ca solutiile lor "de a promite marea cu sarea" nu mai sunt promovate nicaieri in lume, relateaza Mediafax. "Ponta si Antonescu au ramas ultimii dinozauri populisti din Uniunea Europeana si o spun cu maxima responsabilitate.
Solutiile lor de a vinde luna de pe cer, de a promite marea cu sarea, de a majora deficitul bugetar, aceste solutii promovate de Ponta si Antonescu nu le mai promoveaza nimeni in lume, nici macar in tarile guvernate de guverne de stanga. In Grecia sau in Spania, nici acolo, nu se mai vorbeste aceasta limba a populismului economic al lui Ponta si Antonescu", a spus Emil Boc.
Liderul PDL a precizat ca "peste tot in Europa solutiile, indiferent ca sunt guverne de dreapta sau guverne de stanga aflate la putere, sunt tot de centru dreapta".
"In 16 tari din Uniunea Europeana avem guverne de dreapta si centru dreapta, exact ca si in Romania. Ce inseamna asta? Ca peste tot in Europa solutiile, indiferent ca sunt guverne de dreapta sau guverne de stanga aflate la putere, solutiile sunt tot de centru dreapta. Adica acele solutii care, spus pe romaneste, te obliga sa cheltuiesti cat produci, iar ce imprumuti sa duci in dezvoltare, in investitii, in locuri de munca, ca sa ai posibilitatea sa returnezi acele imprumuturi", a afirmat Boc.
De asemenea, el a mentionat ca "marii finantatori" le cer tarilor din Uniunea Europeana care au "datorii mari si deficite mari, sa-si ajusteze cheltuielile dupa cat produc", astfel incat sa prezinte garantii ca pot sa returneze acele datorii.
Emil Boc a mai spus ca "drumul acestui populism", referindu-se la "cuplul Ponta - Antonescu", se apropie de sfarsit.
"Romanii nu mai pot fi pacaliti, pentru ca si ei vad ce se intampla in Europa. Fiecare roman, intr-o forma sau alta, are o ruda mai apropiata sau mai indepartata care a fost sau a auzit ce s-a intamplat in Europa. Si de aceea, si in Romania, drumul acestui populism, cuplul Ponta si Antonescu, se apropie de sfarsit", a declarat Boc.
Presedintele PDL, Emil Boc, Roberta Anastase, Teodor Baconschi, Wiliam Branza, Theodor Paleologu si Florin Popescu au participat, la Pitesti, la sedinta de constituire a Comisiei de justitie, drepturi cetatenesti si relatii externe a PDL.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Caricatura zilei
Horoscop
Reţeta zilei: Mazăre verde cu marole căpăţâni
Bancul zilei: Democraţie ţigănească
Un cunoscut toreador spaniol a fost străpuns în faţă de un taur
Lumea lu' Rotundu: Merele de Curteşti
Botoşăneanul Gabriel Chiriac şi înalta corupţie din Justiţie
Ioan Rotundu
Inspecţia Judiciară, sesizată să verifice posibile abateri disciplinare ale unor judecători ICCJ
Daniel Funeriu şi "inexactitudinile":
Primarul baronaş şi drumul prăfuit
Ioan Rotundu
Marcu n-a avu curajul să-l excludă pe Darie din PSD
Eram vrea să-i adune pe notari şi avocaţi în Centrul medieval al Botoşanilor
Patronul RVG este supărat pe primarul din Flămânzi
Liberalul Sorescu nu vrea dezvoltarea municipiului Botoşani
banii europeni alocaţi nu înseamnă nimic pentru eleste ciudat că un liberal se declară împotriva dezvoltării prin noi investiţiiel consideră parcul de distracţie la Cornişa o investiţie inutilă
Astăzi, medicii din judeţ îşi vor alege mebrii în Comisia de disciplină
Începe şi la Botoşani campania de vaccinare împotriva gripei
Se caută şef nou la Direcţia de Statistică Botoşani
Iar apar probleme cu salarizarea profesorilor
Botoşani: Stejarul salvat de colţii drujbei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă