Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6905
De la 07 Ianuarie 2003
123130476
pnl

Bogat şi sărac: Voronin ameninţă cu o spargere prin prostituare

  • comuniştii insinuează că Diacov ar fi veriga slabă din AIE
  • 25 August 2009, 23:00
Aşadar, Voronin s-a întors de la Soci cu un plan de spargere a Alianţei pentru Integrare Europeană. Ca să-ţi vină în cap o asemenea idee deşănţată nu-i nevoie de multă minte. Ba chiar nu-i nevoie deloc. Asta pentru că ceea ce şi-a pus în gând liderul comunist arată ca dracul.
Cu mâinile sub masă
Dacă ar fi vorba nu de o dispută politică, ci de o competiţie sportivă, intenţiile PCRM ar suna cam astfel: nu jucăm cu echipa adversă pe teren, discutăm cu jucătorii ei în afara lui. În fotbal un atare demers se cheamă blat. În politică - fraudă. În tot cazul, este un joc neregulamentar, cu mâinile sub masă, de unde încerci să scoţi o carte măsluită. În pocher, pentru astfel de miş-maşuri ai lua o pereche de palme, ai fi scos din casă şi aruncat afară de pe scări.
Socoteala de acasă a comuniştilor e atât de netrebnică, încât în târgul nostru politic nimeni nu va negocia cu ei în văzul lumii. Voronin, de altfel, tocmai asta urmăreşte: să propună deschis mită pentru a corupe ulterior pe ascuns niscaiva legiuitori ai Alianţei pentru Integrare Europeană. Urzeala sa e atât de vulgară, încât nu-mi vine a crede că i-ar fi fost sugerată de Dmitri Medvedev. Acesta din urmă, dacă ar fi avut ce, ar fi propus, pesemne, ceva mai de Doamne ajută.
Numai că la ora actuală soluţii decente şi ineligibile pentru formarea în Republica Moldova a unei coaliţii de centru-stânga în dauna AIE nu există pur şi simplu. Mai curând, Voronin a intrat în biroul preşedintelui rus cu un calcul primitiv, făcut din timp încă la Chişinău, sperând să se întoarcă de la Soci cu banii de care are nevoie pentru a-şi pune planul în aplicare. Oricum ai da, Voronin anunţă o spargere a AIE prin prostituare, ceea ce reclamă, fireşte, un substanţial efort financiar.
Coaliţia cu PCRM, o marfă de contrabandă
Avem de a face, în fond, cu o reeditare, în condiţii noi, a afirmaţiilor din aprilie a liderului comunist care ameninţa după alegerile din primăvară că va negocia nu cu partidele, ci cu reprezentanţii lor din Parlament. Atunci oferta cinică şi ostentativă, făcută deputaţilor opoziţiei, de a se vinde comuniştilor, în cele din urmă s-a întors ca un bumerang împotriva PCRM. Partidele liberale au ieşit cu bine din această tevatură, demonstrând că politica autohtonă nu-i în întregime o marfă de contrabandă.
Astăzi, la PLDM, PL şi AMN se adaugă şi PD. Rămâne de văzut dacă forţele democratice din Parlament, în noua lor formulă, se vor dovedi la fel de sudate şi unite ca odinioară.
În presa rusă, după întrevederea Medvedev-Voronin, s-a lăsat să se întrevadă că la Chişinău ar exista doar două formaţiuni accesibile - Partidul Democrat şi Alianţa Moldova Noastră - pe care comuniştii le-ar putea aborda. Este vorba, se pare, de o scurgere de informaţii voită. Se bate şaua să priceapă iapa.
Califul pe o oră
Oricum, Voronin, pentru a sparge AIE, îi va căuta călcâiul lui Ahile. Va încerca să-l găsească, bineînţeles, în PD şi AMN.
Astfel, se destramă, în treacăt fie spus, misterul avansurilor, pe care liderul comunist i le-a făcut lui Dumitru Diacov a doua zi după alegerile anticipate din 29 iulie. Preşedintele de onoare al Partidului Democrat este privit de comunişti, pesemne, ca o verigă slabă în AIE. De aceea, PCRM, neîndoielnic, va umbla la PD. Dar şi la AMN. Le va face, probabil, ambelor formaţiuni oferte foarte generoase, propunându-le chiar să împartă împreună puterea.
Atâta doar că cinismul ostentativ al comuniştilor face letală orice colaborare cu Voronin. E ca şi cum nişte zdrenţe de oameni nespălaţi ar intra prin efracţie într-un salon select şi ar propune lumii alese de acolo să spargă împreună o bancă şi apoi să se aciueze într-un bordel. Ar putea cineva să accepte? Doar cine doreşte să fie calif pe o oră şi să moară, politiceşte vorbind, în cel mai ruşinos mod cu putinţă.
Petru Bogatu, Jurnal de Chisinau
(Romanian Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Îşi joacă propria poveste
Program TELE'M, miercuri, 26 august
Comuniştii, la ordinul Moscovei, refuză dialogul cu partidele democratice
care au câştigat alegerile
Poveştile românilor din Ontario: Teresa Onsen, agent imobiliar
Au scăpat de infracţiunile grave comise la băutură de localnici
dar ne lovim de cele comise de cei ce urcă băuţi la volan
Pentru Voronin principalul este să se menţină în fotoliul puterii
Campionat de soccer freestyle în cadrul Festivalului Verii
Teatrul istoric are priză la public
Sancţionat de trei ori în aceeaşi zi
Răfuială între ţigani stinsă de poliţiştii botoşăneni
Poliţistul acuzat de violenţă scos basma curată de către ancheta colegilor
Soţii stresaţi
Horoscop
Dacă sunteţi persoană serioasă şi calmă... atunci v-aţi găsit serviciu!
Secretara Florica iar a comis-o!
O nouă comisie de control la Colegiul „Grigore Ghica” Dorohoi
Direcţia Agricolă nu mai are bani de salarii
Mult trâmbiţatul program after-school a fost îngheţat
Se subţiază numărul inspectorilor şcolari
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog