Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5918
De la 07 Ianuarie 2003
122891567
Bogdan Diaconu:

UDMR transformă România în Ucraina

  • 5 May 2014, 23:00
Vicepreședintele UDMR Laszlo Borbely a "pârât" România în discuția cu un oficial american, solicitând adoptarea maghiarei ca limbă regională după modelul Ucrainei. Comparația cu Ucraina, dincolo de ridicolul ei (are vreo minoritate ministere în Guvernul de la Kiev sau drepturile maghiarilor din România?), este extrem de periculoasă. Uite așa transformă UDMR România într-o nouă Ucraină, jucând rolul separatiștilor ruși din țara vecină.
Paralela dintre politica rusă în Ucraina și cea udemeristă în România primește pe zi ce trece tot mai multă substanță. În momentul în care vicepreședintele politic al UDMR îi transmite adjunctului Secretarului de Stat american pentru Europa și Eurasia că România trebuie să adopte maghiara ca limbă regională ca în Ucraina, el pune pe agenda discuțiilor o revendicare periculoasă nu doar în context intern, ci și în contextul destabilizărilor din regiune.
E greu de imaginat că UDMR, cocoțat la guvernare vreo 15 ani în România, controlând tot ce mișcă în 2 județe și parțial în alte 5, cu tot ce decurge de aici, mai are tupeul să compare situația minorităților din România cu cea din Ucraina. Mai degrabă, UDMR joacă rolul forțelor secesioniste pro-ruse din Ucraina, care se folosesc de pretextul dreptului minorităților pentru a distruge un stat. Nu același lucru îl face și UDMR, plimbându-și secesionismul frumos ambalat în concepte europene prin toată Europa, dar și pe la oficialii SUA?
Paradoxul situației ar fi hilar dacă nu ar fi dramatic: cum să te duci la reprezentantul statului american, singura putere cu adevărat decisă să contracareze distrugerea Ucrainei, propunându-i să accepte repetarea scenariului ucrainean al spargerii unei țări în bucăți într-o țară NATO? Putin nu putea avea un ambasador mai bun al haosului pe criterii etnice decât UDMR, lucru de care Viktor Orban, sfătuitorul și partenerul UDMR, nu este cu siguranță străin.
Cum va răspunde diplomația americană la ucrainiziarea României, marca UDMR, nu știm, dar acest lucru nu înseamnă că noi trebuie să asistăm neputincioși la modul în care o organizație legală (doar pentru scurt timp, sper) din România se joacă de-a "omuleții verzi" din Estul Ucrainei, înarmați, ce-i drept, nu cu arme, ci cu funcții, influență, prerogative și inițiative legale.
Prin comparație, este ca și cum Kievul i-ar invita la guvernare pe separatiștii rusofoni ca să-i ajute să dezasambleze și restul Ucrainei! Noi așa am făcut, iar rețeta pare să fie de succes. Cu diferența că omuleții verzi care virusează Ucraina nu au acces la oficialii SUA ca să le propună deschis destrămarea țării. Omuleții noștri verzi de la UDMR au însă ușile deschise peste tot, și la Bruxelles, și în alte capitale, plus la toți reprezentanții statelor străine în România, unde merg să pună în discuție o modalitate soft de a implementa asediul Ucrainei și în țara noastră. Noi îi și plătim regește pentru această misiune istorică, îi trimitem să fie europarlamentari, le dăm scaune de miniștri, bani de la buget, decorații înalte, dar ce nu le dăm ca recunoaștere a meritelor deosebite întru distrugerea statului român.
Putin poate fi invidios. El își plătește singur avangarda care distruge Ucraina. Noi, firi generoase, ne plătim singuri inamicii...
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Cădere la… teatru
Presedintele PSD Gorj, Florin Carciumaru, ameninta un judecator de fata cu presa
Victor Ponta retrage mesajele de război şi vrea să fie responsabil
Comunitatea evreiasca din Odesa ia in calcul plecarea in Republica Moldova
daca violentele se intensifica
Cum se aduna cele mai importante privatizari la Ministerul Economiei
Guvernul va sesiza CCR in legatura cu "implicarea directa a presedintelui Romaniei in campania electorala" pentru europarlamentare
O M U N I C A T D E P R E S A – APIA Botosani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog