Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
15724
De la 07 Ianuarie 2003
77560769

Bolnavii de diabet vor beneficia gratuit de o analiză

  • 11 December 2007, 23:00
Cei peste 6.000 de diabetici botoşăneni vor putea să beneficieze până pe data de 24 decembrie de o analiză numit hemoglobină glicozilată. Această analiză le va permite să evalueze evoluţia bolii. Analiza va fi efectuată din fondurile alocate programului pentru diabet, iar banii care vor rămâne nu pot fi folosiţi anul viitor. Chiar şi la Botoşani, directorul Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate, Rodica Huţuleac estima că este posibil să rămână bani de la programul de diabet. În acest an pentru programul dedicat diabeticilor s-a alocat suma totală de aproximativ 23 miliarde lei. "Acest examen este unul paraclinic pentru depistarea complicaţiilor diabetului zaharat şi se va desfăşura pentru pacienţii din judeţul Botoşani la laboratoarele Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati şi Spitalul Municipal Dorohoi, precum şi la laboratoarele care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Botoşani", a precizat Lidia Onofrei, purtător de cuvânt al Autorităţii de Sănătate Publică Botoşani.
Până la această dată au fost informate de derularea acţiunii unităţile sanitare, medicii specialişti diabetologi şi medicii de familie din de pe raza judeţului. Pacienţii trebuie să se adreseze medicului în evidenţa căruia se află pentru a primi recomandarea de a efectua analiza respectivă. Cu recomandarea de la medic bolnavii de diabet vor merge la unul din laboratoarele aflate în contract cu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate. În cadrul programului de diabet pacienţii trebuiau să obţină scrisorile medicale de la medicii diabetologi şi pe baza acestora să se înregistreze la medicii de familie.
Spre sfârşitul anului laboratoarele vor transmite medicilor diabetologi sau cu competenţa în diabet, precum şi medicilor de familie rezultatele analizelor. La rândul lor medicii de familie le vor înregistra în evidenţele proprii. În funcţie de rezultatele analize, medicii vor continua tratamentul sau vor recomanda pacienţilor consultaţii de specialitate la medicii diabetologi. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Funcţia şi puterea legii continuă să genereze monstruozităţi
Tinerii botoşăneni încurajaţi să îşi facă o carieră
Comentariul comentariilor (IX)
(Ioan Rotundu)
Îngrijorare pe seama nevotării bugetului de stat
Primarul Flutur face cu ochiul către PDL
Am fost impresionat de durerea lor
Ioan Rotundu
E.ON vrea să investească în termoficare
Ultima rectificare de buget a anului
Social democraţii şi-au stabilit criteriile de selectare a candidaţilor
Ţărăniştii vor să abordeze politica alianţelor
Sindicaliştii ies astăzi în stradă, pentru că aşa au promis
Botoşănenii primesc ajutoare pentru a putea achita factura la încălzire
Amenzi duble faţă de anul trecut, pentru un Mediu mai curat
Garda de Mediu a fost dotată cu încă o maşină
Oana Pellea este Vrăjitorul din OZ
Trei medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică
Unde petrec vedetele Pro Tv Crăciunul şi Revelionul?
Mirarea martorului
Horoscop
Oportunitate bună pentru o casă nouă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă