Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mediu
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4935
De la 07 Ianuarie 2003
122576874

Borbely: E clar că nu vom desfiinţa taxa auto

  • 14 April 2011, 23:00
Nu se pune problema desfiintarii taxei auto de poluare, iar in doua saptamani o comisie guvernamentala va gasi o solutie in legatura cu decizia Curtii Europene de Justitie care sustine ca taxa nu este conforma legilor europene, a spus la Vaslui, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, citat de Agerpres. El a tinut sa precizeze ca legea aflata acum in vigoare este agreata de UE.
Taxa auto nu va fi desfiintata, iar orice poluator trebuie sa plateasca, a declarat, joi, ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, cu ocazia unei vizite in judetul Vaslui.
''Am avut o nota in Guvern cu taxa de prima inmatriculare. Trebuie sa fie foarte clar pentru toata lumea, principiul 'poluatorul plateste' trebuie sa functioneze si in Romania. Curtea Europeana s-a referit la o speta din Ordonanta 50 din 2008.
Noi am modificat aceasta ordonanta in decembrie 2010 cu asistenta comisiei Uniunii Europene. De fapt, in cadrul procesului, comisia Uniunii Europene a fost de acord cu noi. Legea care este acum in vigoare este agreata de comisia Uniunii Europene, pentru ca toata lumea plateste taxa de prima inmatriculare indiferent ca e masina noua sau veche. Cine inmatriculeaza in Romania plateste.", spune ministrul
Guvernul a infiintat o comisie care va analiza hotararea Curtii Europene legata de taxa si va decide daca ea trebuie schimbata. Concluziile vor fi comunicate pana la finalul acestei luni.
"Din punct de vedere juridic trebuie sa mai analizam si in doua saptamani vom veni cu o solutie daca trebuie sa modificam sau nu legea. Toate ministerele trebuie sa isi spuna punctul de vedere. Deciziile Curtii Europene sunt obligatorii, trebuie sa gasim formula cea mai buna. E clar ca nu vom desfiinta aceasta taxa'', a mai declarat ministrul Laszlo Borbely.
Totodata, acesta a mai spus ca persoanele care intentioneaza sa achizitioneze autoturisme electrice vor fi sprijinite de stat. ''Cei care vor dori sa cumpere aceste autovehicule si caseaza masini vechi vor primi sase vouchere, si nu unul ca pentru programul obisnuit, ceea ce inseamna peste 5.000 de euro.
De fapt, asta inseamna diferenta de pret intre o masina cu combustibil si una electrica. In plus, celor care nu vor participa la Programul ''Rabla'' o sa le acordam o facilitate de 25% din pretul autovehiculului electric, dar nu mai mult de 5.000 de euro'', a spus Laszlo Borbely.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Ţâbuleac îi va chestiona pe oficialii PDL de la Bucureşti
Iniţiativă populistă cu scop electoral?
Prefectul a premiat vedetele de la „Românii au talent”
Bătălie mare pentru funcţii de conducere în PDL Botoşani
Permis de conducere fals obţinut în Italia
Finaliştii concursului „Micii Pompieri”
Caricatura zilei
Bancul zilei: Civilizaţie românească
Rezervele valutare ale Chinei au depăşit 3.000 de miliarde de dolari
Îngheţarea preţurilor la carburanţi este permisă de legislaţie
dar e temporară şi cu consecinţe
Rata şomajului din Grecia a depăşit pragul de 15%
România şi Bulgaria nu sunt pregătite să adere la Schengen
Murături scoase la licitaţie de Poliţia Vrancea
preţ de pornire pentru un kilogram - 2,8 lei
Preţurile produselor alimentare au ajuns in "zona periculoasă"
Profesorii grevişti verificaţi cum recuperează orele restante
Autorităţile botoşănene se lipsesc de parteneriatul cu Cseke
Generala Macovei a dezbătut soarta Programnului "Laptele şi bcornul"
Programul EURO 200 pe ultima sută de metri
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog