Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
1532
De la 07 Ianuarie 2003
106073517

Borş rusesc

  • 8 February 2009, 23:00
Ingrediente: 1 kg rasol de viţel, 1 l borş, o lămâie, o jumătate de varză, un morcov, o ţelină mică, un cartof, un păstârnac, o rădăcină de pătrunjel, o ceapă, un dovlecel, o sfeclă, o cană de fasole verde păstăi, o jumătate de cană mazăre boabe, 4 ouă, 200 g smântână, sare, piper, ienibahar.

Mod de preparare: Se fierbe rasolul în doi litri de apă rece cu puţină sare. După ce a scăzut apa cam pe la jumătate, se toarnă peste ea borşul, fiert separat şi strecurat, adăugând şi zeama de lămâie. Unii obişnuiesc să adauge şi o linguriţă de coajă rasă de lămâie.
Atunci când carnea e bine fiartă, se scoate şi se taie în bucăţi. Se scoate măduva din os şi se păstrează la căldură. Varza se taie fideluţă, păstăile de fasole se rup în bucăţele, sfecla se coace puţin la cuptor şi se taie în cubuleţe. Toate celelalte legume se taie în bucăţi mici, exceptând, fireşte, mazărea. Se pun să fiarbă legumele în zeama în care a fiert rasolul şi din care s-a îndepărtat, cu o bucată de sugativă, toată grăsimea de la suprafaţă.
Când sunt aproape fierte, se adaugă şi bucăţile de carne, se presară sare, piper şi ienibahar, iar dacă se constată că borşul este prea acru, se drege cu puţină zeamă de carne. La sfârşit se adaugă liezonul din gălbenuşurile bătute cu smântână şi subţiate cu două-trei linguri de zeamă călduţă. Poftă bună!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cel mai citit şi tradus scriitor postdecembrist este un botoşănean
Comentariul comentariilor XXVI
(Ioan Rotundu)
Românul şi alte efecte ale crizei
Iluzionistul şi papagalul
Să-i vedem de ce sunt în stare!
Ioan Rotundu
Ăştia te căsătoresc şi dacă eştiu fată bătrână!
Horoscop
Omagiu adus fostului Patriarh Teoctist Arăpaşu
Ţurcanu face ce ştie mai bine: sprijină oieritul
Se dezice de Tăriceanu
Consideră că numai Oprişanu poate să îi creeze dificultăţi lui Flutur
A renunţat la consilierii papagali
Ţâbuleac ţine la principiile sale şi nu abdică
Dependent de furtul arbuştilor ornamentali
Hoţii botoşăneni dau iama şi prin depozite
Rezultate de excepţie ale copiilor de la „Vivat Veselia”
O nouă aventură a lui Stolo
Programul „Rabla” stă să ia startul
A sosit prima tranşă de bilete pentru tratament
Medicii din spitale puşi să aleagă între birocraţie şi viaţa pacientului
birocraţii din CJAS vor hârtii, nu vieţi omeneşti salvate
Pleacă severa Cocriş, vine euforicul Dimitriu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă