Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Mondene
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
12523
De la 07 Ianuarie 2003
78440075

Botosami: Promoţia de aur a Liceul Laurian, la ceas aniversar

  • 9 May 2014, 23:00
Profesori universitari, medici, ingineri şi artişti renumiţi până peste hotare, au oprit, vineri, pentru o clipă timpul în loc, în Aula Colegiului „A.T Laurian” , pentru a-şi aminti momentul în care au luat startul în viaţă, plini de vise şi speranţe.
Promoţia 1959, cu numărul 100, de la înfiinţarea unităţii de învăţământ, ultima în care liceul a primit numai băieţi, a sărbătorit 55 de ani de când liceenii de atunci au pornit pe drumul vieţii, majoritatea având în bagaje, pe lângă vastele cunoştinţe acumulate, spiritul Laurianului, acela de învingător. Dacă îi întrebi, pe rând, toţi îţi spun acelaşi lucru. Aici au învăţat să fie demni, să respecte omul de alături, dar mai cu seamă să muncească şi să nu se mulţumească cu puţin. Şi toţi au reuşit.
Printre cei prezenţi la întâlnire s-au regăsit şi zece români din Israel, care nu au putut lipsi de la întâlnirea cu foştii colegi de care îşi amintesc de parcă ar fi fost ieri. Câţiva dintre aceştia şi-au adus şi soţiile, tot românce, femei distinse şi puternice. Iniţiatorul întâlnirii a fost profesorul botoşănean Gheorghe Slavic, fost director mulţi ani la reputate şcoli din municipiu.
Din cei 60 de absolvenţi, doar 35 au răspuns prezent. „ Câţiva nu mai sunt printre noi, o parte nu au putut veni, dar zic eu că este o prezenţă foarte bună. Din aceste două clase, doar jumătate au luat atunci bacalaureatul din din prima sesiune, printre care mă număr şi eu, dar de intrat la facultate toţi au intrat. Şi au ajuns oameni de valoare” a ţinut să puncteze distinsul profesor Gheorghe Slavic.
Printre cei prezenţi s-a regăsit şi Gavril Solomon (foto 2), o prezenţă discretă, o ţinută simplă, dar o somitate în domeniu. De peste 50 de ani locuieşte în Israel, dar niciodată nu a uitat să le spună studenţilor de la cea mai mare politehnică din ţară ce important a fost Laurianul pentru el. Profesor universitar, deţinător al titlului de doctor la aproape 30 de ani, într-o vreme în care astfel de diplomă se obţinea cu muncă asiduă, cercetător, Gavril Solomon nu a uitat de unde a plecat.
„Da, cel mai bun din liceu cam am fost la matematică. Laurianul mi-a descoperit dragostea pentru matematică şi pentru fizică. Nu era concurs între regiuni să nu iau principalele premii. Toţi anii de liceu am reprezentat Larianul. Apoi am făcut ingineria la Bucureşti şi am terminat şef de promoţie. Imediat am plecat în Israel, am început să lucrez la cea mai mare politehnică din Israel, unde am făcut doctoratul, unde apoi am rămas ca profesor universitar. Apoi am lucrat în cercetare.
Din punct de vedere formal acum sunt pensionar, dar am societate de cercetări , proprietatea mea, am oameni angajaţi şi fac diverse lucrări pentru diferite instituţii” a spus cercetătorul Gavril Solomon.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


oroscopul zilei
Bancul zilei: Inteligenţă de poliţist
Traian Basescu a decorat mai multe personalitati, printre care Horia Roman Patapievici si Gabriel Liiceanu
Ponta neaga ca i-ar fi cerut lui Basescu sa ii fie nas
Dan Turturica sustine ca Titus Corlatean i-a spus Victoriei Nuland in avionul Vilnius - Bucuresti ca Basescu va candida iar la presedintie
Mandria de a fi roman
Victor Ponta: Ministrul Sova va semna maine ordinul de incepere pentru autostrada Turda - Sebes
Antifascistii nostri
Restructurarea creditelor, mai degraba program electoral. Suntem rezervati la comentarii
Tarifele politelor RCA si pentru locuinte ar putea sa creasca in perioada urmatoare - Negritoiu, ASF
Consiliul Judeţean Botoşani a sărbătorit Ziua Europei
Victimă a unui accident rutier, descarcerată de pompieri
PDL Botoşani .COMUNICAT DE PRESĂ
Anunţ vânzare casă Dorohoi
„Vom face teledon pentru fondurile necesare reabilitării casei în care a copilărit George Enescu”
Mihai Răzvan Ungureanu, primit cu simpatie la Botoşani
„Îl aştept pe Ponta în turul doi să îl bat”
PNL Boroşani PSD își continuă campania de denigrare zilnică a Partidului Național Liberal (P)
iar atacurile repetate la adresa liberalilor ne arată că suntem văzuți de către PSD ca principalul obstacol care mai stă în calea acaparării puterii totale de către social- democraţi
Botosani: Argeş Epure, un artist de poveste
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă