Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Publicitate
Pamflet
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
7590
De la 07 Ianuarie 2003
76720969

Botoşăneanul cu vila cea mai tare din ţară

  • (Cârcotaşul)
  • 7 November 2007, 23:00
Ieri, un colegă de-a noastră de la o redacţie prahoveană, ne-a solicitat informaţii despre un baron local de a cărui existenţă uitasem şi noi. A cam rămas cu tolba goală prahoveanca noastră, noi neavând prea multe de spus despre Gabriel Chiriac, cioclul Electrocontacului. Doar că mai deţine ceva din ruinele mândreţei fabrici de altă dată, unde muncitorii foşcăiau cu miile, atent supravegheaţi de către primul secretar al Comitetului PCR pe fabrică, Constantin Huţu.
Bădia Costică, deşi prins cu mâţa-n sac că la „rivoluţie” i-a dotat pe muncitori cu bâte, pregătindu-i pentru descălecat în Capitală, să apere cauza partidului, n-a dus-o rău nici după. Ceva preşedinte pe la socialişti, niţel subprefect de Botoşani, olecuţă şef pe la PSD iar acum stă pe post de liber cugetător, alături de alte „javre bătrâne”.
Revenind la baronul Chiriac, după ce s-a împroprietărit cu rămăşiţele Electrocontactului, acesta ar fi vrut să pună de-un „parc industrial”. În afacere l-a racolat şi pe întâiul stătătorul PSD-ului, preşedintele din alte vremuri Mihai Baltă. N-a ieşit nimic. Dar cu toate acestea sunt voci care susţin că parcul ar figura prin niscaiva hârtii, care-i aduc lui Gabriel o scutire de impozite pe afacerea sa din Botoşani.
Tot Găbiţă al nostru s-a lăcomit să devină proprietarul a ce-a mai rămas din Agromih Ripiceni. Cu numai vreo 800 milioane lei, acum vreo patru ani a cumpărat o avere estimată la mai multe miliarde de lei. Eugen Niţură, cel cu gura mare prin PRM, era la acea vreme încă şeful statului peste rămăşiţele fostului IAS Ripiceni. A tăcut chitic, pentru că în afacerea cu Chiriac intrase şi feciorul său, care acum nu mai suflă nici în iaurt, că l-a lăsat Gabriel cum l-a adus maică-sa pe lume, adică gol puşcă.
Tot de numele lui Chiriac se leagă şi falimentarea cu succes a societăţii dorohoiene Stipo. Altfel spus, a trudit omul ceva pe ogoarele economiei botoşănene!
Iar dacă tot a dorit colega prahoveancă să afle câte ceva despre isteţul întreprinzător cu grad de baron local, am ispitit-o şi noi, roşi de curiozitatea de a şti ce noi isprăvi a mai comis Găbiţă. Iar surpriza n-a întârziat să apară. „Baronul dumneavoastră Chiriac construieşte la Sinaia vila cea mai scumpă din România” – a gângurit colega, închizând apoi telefonul, să putem şi noi macera ştirea în linişte.
Dacă aşa stau treburile, să mai îndrăznească cineva să ne mai compare cu Vasluiul sau Oltenia. De vreme ce vila cea mai scumpă din ţară va aparţine unui concetăţean de-al nostru, nu mai are nimeni dreptul să ne arate ca săracii României. Iar primarul Flutur, care o perioadă a fost coleg de muncă cu Chiriac, la Electrocontact, să i-a în serios problema şi să-l declare „cetăţean de onoare” al Botoşanilor. Recomandat ar fi în noaptea de Revelion 2008.
În ce mă priveşte, ori de câte ori voi avea prilejul şi privilegiul, voi striga din toţi bojogii că sunt botoşănean de-a lui Gabriel Chiriac, cel cu vila cea mai tare din parcarea României.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Construcţie agresivă şi inestetică, dar cu toate aprobările legale
Academia Carmen Caragiu de la Pro Tv îşi închide porţile
Comunicat de presă
„Un computer pentru fiecare elev” începând cu anul viitor
Program TELE'M Botoşani, joi, 8 noiembrie
Programul activităţilor Zilelor Liceului Economic
Pui cu susan
Fanatism pescăresc
Horoscop
Vrea un job, pune maşina la bătaie!
Frig în şcolile dorohoiene
Referendum în rândul profesorilor
Profesorii au vrut să iasă în stradă, s-o oprească pe Bontaş din drum
Au învăţat pentru a deveni… şomeri
O nouă rundă de înscrieri pentru a deveni eco-şcoală
"Festivalul Naţional al şanselor tale"
Cabinetele medicale insalubre, în atenţia prefectului
Au început lucrările la magistrala de gaz
Primarii botoşăneni au fost instruiţi pentru alegeri
Punct muzeistic deschis la Truşeşti
Ciuştea zice că nu-i invidios pe circul PNL, dar…
S-a deblocat începerea lucrărilor la cele opt drumuri
Festivalul Şanselor Tale lansat şi la Botoşani
Italieni din Bari interesaţi de colaborări cu Botoşanii
Anomalii administrative: un sfert din Botoşani are statut de sat
Ramona Mănescu, negociator- şef al tinerilor români în Europa
Prea cinstitul primar a împărţit apartamentele după propunerea portarului
după ce-a stat un an de zile în Italia, cu voia primarului, portarul a fost pontat în concediu fără plată în tot acest timp, de la telefonul primarului s-a vorbit în Italia de zeci de milioane de leisătul de viaţa peninsulară, portarul a revenit la primărie pentru a fi promovat în funcţieaşa a ajuns un portar să facă ordine în împărţirea apartamentelor
Năravul din fire, la noi n-are lecuire
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă