Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
28330
De la 07 Ianuarie 2003
111038695

Botoşăneni care au de plată mii de euro pentru spitalizări prin Europa

  • 17 September 2008, 23:00
Mai mulţi botoşăneni ajunşi în spitale din străinătate pentru asistenţă medicală de urgenţă vor primi facturile de plată din partea acelor unităţi sanitare. Facturi pe care sunt trecute cheltuielile de spitalizare de mii de euro.
Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) susţin că spitalele respective, din state membre ale Uniunii Europene, au expediat instituţiei botoşănene de asigurări de sănătate formularele E107 prin care solicitau confirmarea sau infirmarea calităţii de asigurat a pacientului internat.
S-au primit în ultimele luni peste 15 formulare de la spitalele europene din afara ţării noastre, dar în jumătate din cazuri pacienţii pentru care s-au solicitat date sunt buni de plată. Sunt neasiguraţi şi au primit asistenţă medicală de urgenţă, dar care nu poate fi suportată din fondul asigurărilor de sănătate.
Pentru cei care, în urma verificării bazei de date, s-a constatat că sunt la zi cu plata contribuţiei, instituţia de asigurări de sănătate va acoperi costul spitalizării, dar nu şi pentru cei care nu au fost suficienţi de prevăzători să se asigure în ţară. Casa de Asigurări de Sănătate a primit din străinătate doar una dintre facturi şi sunt de plată câteva mii de euro din fondul asigurărilor.
Suma a fost solicitată de un spital din Italia, pentru îngrijirile medicale acordate unui botoşănean care a suferit un accident rutier în acea ţară şi nu posedă card european de sănătate. Reprezentanţii CJAS Botoşani afirmă c㠄notele de plat㔠trimise de spitalele din străinătate unde au fost internaţi botoşăneni fără card european sunt, în general, destul de mari, de ordinul miilor sau chiar zecilor de mii de euro, în funcţie de numărul zilelor de spitalizare şi serviciile medicale de care au beneficiat românii spitalizaţi. Cu doar câteva mii de lei, cât reprezintă plata pe şase luni în urmă a asigurărilor de sănătate, şi cu o contribuţie lunară minimă la fondul asigurărilor de sănătate din România, persoanele care acum au de plată mii de euro ar fi putut să scape de aceste cheltuieli de spitalizare.
<,i>„În general, în această situaţie se află botoşăneni plecaţi de mai multă vreme în străinătate, care lucrează la negru în statele Uniunii Europene. Pentru că cei plecaţi de curând şi-au făcut, majoritatea asigurare de sănătate şi şi-au ridicat cardul european. Zilnic, sunt în jur de zece solicitări pentru astfel de carduri, după ce a fost o perioadă când angajaţii instituţiei noastre eliberau şi câte 20-25 de carduri europene pe zi”, susţine Carmen Nicolau, director la CAS. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ţurcanu a mai adus de la Guvern un purcoi de bani
Măcelarii s-au concurat la sânge în închirierea noilor boxe
Meşterii populari botoşăneni expun la Glodeni
Botoşănenii se simt bine şi viteji când sunt… beţi
Emoţii pentru cei care vor să devină vânători cu acte
Toamnă muzicală la Rapsozii Botoşanilor
Pro Democraţia ne va desluşi cum stă treaba cu uninominalul
Armata face noi angajări
Program Tele'M Botoşani joi, 18 septembrie
Comentariul comentariilor (CLXLIII)
(Ioan Rotundu)
Traseismul în politică
Petre Roman se înfruptă iarăşi din banii publici
Aurica Bojescu: respingem acest început de asimilare forţată prin şcoli
Troc mârşav PNL-PSD
Cea mai nouă fiţă: diamante din cenuşa celor decedaţi
800.000 euro din banii contribuabililor, risipiţi pe Mihaela Rădulescu
Lege pentru castrarea pedofililor
Horoscop
Cocoşul mămicii şi găinile tăticului
Majorarea pensiilor cere bani mulţi
Încă se mai fac verificări la subvenţiile pentru ovine şi bovine
Se cam strânge şurubul cu pensionarea anticipată
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă