Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
25464
De la 07 Ianuarie 2003
79688403

Botoşăneni revoltaţi la secţia de votare din Valeggio Sul Mincio – Italia

  • Ioan Rotundu
  • 26 May 2019, 16:19
În localitatea comunală Valeggio Sul Mincio, aflată la mică distanţă de oraşul Verona, locuiesc peste o mie de români. Nu sunt acei români descrişi de socialistul Codrin Ştefănescu că ar şterge la fund italienii bogaţi. Sunt români în majoritate cu studii superioare care locuiesc în zonă de mulţi ani şi care au case mândre, bucurându-se de respectul localnicilor pentru modul în care muncesc în spitale, fabrici, servicii comunitare, turism etc.
Camelia Bichiş este româncă din judeţul Alba. Locuieşte cu soţul în Valeggio de peste 20 de ani. Au un magazin de produse artizanale şi alimentare cu specific românesc cunoscut în localitate drept „Casa Dacia”. Soţul este consilier comunal şi se pregăteşte să candideze la viitoarele alegeri la funcţia de primar. Camelia a pus bazele unei fundaţii care să-i ajute pe românii ajunşi în zonă sau care locuiesc în provincia Verona de mai mulţi ani ca şi familia ei.
Pe soţii Bichiş o să-i cunoaşteţi când voii difuza reportajul intitulat „Spiritul diasporei” Însă, ce este important, soţii CBichiş au insistat la consulatul românesc de la Torino ca la Valeggio să fie înfii9nţată o secţie de votare pentru românii din zonă. În jurul Veronei, mai corect spus în partea de sub-est a regiunii Veneto, trăiesc peste 20 de mii de români şi nu aveau o secţie de votare pentru că Ministerul de Externe al României n-a considerat că ar fi necesară. Iată că soţii Bichiş au reuşit aproape imposibilul.
Astăzi, secţia de votare din Valeggio a fost luată cu asalt încă de la prim a oră a dimineţii. Au venit aici să voteze şi românii din jurul oraşului Legnago, printre care şi botoşănenii noştri Cristian Brehuescu cu familia. Au venit de la oi distanţă de aproape 100 de km pentru a-şi exprima votul în speranţa că, împreună cu votul celor de acasă, vor reuşi eliberarea României din prizonieratul grupării infracţionale a coaliţiei ALDE – PSD.
Familia Brehuescu a votat, dar numai după ore de aşteptare în aglomeraţie. Imaginile de la faţa locului vorbesc mai bine decât s-ar putea face prin cuvinte.
Simţindu-şi sfârşitul, coaliţia ALDE – PSD, cu ajutorul ministrului trădător de ţară Teodor Meleşcanu., au sabotat şi de această dată votul românilor din diaspora. Să sperăm că au făcut-o pentru ultima oară.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Emisiunea Presa-n gura lu' Rotundu cenzurată din nou
Doina Federovici ne ameninţă că va prezenta investiţiile PSD
Ioan Rotundu
Delegație de la Primăria Municipiului Botoșani,
prezentă la Zilele Municipiului Bălți
Viorica Dăncilă a fost huiduită şi la Novaci, în judeţul Gorj
Printre protestatari se aflau membri USR PLUS
Un pamfletar german știa despre capcana întinsă ex-vicecancelarului austriac Strache
, înainte ca informația să apară în presă
Horoscopul săptămânii 20.- 26.05.2019
Catrenul săptămânii
Bancul săptămânii: Concediere motivată
Lumea lu' Rotundu: De la Botoşani la Verona - Invierea I
Sarbatoarea portului popular Romanesc 2016 Legnago
Stai acasă?
De la Botosani la Verona Invierea II
Dinamica economiei: Lecţia de economie
Cu tupeu, s-au afişat public şi sabotorii proiectului
Ioan Rotundu
Un nou val de dezvăluiri despre corupţia din poliţia şi justiţia botoşănene
Ioan Rotundu
Cum a fost albit de calitatea de făptuitor comisarul şef Aioanei
Ioan Rotundu
Maica Precista din DNA Suceava, ocrotitoarea comisarului şef Aioanei
Ioan Rotundu
Ipocrizia „şobolanului roşu”
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă