Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Horoscop
Umor
Decese
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15256
De la 07 Ianuarie 2003
122875323

Botoşăneni revoltaţi la secţia de votare din Valeggio Sul Mincio – Italia

  • 26 May 2019, 18:16
În localitatea comunală Valeggio Sul Mincio, aflată la mică distanţă de oraşul Verona, locuiesc peste o mie de români. Nu sunt acei români descrişi de socialistul Codrin Ştefănescu că ar şterge la fund italienii bogaţi. Sunt români în majoritate cu studii superioare care locuiesc în zonă de mulţi ani şi care au case mândre, bucurându-se de respectul localnicilor pentru modul în care muncesc în spitale, fabrici, servicii comunitare, turism etc.
Camelia Bichiş este româncă din judeţul Alba. Locuieşte cu soţul în Valeggio de peste 20 de ani. Au un magazin de produse artizanale şi alimentare cu specific românesc cunoscut în localitate drept „Casa Dacia”. Soţul este consilier comunal şi se pregăteşte să candideze la viitoarele alegeri la funcţia de primar. Camelia a pus bazele unei fundaţii care să-i ajute pe românii ajunşi în zonă sau care locuiesc în provincia Verona de mai mulţi ani ca şi familia ei.
Pe soţii Bichiş o să-i cunoaşteţi când voii difuza reportajul intitulat „Spiritul diasporei” Însă, ce este important, soţii CBichiş au insistat la consulatul românesc de la Torino ca la Valeggio să fie înfii9nţată o secţie de votare pentru românii din zonă. În jurul Veronei, mai corect spus în partea de sub-est a regiunii Veneto, trăiesc peste 20 de mii de români şi nu aveau o secţie de votare pentru că Ministerul de Externe al României n-a considerat că ar fi necesară. Iată că soţii Bichiş au reuşit aproape imposibilul.
Astăzi, secţia de votare din Valeggio a fost luată cu asalt încă de la prim a oră a dimineţii. Au venit aici să voteze şi românii din jurul oraşului Legnago, printre care şi botoşănenii noştri Cristian Brehuescu cu familia. Au venit de la oi distanţă de aproape 100 de km pentru a-şi exprima votul în speranţa că, împreună cu votul celor de acasă, vor reuşi eliberarea României din prizonieratul grupării infracţionale a coaliţiei ALDE – PSD.
Familia Brehuescu a votat, dar numai după ore de aşteptare în aglomeraţie. Imaginile de la faţa locului vorbesc mai bine decât s-ar putea face prin cuvinte.
Simţindu-şi sfârşitul, coaliţia ALDE – PSD, cu ajutorul ministrului trădător de ţară Teodor Meleşcanu., au sabotat şi de această dată votul românilor din diaspora. Să sperăm că au făcut-o pentru ultima oară.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


De la Botosani la Verona Invierea II
Catrenul săptămânii
Horoscopul săptămânii 27.05 – 2.06.2019
Bancul săptămânii: Instincul proprietăţii
Ipocrizia „şobolanului roşu”
Ioan Rotundu
De azi, începe marea descătuşare
Ioan Rotundu
Cum se împart mandatele de europarlamentar după alegeri: PNL îi revin 10, PSD și USR-PLUS, câte 8
Condoleanţe pentru senatorul PNL Costel Şoptică
Grişa, primarul PSD situat la limita dintre beţia puterii şi cea a prostiei
Ioan Rotundu
Puşcăriaşul Dragnea şi final la vol. III „Doar politicieni sau şi ticăloşi?”
Ioan Rotundu
Preotul Cezar Leonte calcă din nou pe drumul credinţei
Ioan Rotundu
Falsul argument de a nu-şi da demisia
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 31.05.2019
Lumea lu' Rotundu: De la Botoşani la Verona - Diaspora I
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog