Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
68
De la 07 Ianuarie 2003
81695398

Botoşănenii au dat note cadrelor medicale

  • 14 December 2008, 23:00
Peste mai puţin de două săptămâni, reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate (foro: sediul administrativ) vor face publice părerile asiguraţilor de sănătate în privinţa serviciilor medicale primite în spitale, în cabinetele policlinicilor sau ale medicilor de familie. Câteva sute de persoane care plătesc asigurarea de sănătate au fost oprite pe stradă sau în farmacii şi rugate să îşi spună părerea despre sistemul sanitar botoşănean, de la condiţiile de spitalizare, hrana şi curăţenia din spitale, până la atitudinea cadrelor medicale din aceste unităţi sau de la cabinetele de medicină de familie.
Răspunsurile date de botoşăneni la aceste chestionare urmează să fie interpretate în aceste zile de angajaţii instituţiei de asigurări de sănătate şi apoi să fie trase concluziile privind gradul de mulţumire pe care îl arată asiguraţii de sănătate faţă de sistemul sanitar.
În această acţiune de chestionare a botoşănenilor au fost implicaţi nu doar angajaţi ai CAS, ci şi elevi ai Şcolii Postliceale Sanitare. “Chestionarea asiguraţilor de sănătate în privinţa serviciilor de care beneficiază în sistemul sanitar şi în privinţa personalului sanitar nu este ceva nou. Nou este doar modul în care am chestionat în acest an asiguraţii. Mai mult, asiguraţii vor putea da note cadrelor medicale la care au apelat în ultima vreme, dar şi infirmierelor din spitale. Toate aceste răspunsuri ne vor permite nu doar să tragem concluzii, ci şi să discutăm cu furnizorii de servicii pentru îndreptarea lucrurilor”, a spus Dorin Anton, reprezentantul Compartimentului de relaţii publice din cadrul CAS.
Despre noul mod de chestionare a botoşănenilor în legătură cu sistemul sanitar, reprezentanţii instituţiei de asigurări de sănătate spun că le va da posibilitatea să aibă o imagine mai bună a nemulţumirilor celor ce plătesc asigurările de sănătate. Chestionarele nu s-au mai distribuit în spitale şi în sălile de aşteptare ale policlinicilor sau dispensarelor medicale, ci în farmacii, pe stradă, acolo unde cei chestionaţi pot să se simtă la adăpostul confidenţialităţii, să răspundă fără teama că părerile lor ajung la urechile cadrelor medicale care le acordă îngrijirile medicale. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Forţa de a învinge suspiciunile nevestei
Domnul cu joben ia tot
Invitaţie la... o ciupercărie
Gelozia Ralucăi
Flutur aproape că interzice dreptul la opinie
Revelionul în stradă încă n-are locaţie
Tinerii botoşăneni îşi îndreaptă de bunăvoie paşii către artă
Primăria Truşeşti jefuită de banii pentru ajutoarele la căldură
Muzeul de etnografie va fi mutat sigur la Şcoala Populară de Artă
Noi şoferi prinşi în ofsaid la volan
Românul şi caltaboşul
Nou născuţii mor, îngroşând cifrele statistice
Zeci de mii de taloane destinate analizelor medicale vor deveni deşeuri
CAS s-a lăudat că are bani, realitatea din spitale o contrazice
Ce fel de porc tăiem?
Capace teroriste
Ne-au fraierit!
Ioan Rotundu
Textul integral al Parteneriatului pentru România
semnat în 14 decembrie 2008 de către PSD şi PDL
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă