Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
8338
De la 07 Ianuarie 2003
75058491

Botoşănenii au fost din nou batjocoriţi de consilierii PSD

  • Ioan Rotundu
  • 3 March 2019, 21:37
De la alegerile locale din iunie 2016, când în urma votului dat de botoşăneni PSD-ului, acest partid a obţinut o majoritate în Consiliul Local Municipal Botoşani, consilierii partidului votează continuu împotriva intereselor comunităţii oraşului nostru. Votează aşa pentru că vor să-l compromită pe primarul Cătălin Flutur. Nu le pasă că votând împotriva intereselor primarului votează de fapt împotriva intereselor întregului oraş, deci şi a celor care i-au votat.
De-a lungul acestui interval de timp am comentat votul umilitor botoşănenilor practicat de consilierii municipali ai PSD, aceste comentarii urmând a fi cuprinse în volumul III al trilogiei intitulată „Doar politicieni sau şi ticăloşi? – Epoca Dragnea”, primele două volume „Epoca Băsescu” şi „Epoca Băsescu – Ponta” fiind deja la vânzare.
Însă ce s-a întâmplat la sfârşitul săptămânii trecute întrece orice închipuire. Primarul Cătălin Flutur a propus consilierilor municipali ca oraşul Botoşani să devină membru la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Asociaţia Moldova se Dezvoltă”, urmând ca în această calitate oraşul să se dezvolte prin atragerea de fonduri europene. Majoritari fiind, consilierii PSD au votat împotriva asocierii pe motiv că suma de 120 mii lei ce ar trebui plătită anual cu titlu de cotizaţie ar fi prea mare. Viceprimarul PSD Cosmin Andrei (foto) s-a opus şi pentru că din Asociaţie nu fac parte primarii PSD. O ipocrizie ieşită din comun la acest viceprimar.
Le amintesc botoşănenilor că Andrei a fost viceprimar timp de patru ani şi în mandatul primarului PSD Ovidiu Portariuc, ambii membri PSD. În perioada 2012 – 2016 municipiul Botoşani nu s-a dezvoltat deloc. Dimpotrivă, Portariuc şi Andrei au blocat investiţia de modernizare a Teatrului „Mihai Eminescu” şi a Parcului de distraţii şi recreare Cornişa, boicot pe care Andrei continuând să fie viceprimar şi în mandatul lui Flutur, l-a continuat cu succes.
Portariuc şi Andrei ne-au minţit patru ani de zile susţinând prin conferinţele de presă că în mandatul lor se va reforma oraşul sub aspect urbanistic, Portariuc susţinând că în acest scop a angajat un consilier de specialitate german. L-a angajat, l-a plătit cu bani mulţi dar nu s-a reformat nimic. În schimb, frumuseţea oraşului a fost sluţită prin distrugerea spaţiilor verzi înnobilate cu arbuşti ornamentali, flori şi trandafiri prin amenajarea de zone nisipoase în mijlocul cărora s-au postat bucăţi de stâncă, peisajul verde şi frumos al oraşului fiind transformat într-unul selenar.
Portariuc ne-a minţit că va realiza prin fonduri europene o cale ferată de mare vitează între Botoşani şi Suceava, un megastadion la Dumbrăveni, oraş aflat în graniţă cui judeţul nostru, un spital de urgenţe medicale. Nimic n-a realizat din toate aceste promisiuni care s-au dovedit a fi nişte minciuni sfruntate şi n-a adus la bugetul municipiului măcar un euro din fondurile europene.
Toate aceste umilinţe la adresa botoşănenilor au fost posibile şi cu sprijinul direct al viceprimarului Cosmin Andrei. Viceprimar care vrea ca PSD-ul să conducă orice formă de organizare civică sau administrativă, nu pentru a ajuta la îndeplinirea obiectivelor pe care aceste organizaţii şi le propun, ci pentru a bloca orice formă de dezvoltare economică şi socială.
Moldova a fost şi este un fief al voturilor pentru PSD. Cu cât Moldova a rămas în urma dezvoltării celorlalte provincii româneşti precum Ardealul, Banatul, Crişana, Bucureştiul, cu atât PSD-ul a putut-o controla mai bine. Am fost ţinuţi în întuneric intenţionat. Orice dezvoltare a regiunii ar fi dus şi la creşterea gradului de civilizaţie a locuitorilor care ar fi descoperit adevărata faţă a PSD-ului, adevăratele lui interese. Blocarea dezvoltării Moldovei a fost o politică permanentă a tuturor guvernărilor PSD şi chiar atunci când acest partid s-a aflat în opoziţie.
Acum, când în Moldova s-a format un curent de opoziţie la politica PSD-ului, când au luat fiinţă fel de fel de organizaţii care vor să acceadă fondurile europene pentru dezvoltarea oraşelor moldoveneşti, liderii PSD din judeţele zonei recurg la cele mai mizere mijloace ca să blocheze aceste iniţiative. În această cheie trebuie privit votul consilierilor PSD Botoşani din şedinţa de la sfârşitul săptămânii trecute.
Merită de amintit că în urmă cu o săptămână, Doina Federovici, preşedintele Organizaţiei judeţene PSD, vicepreşedinte al Senatului României, a dat publicităţii un comunicat prin care-i acuza pe cei doi parlamentari ai PNL Botoşani că au votat împotriva bugetului, deci a dezvoltării judeţului Botoşani. Nici măcar să mintă credibil nu-i în stare nevasta şoferului ajunsă lider de seamă în PSD.
Parlamentarii PNL n-au votat bugetul pentru că prin el nu s-au alocat bani pentru autostrada Tg. Mureş – Iaşi, aşa cum spune legea, nu s-au alocat bani pentru modernizarea drumului naţional Tg. Frumos – Botoşani, nu s-aui alocat bani pentru realizarea mult promisului spital de urgenţă de către PSD.
Nu pe primarul Flutur îl umilesc consilierii PSD prin votul lor. Pe noi ne batjocoresc ei, pe noi ne umilesc. O să le plătim cu vârf şi îndesat când vom merge din nou la vot. Iar eu am să am grijă să vă amintesc ori de câte ori mi se va ivi prilejul de umilinţa şi batjocura pe care le suportăm ca nu cumva cineva dintre noii să uite.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ministrul Cuc vine la Botoşani pentru a ne oferi noi cucuri
Ioan Rotundu
Cuc a venit la Botoşani pentru a ne aminti de spusele sale de acum doi ani
Ioan Rotundu
MFP continuă si în luna martie emisiunile de titluri de stat pentru populaţie
"Contribuabilii persoane juridice sunt invitaţi la sediile ANAF pentru a fi informaţi cu privire la schemele de ajutor de stat
Britanicii încep să se trezească la realitate.
Fără niciun pic de milă, Statele Unite le arată cum va fi viața lor după Brexit
Ultimatum pentru PSD. Dacă nu abrogă contrareforma din justiție,
va fi exclus din familia europeană
Președintele Parlamentului European îi scrie ministrului Ciamba:
Kovesi este candidatul PE pentru șefia Parchetului European. Are toate calitățile pentru a face o treabă excelentă
Horoscopul săptămânii 4 - 10.03.2019
BVancul săptămânii: Răzbunare perversă
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Lumea lu Rotunu: Salba de sate
LLumea lu' Rotundu: Cu primarul după mine
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 1.03.2019
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 8.03.2019
Cadrele didactice de la Şcoala Hudeşti tac spăşite. Generalul Hârtie, o hârtie vopsită roşu
Ioan Rotundu
Felicitare de 8 Martie din partea CLM şi Primăria Botoşami
Mesajul directorului Sanatoriului Podriga: Corupţia poate fi învinsă!
Ioan Rotundu
Cartierul Luizoaia, cartierul sufocat de gunoaie şi ciuruit de izvoare
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă