Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3585
De la 07 Ianuarie 2003
118355117

Botoşănenii primesc ajutoare pentru a putea achita factura la încălzire

  • 11 December 2007, 23:00
Aproximativ 90% din botoşănenii care sunt racordaţi la Termica vor beneficia în această iarnă de ajutoare la încălzire. La ora actuală sunt branşate la Termica Botoşani 17.850 de apartamente, dintre care peste 10 mii se încadrează în condiţiile prevăzute pentru a primi ajutor de încălzire. Potrivit şefului Furnizări din cadrul societăţii Termica, Nicolina Chirilă în următoarea perioadă se vor transmite cele 6 mii de cereri pentru acordarea ajutoarelor la încălzire primite într-o primă tranşă de la Primăria municipiului.
Ulterior se va centraliza numărul exact al beneficiarilor de ajutoare la încălzire. De asemenea, Nicolina Chirilă a adăugat că cererile vor fi completate doar de acele persoane care au suferit modificări la veniturile obţinute sau la numărul membrilor de familie. "Cei care nu şi-au modificat veniturile nu trebuie să completeze aceste cereri. Numai cei care au alte venituri pe membru de familie, cei care şi-au modificat componenţa în familie şi cei care se încadrează cu un venit net de 615 lei trebuie să completeze aceste cereri", a declarat Chirilă.
Spre deosebire de anul trecut, cererile mai pot fi completate şi de persoanele care obţin un venit mediu pe cap de familie de 500 şi 614 lei. Aceştia pot primi un ajutor la încălzire de constă în 10% din consumul energiei termice livrate. Din primele estimări, se pare că vor beneficia de ajutoare la încălzire aproximativ 10 mii de familii, ceea ce reprezintă aproximativ 90% din totalitatea apartamentelor branşate la furnizorul de energie termică.
În această cifră se încadrează aproximativ o mie de persoane singure sau beneficiare ale Legii 416 ce vor primi un ajutor de 100% din consumul la energie termică. Nicolina Chirilă a mai precizat faptul că în cazul în care vor fi mai multe persoane care se vor încadra în aceste venituri pentru a primi ajutoare, Primăria municipiului va suplimenta numărul de cereri ce vor fi date către asociaţiile de proprietari. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Tinerii botoşăneni încurajaţi să îşi facă o carieră
Comentariul comentariilor (IX)
(Ioan Rotundu)
Îngrijorare pe seama nevotării bugetului de stat
Primarul Flutur face cu ochiul către PDL
Am fost impresionat de durerea lor
Ioan Rotundu
E.ON vrea să investească în termoficare
Ultima rectificare de buget a anului
Social democraţii şi-au stabilit criteriile de selectare a candidaţilor
Ţărăniştii vor să abordeze politica alianţelor
Sindicaliştii ies astăzi în stradă, pentru că aşa au promis
Bolnavii de diabet vor beneficia gratuit de o analiză
Amenzi duble faţă de anul trecut, pentru un Mediu mai curat
Garda de Mediu a fost dotată cu încă o maşină
Oana Pellea este Vrăjitorul din OZ
Trei medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică
Unde petrec vedetele Pro Tv Crăciunul şi Revelionul?
Mirarea martorului
Horoscop
Oportunitate bună pentru o casă nouă
Funcţia şi puterea legii continuă să genereze monstruozităţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă