Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5506
De la 07 Ianuarie 2003
123149501
pnl

Botoşani - Primarul „iute vărsătoriu de lovituri”

  • 7 September 2011, 23:00
Verginel Relinschi (foto 1) este întâistătătorul comunei Santa Mare la al treilea mandat. Cu caracterul său conflictual şi mereu dispus să împartă lovituri celor din jur, dacă aceştia îl deranjează în vreun fel, el a reuşit totuşi să obţină trei mandate.
Cum? Mi-a explicat Constantin Curtcă, cel mai respectat localnic din perioada post decembristă. Există la şcoala din Santa Mare o secretară pe numele de Rodica. Ea este cea care decide cine va fi viitorul primar la comunei, iar de trei mandate a decis ca primarul să fie Verginel Relinschi. Se spune că Rodica este neîntrecută în a măslui rezultatele voitului, din urnă ieşind nu ce-au votat localnicii ci cel intrat în graţiile Rodicăi.
Conflictual cum este, primarul a pocnit pe mulţi. Printre cei care i-au simţit tăria pumnului se numără Constantin Cojocaru, medicul veterinar, ciobanul Ghiţun care i-a spus în faţă că nu l-a votat, fostul primar Gheorghe Ciubotaru şi şirul poate continua dar musai trebuie să ne oprim la ultima sa victimă.
Sâmbătă seară, pe la ora 23 din noapte, victimă primarului a ajuns Costel Pintilie (foto 2), un tânăr de 20 de ani. Cum au evoluat lucrurile, nu-ţi vine să crezi, dar totul este de domeniul SF.
Primarul Relinschi mi-a relatat că având o magazie unde are depozitate mai multe zeci de tone de grâu, noaptea era furat. Aşa că s-a pus de pază la magazie, îmbrăcat numai în chiloţi şi cu furcă în mână.
În acelaşi perimetru de curte se aflăm şi magazia de grâu a localnicului Gheorghe Curcă, fermier, dar şi o cantitate mare de fasole încă în păstăi. Curcă l-a tocmit pe Costel Pintilie să-i păzească bunurile. Şi primarul avea avea tocmit un tânăr, pe nume Marius, să-i păzească grâul. Sâmbătă seară cei doi tineri au primit vizita lui Gheorghe Curcă, care le-a adus nişte pungi cu seminţe, să le treacă de urât. De la poartă, unde discuta cu cei doi. Curcă a observat la colţul clădirii magaziei primarului o umbră de om.
I-a alarmat pe cei doi tineri, care s-au dus să vadă cei. Numai că atunci când s-au apropiat, primarul i-a luat la lovit cu coada furcii ce-o ţinea în mână. Degeaba au ţipat cei doi că ei sunt paznicii. Primarul l-a bumbăcit pe Costel Pintilie până l-a trimis la Urgenţele din Botoşani. De la poară, Curcă a sărit gardul şi a venit să aplaneze conflictul. Dar primarul era prea turbat să mai poată fi domo0lkit. Sunat la telefon, agentul de poli9ţie locală a venit la faţa locului.
La sosirea poliţistului, primarul în chiloţi a rupt-o la fugă printr-un lan de porumb.
Am stat de vorbă cu primarul şi el mi-a prezentat o cu totul altă variantă. Păzea la colţul grajdului, când doi hoţi de grâu au dat năvală peste ei. Pintilie a intrat în coada furcii şi s-a lovit. El n-a ridicat furca să-i lovească. De fuga de la faţa locului, la vederea poliţistului, n-a pomenit nimic.
Costel Pintilieare certificat medico-legal, dar nu prea crede nici el că i se va face dreptate. Poliţiştii din comună, unde a depus duminică o plângere, se tem de primar. Înclin să cred că aşa este, de vreme ce poliţiştii au dat bir cu fugiţii şi la vederea mea.
Dar nemaipomenitele isprăvi ale primarului Verginel Relinschi sunt mult mai bogate la număr, aşa că voi continua şi mâine.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Statistică masculină
Reţeta zilei: Pui cu cotton
Comunicat de pres㠖 E.ON Gaz
Prins că a trecut ilegal frontiera de stat a României
Asociații lăsate fără căldură și apă caldă de către președinți
Aurul, ultima redută rămasă după căderea francului elveţian
Creşterea economică a Chinei din 2010 a fost revizuită în uşoară creştere, la 10,4%
Probabilitatea unei noi recesiuni în ţările dezvoltate este de 60%
fără măsuri rapide de stimulare, riscăm o nouă Mare Depresiune
Amendarea lui Marcel Pavel este o aberaţie, un exces de zel!
FRF şi Marcel Pavel - amendaţi cu câte 5000 de lei pentru schimbarea imnului naţional
Alte 300 de miliarde de dolari pentru reducerea şomajului
Grecia va dezincrimina consumul şi posesia de "cantităţi mici" de droguri
Petrom a obţinut prelungirea cu 3 ani a perioadei de explorare petroliera pe 10 perimetre
Germania îşi continuă planul de federalizare a Basarabiei
Filat şi Smirnov sunt convocaţi în Germania pentru negocieri Smirnov arestat?
Centrul Vechi este aproape gata de reabilitat
Modelul USL va fi luat în calcul şi de PDL
orice alianţă rămâne valabilă
Liberalul patron la RVG se bucură de controlul prefectului
Doar o treime dintre contestatarii la Bac au primit note majorate
AJOFM a stabilit data întâlnirii liceenilor cu angajatorii
DSP Botoşani aşteaptă noua organigramă
Botoşani - Dezastrul de la Bac încaieră profesorii
Destăinuirile conului Gică
Ioan Rotundu
Camere video în intersecţii
Camere video în intersecţii
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog