Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19730
De la 07 Ianuarie 2003
122879797

Botoşani - răzbunarea Bacului luat în derâdere

  • 6 September 2011, 23:00
Anii în care bacalaureatul a fost o simplă formalitate se răzbună acum pe elevi şi pe profesori. Pentru că serii la rând de elevi au fost obişnuiţi cu ideea că a învăţa este o pierdere de timp, examenele fiind trecute prin puterea fiţuicilor, la bacalaureatul din acest an a fost un dezastru. A fost primul, după mai mulţi ani la rând, în care gradul de corectitudine a fost la nivelul normal pentru un astfel de examen. iar elevii nu au trecut testul.
“Au crezut că mai merge cu copiatul”, şi-au dat cu părerea profesorii. Însă cei care le-au fost la catedră în ultimul an, riscă acum să îşi piardă gradaţiile de merit. Chiar şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean spune acest lucru. Ea a declarat ieri că rezultatele slabe ale elevilor care au dat bacalaureatul în acest an au făcut ca zeci de cadre didactice să piardă calificativul “foarte bine”.
Directorii de şcoli au informat Inspectoratul Şcolar că au acordat calificativul “bine” acolo unde cadrele didactice au avut un număr mare de elevi cu rezultate slabe la bacalaureat. “Dacă au avut gradaţii de merit, le pierd după obţinerea calificativului “bine””, a anunţat Ada Macovei (foto), inspector şcolar general.
Cu diminuări de calificative s-au ales şi cadrele didactice care le-au predat în ultimul an elevilor de la clasele unde testele naţionale s-au finalizat cu rezultate slabe pentru majoritatea copiilor. Alte cadre didactice nu vor mai putea participa în anii următori la comisiile de examen de la bacalaureat sau teste naţionale, participare care le mai sporea veniturile.
De această restricţie sunt atinse 12 cadre didactice din Botoşani, care au fost în centrele de examen unde au fost constatate neregului, unde au fost prinşi elevi cu fiţuici sau cu telefoane mobile în sălile de examen. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Botoşănenii au căzut pe capete de la Şcoala de jandarmi
Horoscop
Şcoala de Vară a Tinerilor Democrat Liberali
Marcu ia apărarea căzuţilor la Bac
Dacă aţi văzut acest copil anunţaţi Poliţia
Eltrans s-a aniversat …între prieteni
Bancul zilei: Jucător în naţionala de fotbal
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Pui cu mazăre cu raci
Botoşanii mai au libere la catedră 40 de posturi
Tot mai mulţi copii opăriţi cu lichide fierbinţi
Sancţiuni extrem de aspre pentru neregulile din spitale
Obligativitatea introducerii uniformelor şcolare, respinsă de Senat
Rusia va colabora cu NATO şi ar putea deveni „jandarmul Euroasiei”
Funeriu a avut curajul să prezinte românilor situaţia reală a învăţământului
Fostul şef al armatei iugoslave a fost condamnat la 27 de închisoare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog