Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23043
De la 07 Ianuarie 2003
122908692

Botoşani : 13,8 milioane lei necesari pentru aparatură medicală

  • 1 June 2012, 23:00
Spitalele judeţului au nevoie de aparatură medicală de 13,8 milioane de lei. Ultima listă transmisă prin intermediul Direcţiei de Sănătate Publică de spitale către Ministerul Sănătăţii cuprinde peste 200 de aparate medicale.
De la computer tomograf până la mese de operaţie, spitalele şi-au pus pe listă toate dorinţele în materie de aparatură medicală. Nu e vorba de mofturi, ci de nevoi reale ale spitalelor, deoarece medici din toate unităţile spitaliceşti se plâng că la capitolul dotare este încă mult loc de mai bine.
În unele cazuri medicii spun că sunt obligaţi să lucreze cu aparatură veche de zeci de ani. Pe lista trimisă Ministerului Sănătăţii se află lămpi cu ultraviolete, truse video gastroscopie, aparate de ventilaţie, aparate radiologice, ecograf doppler, mese de operaţie, etc.
;b :“Spitalul Judeţean a solicitat aparatură de vreo 3 milioane de lei. Spitalul Municipal Dorohoi are, de asemenea solicitări de aparatură de aproape 3 milioane de lei. La Spitalul Municipal Dorohoi s-a solicitat şi un computer tomograf. Sunt sume mari, dar vom vedea ce aprobă Ministerul Sănătăţii. Noi am solicitat de la spitale acest necesar pentru că Ministerul Sănătăţii l-a cerut” ;-b :, declara Teodor Feraru, directorul economic al DSP Botoşani.
Şi la cele trei foste unităţi medicale, devenite acum secţii ale “Judeţeanului” sunt mari aşteptări în materie de aparatură medicală, de la Ministerul Sănătăţii. La peste 2,6 milioane de lei se ridică valoarea aparaturii medicale de care ar mai avea nevoie Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean.
Condiţia pentru ca Ministerul Sănătăţii să aprobe finanţarea pentru dotarea cu aparatura medicală deficitară în spitale este ca administraţiile locale şi judeţene, de care aparţin spitalele, să contribuie şi ele la acest efort financiar.
Contribuţia cu care trebuie să vină Consiliul Local sau Consiliul Judeţean de care aparţine fiecare spital trebuie se fie de 5% din valoarea investiţiei. Cu toate că lista se află la Ministerul Sănătăţii, medicii sunt sceptici în privinţa acordării fondurilor pentru cumpărarea de aparatură. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Lupta cu datornicii spitalelor continuă în instanţă
Botoşani: Medicii americani vor opera doar la Dorohoi
Titularizarea îşi schimbă iar regulile
Don Juan sancţionat de poliţiştii locali botoşănenei
Poliţiştii vor asigura ordinea şi liniştea publică de Rusalii
Vama Stînca-Costeşti sărbătorită de românii de pe ambele maluri ale Prutului
Sute de copii în vizită la Poliţia de Frontieră
Curaj, Florine, dă-i înainte cu tupeu!
Ioan Rotundu
Situaţie dreamatică la Tudora
neputinţa primarului Lesuc
Horoscop
Bancul zilei : Cine se însoară
Ponta nu s-a mai văzut cu omologul său ungur, Viktor Orban
O femeie a fost condamnată la moarte prin lapidare
fiind acuzată de adulter
O nouă ameninţare: Încetinirea economiilor emergente
Dacă nu dau dealul ăla la o parte, eu crap
Se poate ajunge si la strămutarea localnicilor la Roşia Montană
dar nu pot spune de acum asta
Preot din cadrul Mitropoliei Moldovei către Victor Ponta:
Muncim ca primarul Iaşului să iasă cu majoritate"
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog