Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Pamflet
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14342
De la 07 Ianuarie 2003
120869955

Botoşani: Baronul de Văculeşti clădeşte stivă de viceprimari

  • 31 May 2015, 23:00
Aşa cum s-a scris în ediţia de vineri săptămâna trecută, ieri, la Văculeşti, s-a desfăşurat şedinţa de Consiliu local. Şedinţa avea drept scop legalizarea ilegalităţii comisă de primar prin angajarea la primărie a unui manager financiar fără ca postul să existe în organigramă.
Noi primisem informaţia că primarul va aduce la şedinţă şi un grup de social-democraţi, adică membri ai partidului său, care să facă presiune asupra consilierilor din opoziţie să-i voteze primarului legalizarea ilegalităţii. Probabil că prin cele scrise de noi, primarul Sorin Gânga a schimbat tactica. El a reuşit să-l convingă pe consilierul PP-DD, profesorul Constantin Diaconescu să voteze în favoarea sa oferindu-i în schimb funcţia de viceprimar.
Prin trecerea consilierului Diaconescu de partea primarului acesta a reuşit să obţină o majoritate de 6 voturi din 11, ceea ce i-a permis să-i fie aprobate toate proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi. Dealtfel consilierii opoziţiei au părăsit sala de şedinţe pentru a nu fi părtaşi la acest lung şir de ilegalităţi comise la instigarea primarului Sorin Gânga.
Numai că profesorul Constantin Diaconescu pare să fi dat vrabia din mână, adică postul de profesor la o şcoală specială din Dorohoi, pe cioara din par, adică pe postul de viceprimar. La Primăria Văculeşti postul de viceprimar nu putea fi ocupat de nici o altă persoană atâta vreme cât Iulian Vlas, consilier local a fost ales în această funcţie iar Prefectura Botoşani a contestat alegerea sa, procesul aflându-se pe rol la Tribunalul Botoşani – Secţia contencios administrativ.
Contestaţia Prefecturii Botoşani la alegerea lui Iulian Vlas ca viceprimar a fost respinsă de către judecătorii Tribunalului, alegerea lui Vlas în funcţia de viceprimar la Primăria Văculeşti fiind considerată legală. Prefectura Botoşani n-a declarat recurs la decizia Tribunalului Botoşani, aşa că soluţia a rămas definitivă şi executorie prin nerecurare.
Numai că de la Tribunalul Botoşani, deşi soluţia s-a pronunţat în 19 februarie a.c., motivaţia deciziei n-a fost încă redactată şi comunicată Primăriei Văculeşti. Aşa că proiectul de Hotărâre iniţiat de primarul Gânga pentru revocarea din funcţie a lui Vlas şi alegerea ca viceprimar a lui Diaconescu nu este decât un grav abuz de putere al primarului şi al consilierilor care au votat.
De vreme ce Vlas n-a fost angajat viceprimar măcar o zi, pentru că secretarul Cristian Martin (foto), părtaş al multor ilegalităţi comise de primar, n-a validat hotărârea şi a depus un referat care a stat la baza contestaţiei Prefecturii Botoşani. Vlas nefiind angajat viceprimar nu putea fi revocat. Când Tribunalul Botoşani va comunica Primăriei Văculeşti decizia rămasă definitivă, executorie şi irevocabilă, primarul va trebui s-o pună în aplicare iar proaspătul viceprimar Diaconescu ales duminică să fie trimis la plimbare.
În momentul de faţă la Primăria Văculeşti sunt doi viceprimari. Vlas aşteaptă comunicarea deciziei judecătoreşti pentru a-şi prelua funcţia iar Diaconescu este viceprimarul efemer, pus în funcţie doar de secretarul Martin şi primarul Gânga prin manipularea consilierilor locali.
Dar la Primăria Văculeşti sunt fapte mult mai grave comise de primarul Sorin Gânga, cele mai proaspete legate de modul în care a concesionat imaşul public unor apropiaţi ai săi lăsându-i pe crescătorii de animale din Sauceniţa şi Prelipca fără imaş la animale.
Ţinut în braţe de prefectul PSD Costică Macaleţi, de Poliţia Dorohoi, prin comisarul Luchian, cu suport politic la DNA Suceava primarul Sorin Gâna crede că este invincibil în faţa legii. Şi baronul de Constanţa Radu Mazăre a crezut la fel. Acum nu mai crede.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


In Romania va urma o perioada de inflatie negativa
Ce inseamna asta?
Azi intra in vigoare TVA de 9% la alimente. Preturile ar trebui sa scada cu 12%
Persoanele cu imobile neracordate la reteaua de canalizare sa faca dovada nepoluarii solului
Klaus Iohannis, de Ziua Romanilor de Pretutindeni
Politicienii au obligatia de a gasi o solutie pentru votul diasporei, e o dovada de respect
Adrian Cioroianu, despre lista Rusiei: Regimurile trec, tarile raman. Fac diferenta intre Brejnev si Pugaciova
Marina rusa ar fi trimis avioane sa opreasca distrugatorul USS Ross sa intre in apele sale teritoriale
Moscova confirma ca a trimis lista neagra partenerilor sai din UE si ii acuza de show politic
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Boala soţiei
Reţeta zilei: Lapte de bou
Primarul care a promis „casă nou㔠cetăţenilor din comuna Coţuşca
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea de vinei, 29 mai
Caricatura zilei: Cardul de sănătate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă