Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11021
De la 07 Ianuarie 2003
122871088

Botoşani: Baronul de Văculeşti n-are frică de DNA

  • 3 May 2015, 23:00
Scos din pădure şi făcut primar de către săteni, primarul de Văculeşti, pădurarul Sorin Gânga, şi-a câştigat repede statutul de baron local. Acum oamenii regretă că l-au sacrificat pe primarul democrat-liberal Iulian Vlas dar strâng din dinţi şi vor răbda până la alegerile de la anul.
Iată noile isprăvi ale baronului de Văculeşti şi cum i-a pedepsit el pe locuitori chiar în ziua de 1 Mai. Joi, 30 aprilie, la primărie a avut loc şedinţa de consiliu local. Primarul voia să obţină legiferarea consilierilor pentru a da imaşul comunal unor trei crescători de animale din afara comunei. Practic, voia să le concesioneze imaşul pentru 10 ani cu clauză de prelungire pentru încă 5 ani.
Legea spune că imaşul comunal nu poate fi concesionat decât crescătorilor de animale din comună grupaţi fie într-o cooperativă a crescătorilor de animale, fie într-o asociaţie de profil. Numai aşa se poate primi şi subvenţia europeană, sume importante de bani pentru care pe la primării se dau lupte crunte cine să pună mâna pe ei. Consilierul Radu Amarghioalei a explicat colegilor că ce vrea să facă primarul este în afara legii şi că riscă nu numai să plătească cot la cot cu ei dar să fgie şi legaţi cot la cot cu acesta. Consilierii din opoziţie şi unul dintre cei ai PSD au înţeles gravitatea cerinţei primarului şi au respins proiectul de hotărâre.
A mai dorit primarul ca în şedinţa respectivă consilierii să-i voteze o organigramă a primăriei în care să apară funcţia de administrator financiar. La început de an primarul Sotin Gânga, neţinând cont de legile din domeniu, a angajat la primărie un administrator financiar. Se pare că secretarul primăriei l-a tras de mânecă şi i-a explicat că angajarea, fără ca postul să fie aprobat de consilierii locali, este ilegală. Din nou consilierul Radu Amarghioalei le-a explicat colegilor că a legaliza o angajare făcută în urmă cu trei luni de zile ar însemna o gravă ilegalitate iar la controlul Curţii de Conturi să fie puşi la plată cu toţii. Din nou consilierii au respins propunerea de organigramă iniţiată de primar.
Supărat de votul consilierilor şi mai ales pe consilierul Radu Amarghioalei, astăzi, 1 Mai, primarul a chemat o echipă de la E.On să facă nişte modificări la reţeaua electrică din curtea primăriei. Deşi nu se impunea deconectarea de la reţea a părţii de sat dinspre primărie, lucrările putând fi efectuate numai prin deconectarea de la reţea a sediului primăriei, la cererea primarului cei de la E.On a oprit curentul pe întreaga zonă. De ce au procedat aşa? Pentru că în acea zonă locuieşte consilierul local Radu Aqmarghioalei.
Aşa se face că în ziua de 1 Mai, ziua celor care muncesc, primarul i-a pedepsit pe săteni să nu poată urmări emisiunile la televizor sau să se poată folosi de Internet ori de celelalte aparate casnice electrice cum este frigiderul. Alimentarea cu energie a fost oprită de la ora 8 dimineaţa până la ora 16 după amiază.
În mai multe rânduri primarul de la Văculeşti le-a explicat consilierilor locali să nu-l mai ameninţe cu procurorii DNA că face el ceva pe aceştia. Şi dorohoianul nostru social-democrat ajuns primar şi baron PSD de Iaşi, Gheorghe Nichita, avea aceiaşi vorbă. Acum stă în arestul DNA şi aşteaptă verdictul judecătorilor să afle câte zile va sta după gratii.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Manifestări dedicate comemorării morţii lui George Enescu
Căruța cu fund dublu – metodă inedită de contrabandă
Caricatura zilei: Ponta în ţările arabe
Bancul zilei: Când blonda devine vrunetă
Reţeta zilei: Tocăniţă de ceapă
Horoscopul zilei
Rata denuntarii actelor de coruptie a crescut de 70 de ori in Republica Moldova
Proiect de lege: Hipermarketurile sa acorde spatii pentru produsele alimentare traditionale
Tara in care muncesc 2.000 de romani, iar salariul mediu e de 10.000 USD/luna
Cat castiga Ciprian, care lucreaza ca bucatar
Cutremurul din Nepal: Un supravietuitor in varsta de 101 ani, gasit printre daramaturi
Ambasada SUA: Libertatea presei este sub asediu
Traian Basescu: Dupa ce ascunde ca incompetenta si coruptia actualului guvern vor face ca Romania sa piarda cel putin 7 mld euro la sfirsitul acestui an
plagiatorul mincinos ne povesteste cit de bine va folosi banii din noul exercitiu financiar al UE
Manifestatie de amploare la Chisinau
NATO are din nou legatura directa cu Armata Rusiei
Victor Ponta, despre Gheorghe Nichita
Nu stiam ca pentru spionarea unei iubite esti arestat preventiv
Botoşani/Suharău: Primarul Chelaru ştie cum să facă dispărut un accident auto
Un reporter pseudopamfletar,
Despre Botoşani n-are habar
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog