Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7824
De la 07 Ianuarie 2003
122579763

Botoşani: Baronul primar de Văculeşti şi consilierii PSD au făcut din lege hârtie igienică

  • Ioan Rotundu
  • 17 September 2015, 23:00
În activitatea mea de 23 de ani de jurnalism dar şi de experienţă în domeniul juridic mi-a fost dat să întâlnesc multe situaţii în care funcţionari ai statului sau aleşi ai comunităţii au încălcat legea dar când au fost prinşi cu ocaua mică au reparat imediat ce-au stricat.
La Primăria Văculeşti, actualul primar Sorin Gânga (foto 1), numit de săteni baron local, şi cu secretarul Cristian Martin (foto 3) au comis, cu bună ştiinţă, mai multe ilegalităţi pe care instanţa de judecată le-a sancţionat cu anularea.
Să recapitulăm ce s-a scris anterior. În şedinţa din 31 mai a.c. consilierii PSD, la iniţiativa primarului Gânga şi cu binecuvântarea secretarului jurist Martin emit Hotărârile cu nr. 40 de revocare din funcţie a viceprimarului Iulian Vlas şi 41 de alegere în funcţia de viceprimar a consilierului Constantin Diaconescu (foto 2). Numai că aceste două hotărâri erau luate împotriva unei hotărâri judecătoreşti definitive prin care Primăria Văculeşti era obligată să angajeze în funcţia de viceprimar pe Iulian Vlas ales statutar într-o şedinţă anterioară.
Câtă vreme s-a derulat procesul prin care Vlas şi-a cerut instalarea pe postul de viceprimar, primarul Sorin Gânga s-a bucurat de sprijinul prefectului Costică Macaleţi, ambii fiind în PSD. Când judecătorii au dat câştig de cauză lui Vlas, Prefectura Botoşani s-a delimitat de cârdăşia cu primarul Gânga şi a trimis în 22 iulie a.c. o adresă prin care solicita primarului Gânga şi secretarului Martin să introducă pe ordinea de zio a primei şedinţe de Consiliu local revocarea celor două hotărâri din 31 mai şi intrarea în legalitate conform hotărârii judecătoreşti.
Dar Gânga şi Martin au considerat adresa Prefecturii o hârţoagă ca multe altele şi nu au pus în aplicare cele cerute prin adresă. Mai mult, au dosit adresa ca nu cumva să afle consilierii PNL aflaţi în opoziţie.
Iulian Vlas, consilier PNL PNL şi fost primar de Văculeşti a aflat de primirea adresei şi l-a somat pe primar să intre în legalitate. La şedinţa CL din iulie primarul s-a făcut că plouă şi n-a pus adresa pe ordinea de zi. Nici la şedinţa din 31 august n-a inclus-o pe ordinea de zi cum era legal ci a adus-o în discuţie la şedinţă. Cei 6 consilieri ai PSD majoritari la vot au decis că adresa Prefecturii n-are ce căuta pe ordinea de zi şi au respins-o.
Cu alte cuvinte, consilierii PSD de la Văculeşti s-au şters la fund cu hotărârea judecătorească şi cu adresa Prefecturii prin care erau somaţi să intre în legalitate. Fapta lor este una de ordin penal şi am convingerea că Iulian Vlas, cel nedreptăţit, să depună o plângere penală împotriva celor 6 consilieri care n-au aflat că legile statului se respectă şi nu se aplică după cum sunt interesele lor de gaşcă politică. De asemenea, Vlas ar mai trebui să-i cheme în judecată pe primarul Gânga şi secretarul Martin pentru neducerea la îndeplinire a unei hotărâri judecătoreşti.
Le amintesc acestor oi că fostul primar al comunei Bucecea din mandatul 1996 – 2000, Florin Vişan, pentru nepunerea în executare a unei astfel de hotărâri judecătoreşti a fost condamnat la doi ani închisoare cu suspendare. Ce a făcut Gânga la Văculeşti este o copie fidelă la ce-a făcut Florin Vişan a Bucecea. Ieri, premierul Victor Ponta a aflat că DNA-ul l-a trimis în judecată. Firesc ar fi fost să demisioneze imediat pentru că pune România într-o situaţie jenantă. N-a făcut-o şi nu cred că o va face. Probabil se va duce la închisoare direct din Palatul Victoria cum s-a dus Relu Fenechiu direct din minister.
Primarul Sorin Gânga are acelaşi tupeu de social-democrat şi lipsă de respect faţă de lege. Nu m-aş mira ca din Primărie să ajungă şi el după gratii pentru că în acea adresă primită de la Prefectura Botoşani în 22 iulie se mai cere primarului să anuleze toată licitaţia de concesionare a imaşului comunal.
În primăvară, trecând peste prevederile legii, primarul Gânga a organizat licitaţia de concesionare a imaşului încălcând întreaga legislaţie din domeniu numai ca să ajungă imaşul la protejaţii săi. Prefectura Botoşani a constatat nerespectarea legii şi a cerut anularea licitaţiei. Dar primarul, în baza licitaţiei măsluite a eliberat concesionarilor adeverinţă care le-a servit la APIA şi au încasat ilegal subvenţia europeană, păgubind astfel fondurile europene.
Iată un alt şir de ilegalităţi comise de primarul Gânga cu binecuvântarea secretarului Martin care ar fi trebui să-l fi întors de pe drumul ilegalităţilor nu să-l însoţească. Gânga şi cu Martin vor să scape de belea introducând anularea licitaţiei la păşune pe ordinea de zi a şedinţei de CL. Dar nu consilierii au organizat licitaţia şi deci n-au ce anula. Însă Gânga şi Martin vor să paseze răspunderea asupra consilierilor PSD care sunt majoritari şi care au devenit o maşină de vot care acoperă ilegalităţile celor doi. O fac acum, că sunt la putere, dar vor răspunde alături de primar şi secretar atât penal cât şi material dacă va fi cazul.
Pe surse am aflat din Prefectura Botoşani că primarul şi secretarul de la Văculeşti au fost serios avertizaţi că dacă nu pun în aplicare cerinţele din adresa cu pricina şi nu intră în legalitate riscă să răspundă inclusiv penal. Cei doi s-au cam speriat şi au decis ca la şedinţa CL din această lună să pună adresa pe ordinea de zi. Cunoscând tupeul primarului şi servilismul politic al consilierilor PSD înclin să cred că la Primăria Văculeşti legea va fio tratată în continuare drept hârtie igienică.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Precauţia martorului
Horoscopul zilei de 18.09.2015
Reţeta zilei: Legume pentru iarnă
Pofta ce-o pofteşte Oprişanu: primar sau senator
Ioan Rotundu
Administratorul judiciar Mihaela Lazăr pus în dificultate
Marea insulta care ii face pe angajati sa plece din firma. 9 greseli ale patronilor
Victor Ponta i-a amenintat cu sesizari la parchet pe inspectorii fiscali care solicitau documente din cabinetul sau de avocatura
Germania a pregatit un proiect de lege care taie masiv ajutoarele pentru azilanti
DNA: Dan Sova a folosit un proces verbal falsificat intr-un proces de calomnie intentat Monicai Macovei
in care europarlamentarul a fost obligat sa ii plateasca daune de 10 mii de lei
Cum a ajuns o parte din poporul roman mai usor de prostit decat pe vremea lui Ceausescu
Prima reactie a premierului Victor Ponta dupa trimiterea sa in judecata
Singura problema a tarii este obsesia unui procuror total neprofesionist in a se afirma in cariera
Ce l-a scapat pe Victor Ponta pe termen scurt
FMI: In trei ani, economia Romaniei poate intrece Cehia, Grecia si Portugalia
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog