Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
30466
De la 07 Ianuarie 2003
111205794

Botoşani: CA ilegal la conducerea societăţii Nova Apaserv

  • 4 August 2014, 23:00
Modul de funcţionare şi organizare a SC. Nova Apaserv au fost motive de discuţii în cadrul şedinţei de Consiliu Local de ieri. Consilierul PSD Mihai Tincu, reprezentantul municipalităţii în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor, a adus la cunoştinţa consilierilor locali două stări de fapt ale societăţii.
Tincu a declarat că a aflat din presă să societatea are un nou Consiliu de Administraţie, care a fost constituit fără convocarea celor 48 de acţionari. „Am aşteptat convocarea pentru desemnarea Consiliului de Administraţie, dar nu am primit-o. Am văzut în ziare noua componenţă a CA de la Nova Apaserv. Am telefonat şi mi s-a spus că aşa lucrează ei. La ora actuală, municipiul Botoşani de la 20% acţiuni are 3.1%.
Automat ne-au transformat într-un acţionar nici măcar semnificativ. Suntem un nimeni, împreună cu ceilalţi 48 de primari din judeţ. Consiliul Judeţean a ajuns la 92,3% acţiuni de la 59%, iar municipiul Botoşani consumă circa 70% din total ce produce. Întrebarea este: de ce s-a dorit majorarea până la 92%? Probabil erau interese. Eu am auzit, nu dau vina pe nimeni, că se intenţiona pasarea acestei activităţi, acestei firme, la un operator privat” a declarat Mihai Tincu.
Solicitarea sa a fost ca o comisie a Consiliului Local să analizeze situaţia de la operatorul de apă împreună cu o comisie a Consiliului Judeţean. Dreptate i-a dat consilierului PSD şi Florin Ghiorghiţă, de la PDL.
„Există şi varianta majorării capitalului şi a renunţării noastre la acţionariatul de la Nova Apaserv, în condiţiile în care vedem cum se comportă. Aveam o înţelegere cu ei până acum, fiind acţionari la o societate, să nu plătească taxe de rezervare loc public, să nu plătească atunci când au spart tot oraşul şi l-au vandalizat. Ei nu plătesc niciun leu. Dacă nu au nevoie de noi în acţionariat, atunci nici noi nu avem nevoie de ei pe partea aceasta”, a precizat Florin Ghiorghiţă. (Adrian Marcu)
18.01.2013

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Mihai avea mere, Florin n-are mere. De ce oare?
Deputatul turnător este dărăbănean
Bancul zilei: Preotul furios şi Sf. Petru
Horoscopul zilei
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă