Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Religie
Publicitate
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14024
De la 07 Ianuarie 2003
113138768

Botoşani: Cârdăşie social-democrată pe banii publici de la CAS

  • Ioan Rotundu
  • 6 December 2015, 23:00
Gabriela Varzari a fost managerul Spitalului de Recuperare „Sf. Gheorghe” Botoşani vreme de şapte ani, adică din 2007 până în decembrie 2014 când de la Primăria Botoşani, care are în subordine unitatea spitalicească, s-a decis sacrificarea sa în favoarea unui protejat al PSD.
Despre activitatea de manager a Gabrielei Varzari se ştie că a fost una extrem de eficientă şi care a dus la punerea pe picioare a spitalului, la îmbunătăţirea situaţiei financiare a acestuia ceea ce a permis realizarea a numeroase investiţii de modernizare şi la dotări cu aparatură de ultimă generaţie. Sunt voci ale unor specialişti din interiorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică care susţin că Varzari a fost cel mai bun manager dintre toţi cei care au condus sau conduc unităţi spitaliceşti.
Numai că unul dintre directorii spitalului, respectiv directorul financiar Sorin Ioan Radu voia şefia, probabil că omul se săturase să tot fie vioara a doua şi voia prim viorist. Pe surse mi s-a spus că în interiorul PSD Botoşani s-a pus la cale un plan de înlăturare din funcţie a Gabrielei Varzari pentru a i se face loc lui Radu. Tocmai se anunţate concursul de reînnoire a mandatului de manager când, brusc, Varzari a demisionat şi a renunţat să mai concureze pentru a-şi continua mandatul. Cineva a avut grijă, aşa, ca din întâmplare., s îi şoptească despre modul în care va fi căzută la examen. Ca să nu-şi compromită activitatea desfăşurată, Varzari a preferat să demisioneze.
Imediat primarul Ovidiu Portariuc a anunţat că managerul interimar va fi Sorin Ioan Radu (foto 2), Varzari trecând pe postul acestuia de director financiar.
Se spune că cei care l-au năşit pe Radu în acest post ar fi Gheorghe Vâzdoagă din PSD şi sfetnicul primarului Portariuc, consilierul municipal Mihai Tincu. Ca de obicei, adevărul îl vom afla când toţi aceştia nu vor mai fi ce sunt în momentul de faţă.
Cruduţ în funcţia de manager şi lipsit de calităţile necesare unei astfel de funcţie, Radu a căzut repede în greşeală. Una dintre gafele sale însă a pus pe jar conducerea PSD, conducerea DSP şi cea a CAS. Despre ce este vorba?
În vara acestui an, managerul Radu s-a trezit că autorizaţia sanitară de funcţionare a spitalului expirase de ceva timp. Cum Casa de Asigurări de Sănătate are interdicţie legală să nu deconteze serviciile prestate de către o unitate spitalicească dacă aceasta nu are autorizaţie sanitară de funcţionare, Radu avea o mare problemă. Aşa că a dat fuguţa la un important lider din PSD şi i-a cerut ajutorul.
Împreună cu acesta s-au deplasat la sediul Direcţiei de Sănătate Publică să-i ceară directorului Zvetlana Tudorache, medic de profesie, să falsifice o poziţie din registrul de intrări a corespondenţei şi să înregistreze cererea lui Radu cu o dată anterioară, după care să-i elibereze autorizaţia cu acea dată, salvându-l pe Radu de la belea.
Tudorache a realizat că i se cere să comită o infracţiune de fals în acte publice, uz de fals şi producerea unei pagube materiale în gestiunea CAS. O frumuseţe de infracţiuni în concurenţă care dacă le-ar fi comis şi ar fi fost prinsă se alegea cu mulţi ani de puşcărie. Aşa că Tudorache, pusă director la DSP tot de către PSD, ca să nu supere partidul şi-a luat concediu medical şi a dispărut din instituţie. Nu înainte de a le şopti celor de la Inspecţia Sanitară să facă un control la Spitalul „Sf. Gheorghe” pentru a constata că acesta funcţionează fără autorizaţie.
Controlul a constatat ceea ce managerul Radu şi liderul din PSD voiau să acopere prin comiterea de falsuri. Puşi în faţa faptului împlinit, cei de la spital au urmat procedurile legale de obţinere a autorizaţiei, numai că timp de o lună de zile spitalul a funcţionat fără autorizaţie şi, deci, nu putea primi bani de la CAS pentru serviciile prestate.
Pus director la CAS tot de către PSD, Costel Lupaşcu (foto 1) a şmecherit ceva prin acte şi a decontat spitalului banii, încălcând grav legea. Ce n-au reuşit cei din PSD la DSP cu Tudorache au r4euşit cu omul lor de la CAS, adică cu Costel Lupaşcu. Dacă vreun procuror are curiozitatea să ancheteze situaţia sesizându-se din oficiu, va avea o anchetă simplă.
Actuala autorizaţie a fost eliberată la o lună de zile de la expirarea celeilalte. Cu cele două autorizaţii va merge la CAS şi-l va întreba pe Lupaşcu în ce temei legal a făcut decontarea serviciilor medicale pe intervalul de timp cât spitalul n-a avut autorizaţie. Dacă procurorul va proceda aşa, sunt mari şanse să nu plece singur din clădirea CAS. Să mai aibă în vedere procurorul circumstanţa agravantă pentru Costel Lupaşcu, el lucrând cu ceva timp în urmă la acest spital pe post de asistent medical. Numai că acest procuror va trebui să obţină avizul de la PSD Botoşani, altfel ca avea de furcă că şeful său general Tiberiu Niţu şi ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc, puşi în funcţie de către PSD.
Baftă! Nu spui cui!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Calm doamnei
Reţeta zilei: Tocăniţă de cartofi cu carne de porc
Horoscopul zilei de 7.12.2015
Catedrala Mantuirii Neamului NU primeste bani de la buget pentru 2016
O femeie din Florida, raportata la politie de catre masina sa dupa ce a fugit de la locul unui accident
Epava galionului spaniol San Jose, care transporta aur si smaralde, descoperita in largul Columbiei la peste 300 de ani de la naufragiu
Purtatorul de cuvant al Patriarhiei, despre absenta finantarii bisericilor:
E doar un proiect de buget. Speram ca nu va ramane asa
Bashar al-Assad: Campania de bombardamente a britanicilor impotriva Statului Islamic va esua
Initiativa legislativa privind sanctionarea penala a celor care colecteaza fondul scolii este sustinuta de Asociatia Elevilor din Constanta
Franta: Alegeri regionale, in umbra atacurilor teroriste.
Extrema dreapta ar putea obtine un succes istoric
Dacian Ciolos, catre Patriarhul Daniel
Guvernul va pune la dispozitie resurse financiare in functie de posibilitati pentru lacasele de cult aflate in constructie
Presa+n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 4.12.2015
Lumea lu' Rotundu: Ziua Naţională la Darabani
Admir vă ajută în treburile gospodăreşti
Întrunire liberală în fieful deputatului-infractor Verginel Gireadă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă