Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
30602
De la 07 Ianuarie 2003
93982616

Botoşani: Cele mai mici preţuri din ţară la carne şi lapte

  • 9 December 2012, 23:00
Ultima listă publicată de Ministerul Agriculturii cu preţurile de achiziţie la carne şi produse lactate arată că în judeţul Botoşani aceste preţuri sunt printre cele mai mici din ţară. Nu este de mirare, dacă ţinem cont că şi salariile se menţin la acelaşi nivel codaş între judeţele ţării. Preţurile pieţei la carnea în viu şi la carnea carcasă au fost comunicate la Ministerul Agriculturii de către Direcţia pentru Agricultură Botoşani.
„Avem un singur om care se ocupă cu comunicarea din judeţ a preţurilor la principalele produse agricole, la carne, lactate, cereale, legume, fructe. Sunt culese preţurile din întreg judeţul, şi se comunică la minister minimul şi maximul. La preţuri suntem destul de modeşti”, susţine Cristian Delibaş, directorul Direcţiei Agricole Botoşani.
Potrivit situaţiei afişate de Ministerul Agriculturii, în cursul lunii trecute în judeţul Botoşani carnea de porc în viu se vindea cu 7-7,5 lei pe kilogram. Cele mai mari preţuri în ţară se practică la acest produs la Braşov şi în Ilfov, respectiv 12-13 lei pe kilogram. Vecinii noştri ieşeni vindeau în noiembrie kilogramul de carne de porc în viu cu 9,5 lei minim şi cu 12 lei maxim. Doar judeţele Maramureş şi Covasna aveau preţuri mai mici de vânzare a porcilor, între 6,5 şi 7 lei pe kilogram.
La carnea de porc carcasă, preţurile din judeţul nostru sunt la un nivel mediu, raportat la cele practicate în alte judeţe. Datele comunicate de Ministerul Agriculturii arată că în timp ce în Botoşani sunt preţuri de 12-14 lei pe kilogram carcasă de porc, cele mai mari preţuri din ţară la acelaşi produs ajung şi la 15-18 lei pe kilogram, iar în Braşov la 15-20 de lei pe kilogram.
La preţul de achiziţie al cărnii de vită situaţia se prezenta luna trecută la fel ca şi în cazul cărnii de porc.
Pe pieţele botoşănene carnea de vită în viu se vindea cu 6-6,5 lei pe kilogram, în timp ce în judeţul Mehedinţi, de exemplu, preţul este dublu, fiind cuprins între 12-13 lei. Ieşenii vând cu 9,2-10,8 lei kilogramul iar sucevenii cu 7-8 lei kilogramul de carne de vită în viu. La vită carcasă, preţul comunicat Ministerului Agriculturii de botoşăneni este de 11-13 lei pe kilogram, în timp ce în Iaşi este de 15-18 lei, iar în Suceava 12-13 lei pe kilogram. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Calcule diferite
Horoscop
O criză politică este ultimul lucru de care România ar avea nevoie
Rezultatul alegerilor ar putea declanşa o nouă instabilitate politică
şi ar putea ameninţa un acord crucial cu FMI
El Pais: România, piesa care nu se potriveşte cu UE
Gastronomie: Cârnaţi de casă afumaţi
Şantajiştii rămân după gratii
În instanţele botoşănene vor lucra trei magistraţi noi
Sute de cărţi de identitate eliberate în ziua alegerilor
Prefectul Macaleţi a stat la pupitrul de comandă
În lupta cu zăpada, Urban Serv s-a descurcat bine
Spaimă în urma unei explozii la o butelie
Pentru ISU, ziua de duminică a fost una grea
Modern Calor între Drelciuc şi Bosovici
Botoşani: Pentru ce au votat demnitarii judeţului
Slujbă de sfinţire la unitatea de primire Urgenţelor de la „Mavromati”
Persoanele fără adăpost în atenţia unităţilor medico-sociale
Concursul de angajări la Spitalul Judeţean stârneşte nemulţumiri
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă