Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
16034
De la 07 Ianuarie 2003
120871647

Botoşani: Cetăţenii din Vorniceni despre controlul IJP la postul de Poliţie

  • * „boala lungă, moarte sigură”
  • 10 September 2015, 23:00
De aproape două săptămâni la Postul de Poliţie Vorniceni se desfăşoară un control de către ofiţeri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani asupra activităţii agenţilor locali de poliţie. Pentru că acest control s-a lungit şi în comunitate au apărut zvonuri că totul nu-i decât o furtună într-un pahar cu apă şi că agenţii de poliţie nu vor păţi nimic, cum nimic nu vor păţi nici interlopii satului, cetăţenii au tras deja concluziile finale: „boala lungă, moarte sigură”.
Amintesc că acest control a fost declanşat de IHP ca urmare a unei şedinţe a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică din cadrul Consiliului Judeţean Botoşani care s-a desfăşurat la Primăria Vorniceni la cerea primarului Toader Leampăr, şedinţă la care s-au prezentat zeci de cetăţeni care au reclamat că agenţii locali de poliţie s-au solidarizat cu hoţii de bunuri din gospodărie şi de animale şi împart cu aceştia banii obţinuţi din valorificarea bunurilor furate.
Mai mult, pe la începutul lunii iulie a.c cetăţeanul Dumitru Ursache a fost bătut într-un bar şi în afara barului de către nişte tineri din comună, ulterior, la începutul lunii august cetăţeanul decedând la o clinică din Iaşi iar poliţiştii locali au încercat să acopere crima printr-un act încheiat din care rezulta că cetăţeanul ajuns la spital în urma unei căzături din căruţă.
Ieri, am trecut prin comuna Vorniceni şi am stat de vorbă cu câţiva cetăţeni care s-au arătat total dezamăgiţi de controlul celor de la IJP pentru că hoţii, cunoscuţi în sat, sunt tot liberi iar cei care l-au omorât în bătaie pe Ursache, deşi îi ştie tot satul, numai poliţiştii nu reuşesc să-i descopere şi să-i pună sub acuzare.
Mai spuneau cetăţenii că n-au încredere în cei veniţi de la IJP Botoşani pentru că şi ei ar fi implicaţi în protejarea interlopilor locali, mai ales a unui cunoscut interlop numit Ionel Epure. Neîncrederea cetăţenilor în efectele controlului par a fi justificate şi iată de ce.
În 13 mai 2014 Ionel Epure este prins de către cei de la Serviciul de Investigarea Fraudelor din cadrul IJP cu ţigări de contrabandă în valoare de 15 mii lei. La scurt interval de timp Epure s-a lăudat în Vorniceni că încă nu s-a născut poliţistul care să-l răpună pe el. A rezolvat problema cu şefii de la IJP.
În 18 iulie 2014 poliţiştii din cadrul IJP Botoşani efectuează o percheziţie la domiciliul lui Ionel Epure şi găsesc 101 pachete ţigări de contrabandă din Republica Moldova şi Ucraina, ţigări aflate şi în vânzare la cele două baruri pe care Epure le deţine în Vorniceni dar şi la barul surorii sale. S-au mai găsit 30 litri de lichid alcoolizat, adică materie primă pentru fabricarea alcoolului la negru.
În podul casei au fost descoperite 407 crotale noi, Epure fiind suspectat că participă activ la furturile de animale din din comună pe care le valorifică prin schimbarea crotalilor. Poliţiştii susţineau însă că prin folosirea acestor crotalii şi în baza unor declaraţii false. Ionel Epure a încasat de la APIA Botoşani subvenţii pentru creşterea animalelor, prejudiciul cauzat în acest fel bugetului statului urmând a fi stabilit ulterior. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – IPJ Botoşani s-au sesizat din oficiu şi au declanşat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, înşelăciune, fals şi uz de fals. Toată suflarea comunei credea atunci că în sfârşit Ionel Epure a dat piept cu legea şi că i s-a înfundat.
Bucuria s-a cetăţenilor din comună a fost repede spulberată de către Epure care s-a lăudat că a rezolvat treburile cu cei de la IJP, dovadă că agenţii locali de poliţie Afrăsinei şi Zahariuc au rămas prietenii lui de casă.
Epure a continuat contrabanda cu ţigări iar cei doi agenţi de poliţie din comună să-i stea prin preajmă pentru a-l acoperi la nevoie. Poliţistul Claudiu Zahariuc a devenit atât de intim cu Ionel Epure că o făcea pe bona în casa acestuia, având grijă de fata mai mică a lui Epure (foto 1).
Recent,. mai exact în 24 august 2015, cu puţin timp înainte de declanşarea controlului la Poliţia Vorniceni, Ionel Erpure a fost prins pe raza comunei Roma cu ţigări de contrabandă în valoare de peste 5 mii lei. Poliţiştii de la Poliţia comunei Roma i-au confiscat ţigările şi maşina cu care erau transportate. Fapta este destul de proaspătă ca să nu le miroase şi poliţiştilor veniţi în control la Vorniceni.
Oamenii din Vorniceni spun că poliţistul Claudiu Zahariuc (foto 2) ar fi acţionat în favoarea lui Epure şi în cazul morţii lui Ursache, cel bătut până ce-a fost omorât la barul surorii lui Epure. Se pare că tocmai locul unde a fost bătut Ursache îi protejează pe criminali.
Cât am stat de vorbă cu oamenii am observat pe un cetăţean care ne dădea târcoale. La final, când să mă urc în maşină, respectivul m-a oprit şi m-a tras deoparte pe motiv că vrea să-mi spună ceva. Mi-a spus că ştie sigur că agentul şef de poliţie Afrăsinei va muta disciplinar la Havârna. Adică, după ce i-a protejat pe hoţii din comunele Derăguşeni, Ştiubieni şi Vorniceni î mută la Havârna să-i protejeze şi pe cei de acolo că are experienţă berechet în acest domeniu.
Iată, dar, că acea corupţie IJP Botoşani despre care tot vorbesc continuă să acţioneze la cel mai înalt nivel. Dacă pe Afrăsinei îl va duce la Havârna, sugerez ca pe Zahariuc să-l detaşeze bonă la Ionel Epure ca să-i protejeze mai bine afacerile şi să nu mai fie prins de poliţiştii care cred că-şi fac datoria dar care de fapt încurcă afacerile şefilor Ierarhici şi dă pe goarnă corupţia din interiorul instituţiei.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Explicatiile halucinante ale unei consiliere PNL pentru arestarea lui Sorin Oprescu
Mariana Rarinca in instanta: Am avut o abordare gresita
daca stiam ce mi se va intampla, nu mai ceream un leu de la Livia Stanciu
Fostul ministru Relu Fenechiu, aflat in Penitenciarul Vaslui, ii invata pe detinuti "tainele" computerului
Autoutilitară furată din Portugalia depistată de poliţiştii de frontieră dorohoieni
Romania ar putea renunta de anul viitor la importurile de gaze naturale
Homo naledi. In Africa de Sud a fost descoperita o noua specie de hominid
Nici dacă faci greva foamei nu scapi de plata CASS
Ioan Rotundu
Arabia Saudita s-a oferit sa construiasca 200 de moschei in Germania pentru refugiatii sirieni
Gabriel Oprea, de un an si opt luni ministru la Interne, debuteaza luni la Consiliul JAI
Horoscopul zilei de 11.09.2015
Bancul zilei: Apropo cu alt sens final
Reţeta zilei: Gogosari a la dicarmencitta
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă