Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Pamflet
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3605
De la 07 Ianuarie 2003
114872161

Botoşani: Cine sunt cei care-l răstignesc pe primarul Flutur

  • Ioan Rotundu
  • 19 October 2016, 23:00
În aceste zile destul de dificile pentru primarul municipiului Botoşani, Cătălin Mugurel Flutur, cât s-a aflat sub percheziţia procurorilor DNA Suceava şi citat la sediul instituţiei (foto) să dea relaţiile cuvenite, mulţi dintre cei care se afişau prietenii şi susţinătorii primarului şi-au dat arama pe faţă. Crezând că Flutur va fi arestat şi încarcerat, frustraţii cu gândirea rudimentară şi mânată de sentimentul răzbunării au lansat în spaţiul public fel de fel de informaţii false.
Unii îmi spuneau că de ce-l apăr pe Flutur că deja este băgat în arestul de la Suceava având u-l coleg de celulă chiar pe vărul său Gheorghe Flutur, actual preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava. Alţii căutau să mă convingă că Flutur a furat mai abitir ca ceilalţi primari şi că acum i s-a înfundat, spunându-mi toate acestea cu faţa radiind de satisfacţie şi cu rânjetul specific omului tâmp, incapabil să priceapă realităţile faptelor.
Eu nu l-am apărat şi nu-l apăr pe Flutur ci am adus în spaţiul public jocurile din culisele politicului pentru ca botoşănenii oneşti şi corecţi să cunoască adevărul şi să nu se lase manipulaţi,
Am apreciat bunul simţ al celor care m-au abordat pe stradă şi mi-au spus că le -ar părea sincer rău ca Flutur să păţească ceva. „Este singurul primar care a făcut ceva pentru acest oraş iar acum duşmanii săi politici îl vor răpune. Poate că ar trebui să se lase de politică şi să se ocupe de oraş”- era părea celor mai mulţi.
Până la urmă lucrurile s-au clarificat iar cine a fost la curent cu evenimentele anterioare, petrecute între anii 2012 – 2016 cât PSD-ul a condus oraşul prin primarul Ovidiu Portariuc, şi-a dat seama că evenimentele consumate în aceste zile n-au adus nimic nou sub soare.
Calitatea de suspect o avea Flutur şi până acum şi tot în dosarul legat de Uvertura Mall. Numai că procurorii au mai efectuat o percheziţie în speranţa că le va ieşi norocul în cale şi vor găsi vreo probă cu care să-i dovedească lui Flutur că a primit mită de la ieşeanul Dănuţ Prisecariu.
Calitatea de suspect atribuită lui Flutur se bazează pe infracţiunea de abuz În serviciu, ori apariţia mutei ar da rezonanţă şi greutate dosarului iar încadrarea faptei ar crea posibilitatea reţinerii lui Flutur şi chiar arestarea sau punerea sub control judiciar, lucru urmărit de mai mult timp de procurorii DNA Suceava împinşi din spate de anumite persoane influente din PSD Botoşani.
Reamintesc faptul că înainte cu două săptămâni de a se declanşa aceste proceduri judiciare, Costică Macaleţi îşi informa apropiaţii din PSD că Flutur va fi arestat iar viceprimarul PSD Cosmin Andrei va prelua Primăria Botoşani. Deci Macaleţi ştia cu două săptămâni înainte de aceste operaţiuni, singura dezamăgire a sa fiind faptul că Flutur continuă să fie în libertate.
Referitor la paguba de 2 milioane lei estimată de procurorii DNA că ar fi fost adusă Primăriei Botoşani prin concesionarea terenului către firma lui Dănuţ Prisecaru şi asocierea primăriei la realizarea Uverturii Mall, sunt multe de discutat.
În anul 2006, când consilierii locali au aprobat concesiunea de teren, majoritari erau oamenii PSD-ului şi aliaţii lor. Trebuie să fii nebun să crezi că un consiliu ostil lui Flutur ar fi votat o hotărâre care să-i aducă merite acestuia şi prejudicii de imagine PSD-ului. Consilierii au votat pentru că ştiau că este legal şi că un Mall la Botoşani este necesar nu numai din punct de vedere comercial ci mai ales social, fiind creator de câteva sute locuri de muncă.
Din 2006 şi până acum la Primăria Botoşani au fost cel puţin 7 controale efectuate de Curtea de Conturi şi niciun control n-a constatat vreo ilegalitate pe seama acestei concesiuni sau că s-ar fi creat vreo pagubă. Controlorii Curţii de Conturi sunt oameni de specialitate în acest domeniu iar procurorii nu se pot substitui organului constatator de specialitate ca să inventeze o pagubă de dragul unor politicieni.
Apoi, primarul are obligaţia legală de a duce la îndeplinire hotărârile CL-ului. De vreme ce concesionarea terenului a primit aprobarea consilierilor locali era firesc ca primarul Flutur să continue cu punerea în aplicare a acestei hotărâri. Dar corect şi legal este ca procurorii să înainteze dosarul instanţei de judecată competentă iar judecătorii să decidă cine sunt vinovaţii, dacă sunt., nicidecum să facă jocul unor politicieni
Eu am convingerea că lucrurile se vor linişti din nou imediat ce va trece şi această campanie electorală, Flutur fiind o piedică majoră nu numai pentru PSD ci şi pentru penaliştii din PNL, motiv pentru care s-ar fi vrut anihilarea sa ca preşedinte PNL şi primar, el fiind considerat un paria pentru că provine din PDL. Nu mor caii când vor câinii, iar frustraţii de toate categoriile, în gândirea lor rudimentară tot nu vor putea înţelege înţelepciunea izvorâtă din acest proverb românesc moştenit din strămoşi.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 20.10.2016
Bancul zilei: Răspuns interpretabil
Viorica Chereches, mama primarului suspendat din Baia Mare, ar putea deschide listele PNL la Maramures
Proiect MAI: Numararea voturilor la alegeri va fi supravegheata video ca bacalaureatul pentru eliminatea fraudelor
"Pentru Pentagon, Al Treilea Razboi Mondial e iminent"
Cresterea economiei Chinei rezista, sustinuta de imobiliare si indatorare,
dar starneste temeri legate de efectele pe termen lung
Eveniment rar in Arabia Saudita: Un print, membru al casei regale, a fost executat pentru crima
Cand presedintele o sa aiba realizarile mele, ne putem apela intr-o formula mai putin protocolara
Platforma lui Ciolos si Armada lui Dragnea. Razboi sau Hora Unirii?
Ministrul Educatiei: Pregatirea initiala a celor care vor sa devina profesori este precara
Emanoil Petrea, angajat al postului Romania Tv, a fost retinut de procurorii DIICOT pentru pornografie infantila
E oficial: Romania anunta ca nu va semna Acordul fundamental dintre UE si Canada
Un vis frumos cu sfârşit prost
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă