Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20688
De la 07 Ianuarie 2003
113145432

Botoşani: Conferinţa judeţeană PNL, o demonstraţie de forţă politică

  • 26 April 2013, 23:00
Vineri, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipa” din Botoşani a avut loc Conferinţa judeţeană PNL pentru dare de seamă şi alegeri.
În sală au luat loc 1500 de delegaţi desemnaţi de către organizaţiile din teritoriu, cei mai mulţi delegaţi la o conferinţă judeţeană PNL din istoria postdecembristă a partidului şi fără concurenţă din partea celorlalte partide, nici măcar din partea PSD care se pretinde a fi principala forţă politică din judeţ, deşi sub acest aspecte se poate vorbi la trecut.
De la Bucureşti au venit să supoervizeze Conferinţa ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu, secretarul general al PNL, Eduard Hellving, dar şi lideri din judeţele Moldovei precum de la PNL Suceava şi Neamţ, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei.
Din partea partidelor locale au participat cu statut de invitat senatorul PSD, Doina Federovici, preşedintele PC, Paul Onişa, preşedintele Partidului Forţa Civică, Cristian Roman, preşedintele organizaţiei municipale a PDL, Dan Humelnicu, preşedintele PNŢCD Botoşani, Corneliu Furtună, preşedintele PRM Botoşani, Eugen Niţură şi preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, Iuliana Nacu.
Prezenţa unor primari PDL n-a mai uimit pe nimeni, ştiindu-se că marea majoritate a primarilor PDL cochetează cu PNL, motivul fiind lesne de înţeles: banii sunt la liderul PNL Florin Ţurcanu, în calitatea sa de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani.
Cuvintele de laudă n-au lipsit, cele de curtoazie din partea invitaţilor de asemenea iar cei veniţi de la Bucureşti n-au ratat prilejul de a evidenţia faptul că organizaţia PNL Botoşani se numără printre cele mai puternice din ţară. Conferinţa a fost una fără miză, de vreme ce la conducerea partidului a fost un singur candidat în persoana lui Florin Ţurcanu, şi PNL stând în tiparul celorlalte partide unde liderul ales s-a făcut fără contracandidat.
Punctul forte l-a constituit, cum era de aşteptat, discuţiile pe seama protestului anunţat de PNL faţă de Guvernul Ponta pentru neacordarea banilor necesari reabilitării drumurilor naţionale. Preşedintele Florin Ţurcanu a ameninţat că dacă nu se alocă aceşti bani, el nu va mai candida în 2016 la nicio funcţie publică şi va abandona organizaţia de la Botoşani.
“Dacă nu mă ajutaţi să duc la îndeplinire promisiunile pe care le-am făcut în campania electorală, să reabilităm drumurile Botoşani -Suceava şi Botoşani -Târgu Frumos, dar şi să atragem fonduri europene prin susţinerea proiectelor, pe mine să nu vă mai bazaţi în 2016. Nu mai candidez la nicio funcţie. Cei care doresc un partid puternic, trebuie să fie alături de noi, să ne susţină”, a declarat Ţurcanu.
Mult mai ponderat s-a arătat a fi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu, care a caracterizat intenţia de miting cu veleităţi de protest o acţiune cam exagerată şi chiar pripită.
“Ca membru al Guvernului, susţin aceste demersuri. Si mie mi se pare că unu sau două drumuri de o asemenea importanţă trebuie luate în considerare de USL. Voinţă politică există, dar să fie şi fonduri. Cred că trebuie să facem eforturi pentru a găsi soluţii în acest caz“, a declarat Voicu, poziţie care n-a părut a-l mulţumi pe Ţurcanu care ştie că orice promisiune electorală neonorată se va întoarce asupra sa mai devreme sau mai târziu.
Simţindu-se cu musca pe căciulă, secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, a declarat: “Cât am fost ministru am încercat şi am finanţat maxim cât am putut. Nu cred că există om care nu şi-ar dori să aibă drumuri bune. Este o situaţie care nu bucură pe nimeni. Când am fost ministru al Dezvoltării am ajutat cât s-a putut pe preşedintele nou ales al CJ“.
Ieşeanul Cristian Adomniţei a găsit de cuviinţă să se răfuiască cu Ovidiu Portariuc. Adomnbiţei şi-a exprimat uimirea că Portariuc a cerut ajutorul de la PSD Bucureşti pentru a opri conflictele cu PNL Botoşani.
“ Cred că trebuie un grad mai mare de maturitate şi de seriozitate. Dacă credeţi că la Botoşani sunt probleme, atunci vă invit să vedeţi cum e la Iaşi. Şi dacă vi se pare că aici sunt orgolii şi personalităţi, treceţi pe la mine să vedeţi acolo cât de greu este. Dar nu mergem la Bucureşti să cerem nimic“, a punctat Adomniţei, bătând şaua calului PNL ca să priceapă iapa PSD.
Ca o sarcină de viitor, ministrul Voicu le-a cerut liberalilor botoşăneni să se pregătească de alegerile europarlamentare de la anul, alegeri la care PNL îşi propune să bată PSD-ul.
Dintre invitaţi, discursul deputatului Cristian Roman a fost unul care a atras atenţia celor prezenţi. Un discurs cu întrebări retorice la care nu i-a dat nimeni vreun răspuns: „Am venit aici pentru a pune unele întrebări. De ce nu e dreapta unită în România? Care ar fi fost astăzi proporţia dintre stânga şi dreapta? Cui foloseşte această dezbinare? Cine de cine se foloseste de aceasta situatie. Este oare corect ca dreapta sa fie la dispozitia stangii ? Cu toţii ştim că nu acesta este viitorul“, a rostit Roman de la tribuna Conferinţei.
El a adăugat că a venit la Conferinţa judeţeană de alegeri a PNL, întrucât este convins că sosi şi ziua în care dreapta va fi unită, aşa cum trebuie ea să fie. După ce s-a încheiat prima parte, s-a trecut la alegerea noii conduceri a partidului. Ştiindu-se cine va fi preşedinte, suita de vicepreşedinţi, secretari şi membri în Biroul Judeţean Permanent nu contează. Până la următoarele alegeri mulţi dintre ei nu se vor mai regăsi prin PNL.
Consemnăm, totuşi, numele aleşilor:
Pentru funcţiile de vicepreşedinte au obţinut voturi Gheorghe Sorescu, Viorel Iliuţă, Costel Şoptică, Roxana Florentina Anuşcă Ţurcanu, Viorel Grigoraş, Constantin Bursuc, Relu Târzioru, Verginel Gireadă şi Ionică Nechifor.
Biroul Politic Judeţean: Mihai Ţurcanu, Sorin Clim, Gabriel Cârlan, Stelian Pleşca, Tudorel Tupiluşi, Florin Buţura, Nicolae Şocarici, Ionel Merticariu, Bogdan Dăscălescu, Radu Judele, Cătălina Lupaşcu, Aurel Ungureanu, Dumitru Zmău, Dan Viziteu, Dan Oloeriu, Liviu Hrimiuc, Lucian Aroşoaie, Sorin Apostoliu, Cristian Lazarovici, Zoltan Zarna, Liviu Alexa, Cătălin Zaharie, Liviu Ţurcanu, Mihai Mircea, Liviu Andronic, Ştefan Dulgheru, Romică Pohonţu şi Eusebiu Cilibiu.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Poirtariuc s-a răfuit cu PNL, după care a anunţat plecarea în Germania
Prognoza meteo pentru perioada mai - iulie 2013
Victor Mihalachi nu mai vrea să aibă afaceri cu Spitalul judeţean
Unul dintre bărbaţii deportaţi din Arabia Saudita pe motiv sunt "prea atrăgători"
Liviu Dragnea anunţă începutul dictaturii PSD
ca legea de înfiinţare a regiunilor ar putea fi adoptată prin angajarea răspunderii Guvernului PDL: Asumarea răspunderii pe regionalizare, inadmisibilă
Tupeul învăţătoarei greviste de la Senat
Horoscop
Banzul zilei: Băsescu la vrăjitoare
Gastronomie: Aripioare cu zaft
Cum a reuşit o fabrică de conserve din Galaţi să pornească un scandal alimentar mondial acum 160 de ani
Credincioşi în beznă
Trădătorii
Mediu: Interlopul Rotaru s-a spovedit de păcate, înainte de Paşte
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă