Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16722
De la 07 Ianuarie 2003
122876789

Botoşani: Consilierii Opoziţiei vor sancţiona trufia primarului Portariuc

  • 30 November 2012, 23:00
Aleşii locali botoşăneni din Opoziţie s-au săturat să fie pe post de măturoi în Consiliul Local şi au anunţat după şedinţa de joi că începând de luna viitoare vor participa la întâlnirile cu Executivul primăriei, dar nu vor vota.
Aceştia consideră că nu li se acordă nici măcar minimul de respect Conflictul între Executivul Primăriei şi consilierii din PDL, PNŢCD şi PPDD a izbucnit, joi, în plină şedinţă de Consiliu Local. Atât consilierul local Marius Cristescu, cât şi Florin Ghiorghiţă au solicitat aşezarea la masă a consilierilor pe comisii şi nu funcţie de culoarea politică.
„Vom participa le şedinţele de Consiliu Local şi pe viitor, aşa cum am făcut-o şi astăzi (nr. joi), vom fi prezenţi la şedinţă, dar nu ne vom exercita dreptul de vot. În momentul în care un consiliu local, indiferent că este majoritar sau minoritar, el trebuie să ţină cont de părerea tuturor consilierilor. Atâta timp cât a fost o cutumă şi s-a respectat întotdeauna, de când s-a înfiinţat acest Consiliu local din Botoşani, de organizare pe comisii şi lucru pe comisii, aşa cum prevede regulamentul, nu înţeleg de ce cineva trebuia să schimbe ordinea aceasta sau regula asta“, a spus consilierul local Florin Ghiorghiţă.
Primarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, a criticat dur comportamentul reprezentanţilor PDL şi PPDD care au părăsit şedinţa Consiliului Local, pe motiv că aranjarea locurilor în sală s-a făcut după grupurile politice şi nu după repartizarea pe comisii de specialitate. Din acest motiv, mai multe proiecte de interes pentru municipiu nu au mai putut fi votate din lipsă de cvorum.
„Dintr-o ţâfnă politică a PDL şi PP-DD au fost amânate mai multe proiecte foarte importante pentru botoşăneni. Vorbim de sprijinirea unor mici afaceri pentru crearea de locuri de muncă sau de donaţia unui teren din partea Kaufland către Primărie. Îi vedem cum promit în campanie locuri de muncă pentru tineri, dar când vine vorba să voteze în Consiliul Local ies din sală pentru că nu stau pe scaunul din stânga sau din dreapta. E revoltător! E o sfidare la adresa botoşănenilor”, a declarat Ovidiu Portariuc.
Acesta a subliniat că între cele două partide care au părăsit sala de şedinţe există o alianţă foarte strânsă, care se vede prin opoziţia faţă de orice proiect propus de primar.
„Dacă cineva se mai îndoia de alianţa dintre PDL şi PPDD, acum au putut vedea dovada clară a strânsei colaborări dintre cele două partide. Deci nu e cazul să mai mimeze că ar fi concurenţi în campania pentru Parlament. Cel puţin aici în municipiul Botoşani cele două partide răspund la o singură comandă. Atunci când Florin Gheorghiţă a făcut semn, s-au ridicat toţi şi au ieşit pe uşă”, a precizat Portariuc.
În mod tradiţional, locurile din sala Consiliului Local sunt delimitate după grupurile politice ale fiecărui partid, iar supărarea consilierilor PDL şi PPDD a survenit pentru că aranjarea nu s-a făcut după componenţa comisiilor de specialitate. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


A fost inaugurat drumul care leagă localităţile Cristineşti - Suharău şi Oroftiana
Botoşani: Reproşurile oamenilor de afaceri pentru inspectorii ITM
prefectul Macaleţi pe post de moderator
Horoscop
Bancul zilei: Impegatul cel isteţ
Gastronomie. Ciorbă rădăuţeană
1 Decembrie 1918 rămâne ziua de referinţă în istoria neamului românesc
momentul în care s-a realizat România Mare
Blaga il invită pe Ponta la o dezbatere pe probleme economice şi sociale
Ponta tace
Jose Manuel Barroso consideră Republica Moldova ca parte a Europei
Ponta zice că dacă USL ia majoritate, Băsescu o să înghită porci, pisici şi câini
Victor Ponta nu va ataca închisoarea unde e Năstase
în februarie are dreptul legal să fie eliberat
De ce este România altfel? Un excelent eseu cu final neinspirat
În ajunul Zilei de Învrăjbire Naţională
Ioan Rotundu
1 Decembrie – „Tinerii uniţi pentru copiii fără părinţi!”
Elevii de la Şcoala 11 au cinstit sărbătoarea naţională
Drapelul naţional arborat de prefectul judeţului
Lumea lu' Rotundu: Basarabia - 200 de ani de lacrimi şi durere
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog