Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15511
De la 07 Ianuarie 2003
118434825

Botoşani/Copălău: Omul care se consideră victimă a unei întregi conspiraţii

  • 10 February 2015, 23:00
În dimineaţa unei zile de octombrie 2009, Florin Cristi Grigoraş, un tânăr de 19 ani din Copălău, se deplasa pe bicicletă către locuinţa consăteanului Arpinte, la care lucra la împletitul de frânghii. Florin se deplasa pe partea dreaptă a drumului naţional Tg. Frumos – Botoşani iar din spatele său venea autoturismul condus de Mihai Duhan, locuitor al satului Feteşti din comuna Scobinţi, judeţul Iaşi care lucra ca şofer pe o maşină a unui patron din Flămânzi.
Când Florin Grigoraş a ajuns în dreptul locuinţei lui Arpinte, a cotit brusc la stânga, intrând în faţa maşinii condusă de Mihai Duhan, care nu l-a mai putut evita şi l-a lovit în plin. Florin a fost aruncat la câţiva zeci de metri pe asfalt. A fost dus cu salvarea la Spitalul judeţean Botoşani şi de aici la o clinică din Iaşi. A murit o lună mai târziu în spitalul din Iaşi, el nemairevenindu-şi din comă.
Din acel moment, tatăl său, Gheorghe Grigoraş (foto 1) s-a tot luptat cu anchetele şi anchetatorii pentru a se stabili vinovăţia şoferului. În urma cercetărilor poliţiştilor rutieri, a expertizelor tehnice, procurorul Valeriu iulian Chihaia din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani l-a scos pe şofer de sub urmărire penală pe motiv că nu se face vinovat.
Gheorghe Grigoraş a contestat soluţia NUP şi a reuşit să redeschidă dosarul. Cercetările fiind reluate, procurorul Valeriu Iulian Chihaia clasează dosarul pe motiv că nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de omor din culpă, lipsind elementul subiectiv, adică vina persoanei.
Gheorghe Grigoraş a angajat, după spusele sale, doi avocaţi care să se ocupe de mersul cercetărilor. Avocaţii i-au luat banii, nu i-au eliberat nicio chitanţă şi nici nu l-au lămurit în privinţa mersului cercetărilor. Grigoraş susţine că poliţiştii au măsluit măsurătorile de la faţa locului, au manipulat martorii să depună declaraţii false şi că procurorii n-au vrut să stabilească adevărul, lăsând să se înţeleagă că au fost cumpăraţi de şoferul Mihai Duhan.
După 6 ni de la moartea fiului în cumplitul accident, Gheorghe Grigoraş susţine că încă nu cunoaşte cum a fost soluţionat dosarul. De câte ori a încercat să se intereseze de mersul anchetei a fost ameninţat de inspectorul de Poliţie Baciu că-l arestează. Grigoraş a apelat la Lumea lu’ Rotundu, iar marţi noi ne-am deplasat în comună şi am efectuat filmările în vederea realizării unui reportaj. Numai că din discuţiile pe care noi le-am purtat cu cei indicaţi chiar de Grigotaş dar şi cu alte persoane, realitatea pare să fie fie cu totul alta.
Arpinte, cel la care Florin mergea în dimineaţa nefastă să lucreze, a fost extrem de amabil cu noi şi ne-a explicat la locul accidentului cum s-au petrecut lucrurile. El se afla în poartă, aşteptându-l pe Florin, când acesta a apărut pe bicicletă iar în dreptul porţii sale a virat brusc la stânga, fără să semnalizeze intenţia sa. Şoferul venit din spate nu l-a mai putut evita şi l-a lovit în plin. Cercetările poliţiştilor au condus la concluzia că şoferul nu avea nicio vină, de vreme ce Florin n-a semnalizat că virează la stânga.
Cât despre Grigoraş, Arpinte, ca şi alţi săteni, susţine că acesta consumă cam mult alcool şi de aici comportamentul său foarte agitat, schimbările bruşte de stări emoţionale, incoerenţa în exprimare.
Gheorghe Grigoraş mai are 9 copii. Cei mari au plecat la muncă prin Europa dar mai are vreo cinci acasă. După 1990 a fost printre primii din comună care şi-au deschis un bar. Oamenii zic că şi-a băut stocul, de aceea a dat faliment. Are o căruţă şi ceva pământ pe raza comunei Suliţa, pe care-l lucrează. Soţia sa (foto 2) a lucrat femeie de serviciu la şcoală dar s-a schimbat directorul iar acesta a angajat o altă persoană.
O vreme a fost asistat social dar a venit un control de la Agenţia de Plăţi şi Asistenţă Socială Botoşani şi a constatat că el nu se încadra cu dosarul să beneficieze de ajutor social aşa că i-au fost imputate 3.100 lei, bani pe care nu are de unde să-i restituie. Potrivit spuselor sale, cu avocaţii a cheltuit peste 5.000 lei fără nici un folos. În vara lui 2012 a făcut politica lui dan Diaconescu, i-a susţinut pe candidaţii PP-DD Liliana Mincă şi Cornel Popescu. Cei doi au ieşit parlamentari dar nu l-au ajutat cu nimic iar el s-a ales numai cu duşmănii. Dacă e să dau crezare spuselor sale, mai toată lumea din Copălu face parte dintr-o conspiraţie îndreptată asupra sa. Şi primarul Ciprian Ivanov este un duşman al său.
Din discuţia cu primarul a reieşit cam aceleaşi aprecieri pe care le-au făcut la adresa lui Grigoraş şi alţi săteni. Este o fire conflictuală, supărăcioasă, agitată probabil din cauza consumului de alcool şi mereu este nemulţumit de oricine şi orice. Cine va urmări reportajul care se va difuza sâmbătă pe Tele’M Botoşani în cadrul emisiunii Lumea lu’ Rotundu, începând cu ora 19.00, va înţelege mai bine tragedia consumată în familia lui Grigoraş.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Ruladă din omletă
Bancul zilei: Sadismul soţului
Horoscopul zilei
Patru romani, condamnati pentru ca au furat monede aruncate de turisti la Turnul Londrei
Un papagal repeta certurile care au dus la divortul fostilor stapani
PNL sustine ca examenele pentru ocuparea posturilor de inspector scolar sunt ilegale si cere oprirea concursurilor
Mic incident de protocol la aterizarea presedintelui Klaus Iohannis in Paris
Primar la un pas de a fi linsat de sateni
fiindca drumurile din localitate sunt pline de gropi
SwissLeaks: Conturile secrete ale lui Viorel Hrebenciuc din Elvetia
Romania a avut absorbtie zero a fondurilor structurale si de coeziune
Marea Britanie isi rezerva dreptul de a inarma fortele ucrainene
Comisia de Cod electoral: Primarii vor fi alesi intr-un singur tur, iar consilierii pe liste
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă