Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24678
De la 07 Ianuarie 2003
114783111

Botoşani: Cum alimentează Portariuc urca botoşănenilor asupra sa

  • Ioan Rotundu
  • 11 May 2016, 23:00
Activităţile de propagandă din actuala campanie electorală au început să se radicalizeze. Agresivitatea candidaţilor PSD creşte de la o zi la alta. Cel mai frecvent încălcate reguli sunt cele stabilite prin Anexa la Hot. Nr. 19/2016 a Autorităţii Electorale Permanente (AEP) prin care s-a aprobat Ghidul finanţării campaniei electorale la alegerile locale din anul 2016, unde la Capitolul V. Materialele de propagandă electorală sunt stabilite interdicţiile pe întreaga perioadă de campanie.
La nivel de Botoşani primarul Ovidiu Portariuc, candidatul PSD pentru următorul mandat la Primărie, a găsit de cuviinţă să procedeze la o publicitate mascată crezând că astfel nu intră sub incidenţa legii şi nu poate fi tras la răspundere. Brusc, pe panourile care protejează pietonii de lucrările de reabilitare a teatrului au apărut afişe care depăşesc dimensiunile legale şi prin care botoşănenii sunt minţiţi cu neruşinare. Textul „Am extins termenul de reabilitare a teatrului pentru a face consolidarea anti-seismică. Prioritate: securitatea cetăţenilor . Primar Ovidiu Portariuc.” Este unul mincinos. (foto 1) Portariuc a pierdut finanţarea din fonduri europene şi nemaiavând bani constructorul a oprit lucrările de mai bine de jumătate de an. Nici acum nu s-au reluat, în plin sezon de construcţii, minciuna primarului, cum spunea un cetăţean ce privea la panouri de pe o bancă situată pe trotuarul vecin „este în văzul trecătorilor”.
Panoul este unul de campanie, dovadă şi sloganul „Prioritate: securitatea cetăţenilor” Şi o observaţie de ordin gramatical, „anti-seismică” se scrie legat.
Ieri, pe Pietonalul Unirii a apărut un cort, chipurile o iniţiativă civică .de colectare a semnăturilor pentru continuarea de către primar a proiectelor blocate de către consilierii PDL. Nişte cetăţeni aflaţi în cort îi opreau pe trecători să-i pună să semneze pe un tabel, recomandându-le să-l voteze pe Portariuc primar, însemnele electorale ale PSD fiind la vedere. Ori amplasarea de corturi este interzică în campanie dar Portariuc a pus mizerabila sa iniţiativă în seama societăţii civile. Adică a noastră, făcându-ne părtaşi la ilegalitatea sa. Gest tipic comunist.
Legat de motivaţia colectării semnăturilor, Portariuc ne minte din nou. Vreme de aproape trei ani cât a funcţional USL-ul, în CLM Portariuc a avut o majoritate confortabilă iar consilierii PDL, vreo cinci la număr, nu puteai să-i blocheze nici un proiect. Însă de râsul curcilor este faptul că Portariuc n-a iniţiat proiecte ca să-i poată fi blocate de consilierii municipali ai PDL. Iar de mai bine de un nan de zile PDL nu mai există. Pe cine vrea să sperie Portariuc cu cerbicia celor din PDL? Cred că nici el nu ştie pe cine.
Ieri am fost prin mai multe localităţi din judeţ iar când am revenit spre seară i-am găsit pe locuitorii de la blocurile de pe strada Împărat Traian discutând agitat. Când am ajuns la scara mea şi am intrat , jos în hol era aruncat un afiş. L-am desfăcut (foto 2) şi am constatat că era un convocator al lui Portariuc pentru o întrunire electorală la ora 18.00.
Supărarea locatarilor era mare. În primul rând că afişele au fost lipite pe cutia de racord gaz metan fără permisiunea locatarilor. Apoi, supărarea şi mai mare era, cum spunea un vecin ”patru ani n-a trecut pe strada noastră, nu s-a arătat prin cartier, iar acum am devenit dragi lui.” Am aflat ulterior că întrunirea a fost un fiasco. Nu s-au prezentat nici zece locatari.
Marţi a trebuit să filmez nişte decoruri în mai multe locaţii din Botoşani pentru a completa cu imagini un reportaj la Lumea lu’ Rotundu care va fi difuzat sâmbătă. Am filmat la intrarea în Botoşani dinspre Săveni, la Tocileni, la Luizoaia sat şi cartier. Nici un cetăţean care ne-a abordat, curios că a venit Lumea lu’ Rotundu şi prin părţile lor, n-a avut vorbe frumoase la adresa lui Portariuc. Cei mai supăraţi s-au arătat a fi cetăţenii din Tocileni.
Într-o aşa atmosferă ostilă şi cu o campanie electorală agresivă şi mincinoasă, Portariuc nu face decât să sporească ura botoşănenilor asupra sa. Chiar nu s-a găsit nimeni să-l sfătuiască cum trebuie procedat în astfel de împrejurări? Sau este adevărat că cei din PSD l-au abandonat, interesul lor major fiind obţinerea conducerii Consiliului judeţean. Vom afla după ziua de 5 iunie când voturile vor fi numărate.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Avocatul cinstit
Horoscopul zilei de 12.05.2016
Femeie salvată dintr-o groapă de trei metri, de pompieri
Hexi Pharma anunta ca isi inchide fabrica si firma si ca "isi cere scuze"
Prognoza meteo pentru joi si vineri
Franta: Ministrul Finantelor admite un gest nepotrivit fata de o ziarista,
dupa ce a negat acuzatiile trei saptamani
Referendumurile locale vor putea fi organizate simultan cu alegerile locale
Gabriel Oprea a fost trimis in judecata de DNA in dosarul DIPI
Asociatia VeDem Just, despre eventuala dezincriminare a abuzului in serviciu:
Romania este obligata sa mentina incriminarea acestei fapte ca urmare a obligatiilor internationale asumate
FMI: Cresterea economica va fi de 4,2% in 2016 si 3,6% anul viitor
Statul nu a recuperat nici un leu in cazul Fenechiu.
BMW-ul fostului ministru nu a fost confiscat pentru ca "nu a fost identificat in trafic"
O reclama "Glorie lui Allah" afisata pe autobuzele londoneze starneste polemici,
dupa ce un videoclip anglican care promova Tatal Nostru a fost interzis
Fiscul propune o noua Declaratie 088 simplificata
Situatie dramatica in educatie.
Iohannis, ultimul filtru pentru o lege care ar distruge sansa de a-i pedepsi pe plagiatori
Probele realizate la ICECHIM de Guvern arata ca unele substante Hexi Pharma erau diluate si de zece ori
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă